Maledivy –⁠ 7 pláží, které musíte vidět

MaledivyDestinace

Maledivy, často označované jako ráj na Zemi, jsou známé svým krásným azurovým mořem a bohatým pestrobarevným podmořským životem. K tomu však náleží i krásné pláže s jemným bílým pískem obklopené palmami, které jsem každoročně lákají turisty z celého světa. Těžko totiž budete na světě hledat krásnější! A jaké z nich si tedy určitě nenechat ujít?

  • Bikini beach – Gaafaru

Jednou z pláží, kterou stojí za to vidět, je Bikini beach nacházející se na ostrově Gaafaru, jenž je jako stvořený pro poznání autentických Malediv a jejich života. Jedná se o ostrov obydlený především místními, takže tu nebývá tolik turistů. Lehátka jsou zdarma a přímo z pláže, když budete mít štěstí, můžete spatřit v moři dovádějící delfíny.

  • Bikini beach – Maafushi 

Další Bikini beach se nachází na turisty oblíbeném ostrově Maafushi. Ten obklopuje blankytně modré moře a zdejší pláž je jako stvořená pro relax – lehátko ve stínu palem, studený kokos ze stánku a bílý jemný písek vytvoří jistě tu pravou odpočinkovou atmosféru.

  • Bikini beach – Rasdhoo

Třetí Bikini beach, největší pláž na Maledivách, najdete na ostrově Rasdhoo. Její krása vám jednoduše vezme slova z úst. Písek je až sněhově bílý a spolu s krásným mořem vytváří romantickou atmosféru pro páry. Místo je však vhodné i pro děti, protože se zde nacházejí mělké písčiny. V moři vás okouzlí pestrobarevné korály a na pláži můžete potkat kraby.

  • Bikini beach – Fulhadhoo

Další Bikini beach je ta na ostrově Fulhadhoo, jenž je součástí atolu Baa a v jeho blízkosti leží několik nedotčených korálových útesů. Fulhadhoo je velice klidné místo a mořský život okolo je opravdu bohatý. Skrz palmovou džungli vede cesta, ze které lze kdykoliv odbočit na krásnou písčitou pláž nebo dojít až na holý písečný výběžek ostrova. Jedná se tak o jednu z nejdelších pláží na Maledivách, na kterou navazuje velké množství mělčin. Navíc bývá často označována za jednu z nejhezčích na světě. 

  • Dhigurah Beach – Dhigurah

Tato pláž je vyhlášená hlavně díky bohatému podmořskému životu. Místní vody jsou tedy jako stvořené pro potápění a šnorchlování. Najdete tu velké množství korálů a poměrně často se tu vyskytuje také žralok velrybí, mořské želvy a velká hejna barevných ryb.

  • Thoddoo beach – Thoddoo

Zelený ostrov Thoddoo je okouzlující už sám o sobě, ale má také velice pěknou pláž. U vstupu na ni bývají stánky s nápoji a občerstvením (hlavně čerstvým ovocem). V moři můžete spatřit korály  a početná hejna ryb, někdy dokonce mořské želvy.

  • Pláže ostrova Veligandu

Ostrov Veligandu je unikátní zejména svým podvodním osvětlením při kterém se během noci útes třpytí barvami. Na jižní straně ostrova se nachází stejnojmenná pláž vybavená barem, lehátky, slunečníky a dokonce panoramatickým venkovním bazénem. Na pláži lze spatřit krásné volavky a večer se tu často pořádají diskotéky. Naopak pláž v severní části ostrova je klidnější a intimnější. Obklopují ji vodní bungalovy a moře je zde klidné.

No není to krása? Ještě lepší než na fotografiích je to však osobně! Tak na nic nečekejte a vypravte se s námi prožít pohádkovou dovolenou na okouzlujících Maledivách!

Experti na cestách

Experti na cestách: 28. díl

Zažijte 4 tváře exotického Zanzibaru

Co lze zažít na exotickém Zanzibaru

Mohlo by vás zajímat

Sharm El Sheikh

Fotoreportáž: Stará část egyptského města Sharm El Sheikh

Pravidelně létáte do egyptské Hurghady či Marsa Alam a uvažujete o tom, že vyzkoušíte také Sharm El Sheikh na jihu Sinajského poloostrova? Skvělý nápad! Zatímco přes den se budete nejspíš věnovat koupání, opalování, šnorchlování nebo potápění, večer můžete vyrazit do města. Share Tweet Email

Číst více

Cestujte s námi: Výhody First Minute dovolené

First Minute dovolená: Široká nabídka, výhody a slevy

Jaké jsou výhody koupě zájezdu u cestovní kanceláře? Proč si pořídit dovolenou s dostatečným předstihem? V čem se First Minute dovolená liší od Last Minute? To všechno vám prozradíme v tomto článku! Share Tweet Email

Číst více

Phad Thai

Phad Thai: Vyhlášené thajské nudle, které si zamilujete

Máte rádi thajskou kuchyni, anebo ji zatím moc neznáte? Teď je ten správný čas vyzkoušet – a zároveň jimi okouzlit kamarády a rodinu – vynikající nudle Phad Thai. S velkou pravděpodobností zachutnají každému a vaření vám nezabere více než 30 minut. Přinášíme vám originální recept z thajské kuchyně. Share Tweet Email

Číst více