Kokkari: Městečko na řeckém ostrově Samos žije odpoledne i v noci

DestinaceŘeckoSamosTipy na výlety

Chystáte se v létě na řecký ostrov Samos? Pokud budete chtít poznat víc než jen okolí hotelu, můžete se vydat na výlet. Možností je vícero – přírodní oblasti ve vnitrozemí, vyhlášené pláže, město Pythagorion nebo třeba městečko Kokkari na severním pobřeží. Je plné restaurací, barů, kaváren, cukráren a obchodů. Navíc je to jedno z mála míst na ostrově, kde to žije i v noci. Některé diskotéky mají otevřeno až do rána!

Většina podniků se nachází na pobřežní promenádě, tudíž se během konzumace jídla a pití můžete kochat pohledem na Ikarské moře. Nám se podařilo nafotit Kokkari po ránu (a ještě k tomu na začátku sezóny), kdy tady panuje největší klid!

pobřežní promenáda v Kokkari

Pochutnáte si na gyrosu i rybách

V okolí městečka Kokkari se lze prostřednictvím CK Blue Style velmi dobře ubytovat. Jestliže jste se dosud nerozhodli, ve které části ostrova Samos budete bydlet, můžete zvolit hotel v této lokalitě. Z něj se do centra dostanete pěšky, případně popojedete autem, taxíkem či autobusem. Kolik kilometrů dělí Kokkari od ostatních turistických středisek? Letovisko Votsalakia – Kampos je vzdáleno 39 km, Karlovasi 21 km, Pythagorion 19 km, Potokaki 18 km, Mykali 16 km a hlavní město Samos pouhých 10 km.

pláž u Kokkari

Zejména na severním konci promenády můžete spatřit čluny zdejších rybářů. Velké lodě tady běžně nekotví, což ale neznamená, že v dálce nějakou nezahlédnete. Přibližně 11 km odsud se nalézá přístav Vathy, odkud vyplouvají trajekty nejen do přístavu v Karlovasi, ale také na nedaleký ostrov Chios.

kavárna s výhledem na Ikarské moře

Návštěvu městečka Kokkari můžete spojit nejen s obědem nebo večeří, případně posezením u drinku, kávy či dezertu, ale i s nákupy. Obchodní centrum zde nestojí, ale jsou tu minimarkety a obchody se suvenýry včetně samoské keramiky a kosmetiky z olivového oleje. Hospodyňky si samozřejmě mohou vybrat z mnoha druhů potravinářského olivového oleje. Nechybí ani lékárna, klenotnictví, kadeřnictví, módní butik a podobně.

restaurant Poseidon

Kokkari zaujme kostelem i skálou

Některé restaurace mají poutače ve více jazycích. Objevili jsme rovněž češtinu! A to v restauraci Kokoras. Už zdálky se dočtete, že nabízí „tradiční řeckou kuchyni“.

restaurace Kokoras

Dovolená na řeckých ostrovech je především o pohodě, což o ostrově Samos platí dvojnásob. Sezóna začíná koncem května a trvá do konce září. Od letiště je městečko Kokkari vzdáleno cca 22 km.

řecká pohoda na ostrově Samos

Nejvýraznější budovou v centru je pravoslavný kostel svatého Mikuláše z první poloviny 20. století. V prvním patře od roku 2011 sídlí církevní a národopisné muzeum.

kostel svatého Mikuláše

Místní pláže jsou oblázkové, lze na nich provozovat vodní sporty včetně surfování. Je tu několik větších, ale taktéž řada menších pláží, kde budete mít více soukromí. Na jižním okraji města Kokkari můžete během procházky nebo koupání obdivovat tento zajímavý skalní útvar, částečně zarostlý stromy a keři.

skála v městečku Kokkari

Foto – Richard Sacher


Love Lake Dubai: Jezera lásky jsou nejromantičtějším místem v Dubaji

Paella: Věhlasné španělské jídlo, které pochází z Valencie

paella

Mohlo by vás zajímat

Romantika na ostrově Svaté Anastázie v Bulharsku

Fotoreportáž: Romantika na ostrově Svaté Anastázie v Bulharsku

Nachází se jen 6,5 kilometrů od Burgasu, jeho rozloha činí pouhých 0,01 km2, přezdívalo se mu Bolševik a najdete na něm jediný ostrovní klášter v Bulharsku. Vydejte se s námi na prohlídku jediného obydleného ostrova v bulharském Černomoří a poznejte romantický ostrov Svaté Anastázie.  Share Tweet Email

Číst více

Káva napříč kulturami

Káva v zahraničí: Zachutná vám Itálie, Řecko, Turecko nebo Arábie?

Káva rozhodně patří mezi nejoblíbenější nápoje na světě, její konzumace má dlouhou historii a příprava této lahodné pochutiny se v průběhu let vyvíjela a měnila. Dá se udělat na mnoho způsobů a různé kultury ji připravují rozdílně. Pojďte se s námi podívat, na jakou kávu se můžete těšit na své dovolené v zahraničí. Share Tweet […]

Číst více

Mahmoud Bakr

Mahmoud Bakr – Hurghada

Share Tweet Email

Číst více