Dovolená v Emirátech: Ostrov Al Noor v Sharjah

DestinaceSharjahSpojené arabské emiráty

Emirát Sharjah je často považován za kulturní centrum Spojených arabských emirátů, neboť se zde nachází mnoho muzeí a galerií. Díla člověka i přírody však nemusíte obdivovat jen v nich –⁠ mnoho zajímavostí a krás naleznete také na ostrově Al Noor.

Ostrov Al Noor se nachází v laguně Khalid a s pevninou je spojen architektonicky zajímavým mostem vedoucím přímo z hlavní promenády Corniche Street. Jedná se o jednu z nejoblíbenějších turistických atrakcí emirátu Sharjah. Ve zdejším městském parku můžete nerušeně odpočívat vzdáleni od ruchu velkoměsta a obklopeni krásnou přírodou. Během procházky lze obdivovat řadu zajímavých uměleckých instalací. Dále zde najdete příjemnou kavárnu, literární pavilon, hřiště a hlavní atrakci ostrova, kterou je Motýlí dům. 

Umění člověka a přírody

Cílem celého projektu ostrova Al Noor je fúze moderního umění a přirozené přírodní krásy. Jak už bylo řečeno výše, v místních zahradách můžete během procházky obdivovat nejen okolní flóru, ale také umělecké instalace a sochy od předních současných světových umělců.

Království motýlů

Hlavní atrakcí ostrova je bezpochyby Motýlí dům (The Butterfly Pavilion). Skvostná je už samotná budova, v níž se nachází unikátní ekosystém s více než 500 druhy pestrobarevných motýlů z celého světa. Návštěvu tohoto kouzelného místa si jednoduše užijí jak dospělí, tak děti. Během celého dne jsou tu k dispozici odborní asistenti, kteří vám rádi sdělí mnoho zajímavostí z barevné říše těchto poutavých tvorů.  

Ostrov světel

Po setmění čeká na návštěvníky ostrova Al Noor další překvapení –⁠ většina uměleckých instalací se přepne do nočního módu a celý ostrov se rozzáří a rozbliká tisíci pestrobarevných světel. Nenechte si ujít tuto pohádkovou atmosféru!

Krásný výhled na Al Noor Mosque

Z ostrova se vám naskytne poutavý výhled na známou mešitu Al Noor nacházející se na hlavní třídě Corniche Street. Budova byla postavena v osmanském stylu v roce 2005 a zdobí ji několik různě velkých kupolí a úzké špičaté minarety. Jedná se o oblíbený a vyhledávaný turistický cíl, neboť do mešity mohou vstoupit i návštěvníci nevyznávající islám. Každý týden v pondělí se zde konají komentované prohlídky a diskuze na rozličná témata z islámu i historie a kultury Spojených arabských emirátů.

GOLFOVÝ KLUB AL ZORAH

Al Zorah: Přírodní rezervace a golfový klub

Experti na cestách: 23. díl

Experti na cestách

Mohlo by vás zajímat

turecké koření

Nejlepší suvenýr je ten, který mohu sníst, tvrdí Lenka Pátek

Patřím mezi cestovatele, kteří v každé zemi nakupují typické suvenýry. Zkrátka něco, co je pro danou destinaci příznačné. A také výrobky, které tam mají vysoce kvalitní. Zatím se mi nestalo, že bych se odněkud vrátila s prázdnou. Když někam letím už poněkolikáté, přesně vím, co si odtamtud chci přivézt, abych doma doplnila zásoby. To se […]

Číst více

egyptské jídlo molokhia

Molokhia: Tradiční egyptské jídlo, které připomíná špenát

Chystáte se na dovolenou do Egypta a láká vás ochutnat místní gastronomické speciality? Jednou z nejznámějších je molokhia, mulukhiyah, molokheyya nebo také mulukhiyyah. Tento pokrm na první pohled připomíná špenát ze školní jídelny, což možná někoho odradí. Můžeme vás však ujistit, že molokhia nemá se špenátem nic společného. Tedy kromě toho, že je tmavě zelená. […]

Číst více

Experti na cestách: 26. díl

Experti na cestách: 26. díl

Chcete dovolenou prožít přesně podle svých představ? S CK Blue Style si můžete vytvořit dovolenou na míru! V dnešním díle Expertů na cestách o tom mluvila Lenka Pátek, obchodní ředitelka zmíněné cestovní kanceláře. Zároveň jsme s ní probrali, co lze vidět v oblíbeném krétském regionu Chania a na malebném ostrově Kypr, i zda je na […]

Číst více