cyklostezka Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

skalní město Toulovcovy maštale

Tipy na výlety

Tipy na výlety

Toulovcovy maštale: Skalní město, kde se ukrýval loupeživý rytíř

  •  15. května 2020

Budete trávit dovolenou na Vysočině? V tom případě pro vás máme skvělý tip na výlet. Jedná se o Toulovcovy maštale. Toto skalní město se rozkládá 13 km jihozápadně od města Litomyšl, mezi obcemi Proseč, Budislav a Příluka. Řadí se mezi nejzajímavější a nejmalebnější přírodní lokality u nás.

Číst více

Capo Vaticano

KalábrieItálie

KalábrieItálie

Capo Vaticano: Nejhezčí kalábrijské letovisko ohromí hlavně přírodou

  •  5. března 2019

Žádné průmyslové zóny ani mrakodrapy, ale naopak krásná a nedotčená příroda, úžasně průzračné moře, romantické písčité pláže, skvostná architektura a vynikající kuchyně! To je Kalábrie, oblast situovaná ve špičce „italské boty“. Zkrátka a dobře – destinace ideální k prožití pohodové letní dovolené. Které letovisko zvolit? Zkuste Capo Vaticano, rozprostírající se kolem stejnojmenného mysu na nejzápadnějším výběžku provincie Vibo Valentia.

Číst více

Colmar

Zajímavosti

Zajímavosti

Colmar: Nádherné francouzské město s přezdívkou Malé Benátky

  •  23. dubna 2018

Francie stále patří k zemím, o které mají cestovatelé největší zájem. I díky tomu, že byla po staletí společně s Itálií kolébkou umění a architektury, ale i vína a jídla. Kromě Paříže, kam zavítá „povinně“ každý, stejně jako do okolních zámků na Loiře, je tu řada nádherných měst, o nichž u nás skoro nikdo neví. Jedním z nich je Colmar v Alsasku, přezdívku Malé Benátky dostal podle nejfotografovanější čtvrti. Jeho okolí ovšem dobře znají také milovníci vína.

Číst více