Maledivy

Ráj na Zemi

Maledivy | Základní informace

Maledivy, plným názvem Maledivská republika, je souostroví devatenácti hlavních korálových atolů v Indickém oceánu. Celkově se jedná asi o 1196 ostrovů, z nichž je obydleno zhruba 200.

ZAJÍMAVÁ MÍSTA

Hlavní město Male

Hlavním městem souostroví Maledivy je Male ležící na stejnojmenném ostrově. Během dovolené na Maledivách byste toto místo určitě neměli vynechat, protože působí úplně jiným dojmem a atmosférou než bělostné pláže s azurovým mořem. Poznáte zde místní kulturu a zažijete tak Maledivy v jejich úplnosti.

Ostrovy

Na Maledivách si sice můžete užít dovolenou na jednom ostrově, ale byla by škoda nepoznat alespoň jeden další. V nabídce jsou výlety jak na obydlené, tak neobydlené ostrovy. Na většině z nich najdete krásnou přírodu, bělostné pláže a azurově modré moře.

Vrak lodi Maldives Victory

Pokud vás láká potápění, Maledivy se pro vás stanou rájem, ať už jste potápěč začátečník nebo profesionál. Kromě pestrobarevných korálů a řady mořských živočichů můžete obdiovta vrak obchodním lodi Maldives Victory.

TIPY NA DÁRKY

Z Malediv si můžete dovézt mnoho hezkých suvenýrů nebo dárků pro vaše blízké. Setkáte se zde hlavně s rukodělnými výrobky z kokosových ořechů, mušlí nebo palmových listů. Vyvážet korály, želví krunýře, písek a mušle nasbírané na pláži či při potápění je zakázáno.

GASTRONOMIE

Kuchyně na Maledivách je ovlivněna i jinými kulturami. Všimnout si můžete vlivu arabské, indické a srílanské kuchyně. Jídla jsou často kořeněná až pikantní a využívají místní suroviny jako jsou ryby, mořské plody, kokosové mléko a olej, ovoce a podobně. Jídla se rozlišují na ta zvaná krátká (předkrmy, dezerty a svačiny) a dlouhá (snídaně, oběd a večeře).