Kavo Paradiso: Pláž na jihu ostrova Kos skýtá únik před civilizací

DestinaceŘeckoKosTipy na výlety

Řecký ostrov Kos patří k nejoblíbenějším evropským destinacím, v nichž lze strávit klidnou a pohodovou letní dovolenou. Pokud se rozhodnete pro čtyřhvězdičkový hotel s praktickým režimem all inclusive a přilehlou pláží, budete mít vše zajištěné. Proč ale nepodniknout výlet spojený s koupáním a sluněním na neorganizované části pobřeží? Vydejte se na poloostrov Kefalos, konkrétně na pláž Kavo Paradiso!

Na nejjižnější cíp Kosu to mají nejblíž ti, kteří bydlí v okolí zátoky Kamari. Kupříkladu od letoviska Kefalos je pláž Kavo Paradiso vzdálená 12 km. Počítejte však s tím, že posledních 8 km pojedete po prašné kamenité cestě, vedoucí přírodní oblastí Vigles-Agrielia-Thymianos-Richtis-Panagia Styloti (Kefalou Ko).

cesta na pláž

Čeká vás lehce adrenalinová projížďka

Vůz si lze pronajmout snadno a rychle. Raději se však předem poraďte s delegátem CK Blue Style – doporučí vám ověřenou půjčovnu automobilů… Cestou na Kavo Paradiso budete projíždět kolem skvělé vyhlídky (cca 3 km od města Kefalos), odkud lze obdivovat zátoku Kamari a letoviska, jež ji obklopují. Přibližně v polovině trasy si můžete dát pauzu na prohlídku kostela Agios Ioannis Thymianos. Následně vám zbývá zdolat závěrečné 4 kilometry a budete v cíli.

řecká pláž Kavo Paradiso

Pláž Kavo Paradiso na ostrově Kos se pyšní ryze přírodním charakterem, určitě i vás zaujme kombinace světlého písku a azurově zbarveného moře. Okamžitě tady zapomenete na stres! Vstup do Egejského moře je pozvolný, vhodný i pro neplavce. Pláž není široká, ale zato je dost dlouhá (přibližně 700 metrů). Pouze menší úsek je organizovaný – můžete si zde pronajmout slunečníky a lehátka a občerstvit se v menším baru s alkoholickými a nealkoholickými nápoji, jídlo je lepší si přivézt s sebou. Sprchy ani WC tu však nenajdete.

pláž Kavo Paradiso na řeckém ostrově Kos

Nedaleko se ukrývá ještě klidnější zóna

Na zbytku pláže se lze uvelebit na vlastní dece. Místa je dost, davy lidí nepotkáte ani během letních prázdnin. Největší klid vládne v okrajových částech, kde nejspíš budete zcela sami. Chcete odhodit plavky? Zamiřte na levý okraj pláže, po kamenech přejděte 70 metrů a narazíte na – více než o polovinu – menší pláž Mystic-phenomenal.

Je neorganizovaná, autem se přímo k ní nedostanete. Ale dá se sem alespoň popojet. Na konci oblasti Vigles-Agrielia-Thymianos-Richtis-Panagia Styloti nezahnete doprava k pláži Kavo Paradiso, ale zabočíte jedinou možnou cestou doleva. Pojedete asi kilometr na plácek, kde auto odstavíte a 500 metrů dojdete pěšky po úzké cestičce…

Ještě než zaparkujete, můžete pokračovat dalších 1300 metrů po prašné cestě až na „konečnou“. Jako správní lovci zážitků si pravděpodobně neodpustíte návštěvu kostelíka Agios Mamas, z jehož okolí je úchvatný výhled na moře a pobřeží. Za dobré viditelnosti dohlédnete až na 10 km vzdálený ostrov Gyali.

kostelík Agios Mamas na ostrově Kos

Mini Egypt Park

Mini Egypt Park: Muzeum pod širým nebem v Hurghadě je plné miniatur

Cameo: Ostrůvek u Zakynthosu patří k největším místním atrakcím

Mohlo by vás zajímat

Agios Stefanos: Pláž na ostrově Kos skýtá výhled na ostrůvek Kastri

Chystáte se do letoviska Kefalos na řeckém ostrově Kos? Hotelová pláž je fajn, ale můžete se vypravit také na 3 km vzdálenou pláž Agios Stefanos se značně mystickou atmosférou. Tu zde pocítíte díky ruinám starověké baziliky a dalších budov. Navíc se přímo z této pláže na jihozápadním pobřeží Kosu můžete kochat pohledem na ostrůvek Kastri […]

Číst více

Experti na cestách

Experti na cestách: 33. díl

Experti na cestách vám v tomto díle poradí jak postupovat, pokud si chcete na dovolené půjčit auto nebo skútr, na co si dát pozor a co je nutné mít u sebe. Braňo Holiček, režisér seriálu Zlatá labuť, se pak podělí o svou nejlepší dovolenou a nebudou chybět ani tipy na destinace od Lenky Pátek, obchodní […]

Číst více

7 zvláštních zvyků Bulharska

Bulharské zvyky a tradice: Mezi pohanstvím a křesťanskou vírou

Bulharsko je zemí, která láká nejen na krásné pláže na pobřeží Černého moře, ale také na svou úchvatnou, tisíce let trvající historii. Od nepaměti se navíc nacházelo na křižovatce kultur Východu a Západu, což mělo za následek vznik celé řady jedinečných zvyků a tradic. Je to rovněž země, ve které do dnešních dnů přežívají pohanská […]

Číst více