Tlačítko Zpět nahoru
Itálie patří mezi turisticky nejoblíbenější země na světě. S Itálií neuděláte chybu, je proslulá svou historií a kulturou, známá je také skvělou kuchyní a výtečnými víny.

Itálie

Dovolená v Kalábrii: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

Dovolená v Kalábrii: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

18. 10. 2022DestinaceKalábrieRady na cestuItálie

Chystáte se s CK Blue Style do Itálie, konkrétně do Kalábrie? Pokud ano, nejspíš se v duchu ptáte sami sebe: Co si mám vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude letošní dovolená v Kalábrii premiérou.

Číst více

10 důvodů, proč milujete Kalábrii

10 důvodů, proč milujete Kalábrii

21. 6. 2022DestinaceKalábrieItálie

Itálii není třeba dlouze představovat. Tato jihoevropská země dlouhodobě patří mezi nejpopulárnější dovolenkové destinace, kam každoročně míří miliony cestovatelů z celého světa. Dechberoucí historie jedné z kolébek evropské civilizace, úchvatné přírodní scenérie a světově proslulá kuchyně –⁠ to jsou jen některé ze střípků, které tvoří dohromady fascinující obraz současné Itálie.

Region Kalábrie se nachází v pomyslném palci italské „boty“, jen pár kilometrů od břehů Sicílie. Své návštěvníky láká na členité pobřeží posázené romantickými městečky, starověkými ruinami a v neposlední řadě jedinečnou kuchyni, jakou nenajdete nikde jinde na světě. Vydejte se mimo vyšlapané italské turistické trasy a zamilujte se do Kalábrie -⁠ panenského regionu, který si určitě získá i vaše srdce!

 

Číst více

Acquacotta: Oblíbená italská polévka, kterou vymysleli chudí lidé

Acquacotta: Oblíbená italská polévka, kterou vymysleli chudí lidé

6. 4. 2021DestinaceReceptyChutě světaItálie

Jedním z hlavních důvodů, proč Češi míří na dovolenou nebo eurovíkend do Itálie, je vyhlášená místní gastronomie. Aby ne – italská kuchyně se řadí mezi nejlepší na světě. Jedinečná jsou nejen hlavní jídla a dezerty, ale také polévky. Kromě minestrone je proslulá i acquacotta, jejíž základ tvoří více druhů zeleniny, chléb a tzv. ztracené vejce.

Číst více