Seychely

Nejromantičtější dovolená

Seychely | Základní informace

Souostroví Seychely ležící v Indickém oceánu je jedno z nejromantičtějších míst na světě. Najdete zde skvostné písčité pláže, tyrkysově modré moře i okouzlující přírodu. Seychely, plným názvem Seychelská republika, jsou tvořeny 115 ostrovy, které se rozdělují na dvě skupiny – vnější (téměř neobydlené korálové atoly) a vnitřní (obydlené ostrovy tvořené žulovými skalisky).

ZAJÍMAVÁ MÍSTA

Ostrov Mahé

Mahé je hlavním a největším ostrovem Seychelské republiky a nabízí mnoho krásných a zajímavých míst. Nejlepší cestou, jak ostrov důkladně prozkoumat, je půjčit si na pár dní auto. Už samotná jízda je nezapomenutelným zážitkem, úzké silnice prudce stoupají či klesají a vlní se v serpentinách, navíc se jezdí vlevo. Rozhodně se tím nenechte odradit, protože mnohá ze známých i méně známých míst na Mahé skutečně stojí za návštěvu.

K těm nejpopulárnějším místům patří Victoria, hlavní město a centrum ostrova. Nachází se zde řada atraktivních míst a většinu lze pohodlně navštívit pěšky.

Na Mahé najdete mnoho pěkných pláží a plážiček. A ať už půjde o větší světoznámou pláž nebo o malou skrytou zátoku, bude zde téměř liduprázdno. Prázdné pláže jsou totiž na Seychely téměř standardem. Užijete si tak nezapomenutelnou ničím nerušenou romantickou dovolenou.

Řadu zajímavých výletů nabízí úchvatný národní park Morne Seychellois se stejnojmennou nejvyšší horou souostroví. Pokud vám nevadí horko a vlhko, určitě se sem vypravte na výlet a poznejte flóru a faunu souostroví Seychely.

Mahé nabízí i další zajímavá místa, mezi která patří například botanická zahrada Jardin du Roi, továrna na výrobu čaje či Craft Village.

Ostrov Praslin

Druhým největším obydleným ostrovem Seychel je Praslin. Dopravit se sem můžete letadlem nebo lodí. Oproti Mahé je Praslin zhruba čtvrtinový svou rozlohou a není ani tak hornatý, mezi jeho přednosti však patří členité pobřeží s mnoha plážemi a přírodní rezervace Vallée Mai.

Ostrov La Digue

Také na úchvatný ostrov La Digue se můžete dopravit lodí. Jedná se o třetí největší ostrov Seychel, který bývá často označovaný za ten nejhezčí. Najdete zde nádherné pláže jako vystřižené z časopisů. Užijte si sluneční paprsky, jemnost místního bílého písku, průzračně čistou vodu Indického oceánu i stín sklánějících se palem.

Ostrov Curieuse

K dalším atraktivním a navštěvovaným ostrovům patří Curieuse neboli Červený ostrov, jenž vás okouzlí rozmanitou a fascinující přírodou. Žijí zde například želvy obrovské. Narazit tu můžete také na endemickou palmu Lodoicea seychelská (Coco de Mer), která roste ve volné přírodě jen zde a na ostrově Praslin. Zajímavostí je i bývalá kolonie malomocných.

ostrov - moře - hory
 

Ostrov Cousin

Přibližně dva kilometry od ostrova Praslin leží ostrov Cousin s rezervací, která je domovem vzácného mořského ptactva. Vypravit se sem lze v rámci organizovaných výletů. Místní fauna a flóra jistě stojí za zhlédnutí.

Ostrov St. Pierre

St. Pierre je miniaturní neobydlený ostrov nedaleko Praslinu. Známým se stal především pro svůj bohatý podmořský život a úchvatné exotické pláže.

TIPY NA DÁRKY

Ze své dovolené na Seychelách si určitě budete chtít dovézt něco na památku, co vám bude připomínat krásné chvíle, které jste zde prožili. Samozřejmě nic se nevyrovná společným zážitkům, vzpomínkám a fotografiím, ale nějaký malý suvenýr či dárek pro vaše blízé určitě potěší.

GASTRONOMIE

Součástí cestování je samozřejmě i stravování. Na Seychely si pochutnáte na výborných a často pikantních pokrmech z kreolské kuchyně. K hlavním specialitám patří ryby připravované na různé způsoby, omáčky z kokosového mléka, zázvoru a chilli papriček či placky z chlebovníku.