město Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Kyrenijský hrad ve městě Kyrenia neboli Girne

KyprSeverní KyprDestinaceTipy na výlety

KyprSeverní KyprDestinaceTipy na výlety

Kyrenia: Severokyperské město, které zaujme hradem a přístavem

  •  6. ledna 2023

Severní Kypr je ideální destinací pro všechny, kteří si chtějí užít pohodovou dovolenou v komfortním hotelu v těsné blízkosti náramně čistého moře. A stejně tak sem míří jedinci toužící poznávat atraktivní památky a malebnou přírodu. Hodláte během pobytu vyrazit na výlet někam, kde lze navíc relativně dobře nakoupit? Vydejte se do přístavního města Kyrenia neboli Girne, ležícího 25 km od hlavního města Severní Nikósie neboli Severní Lefkósie a 80 km od letoviska Bafra.

Číst více

město Fira na ostrově Santorini

SantoriniDestinaceŘecko

SantoriniDestinaceŘecko

Fira: Největší město na ostrově Santorini zdobí hranu kaldery

  •  7. října 2022

K nejkrásnějším a nejfotogeničtějším místům v Řecku patří Fira, největší město na ostrově Santorini. Tradiční kykladská architektura v tomto případě zdobí vrchol 260 metrů vysokého útesu omývaného Egejským mořem. Díky příhodnému umístění na okraji bývalého sopečného kráteru je Fira městem výhledů. A jelikož se nachází na západním pobřeží, můžete si ve zdejších kavárnách a restauracích vychutnávat nejen jídlo a pití, ale také kouzelné západy slunce.

Číst více

pevnost svatého Mikuláše v přístavu Mandraki

DestinaceŘeckoTipy na výletyRhodos

DestinaceŘeckoTipy na výletyRhodos

Fotoreportáž: Večerní procházka po historickém městě Rhodos

  •  16. prosince 2021

Řecký ostrov Rhodos Češi milují. Je vzdálen pouhé tři hodiny letu, koupat a opalovat se tam dá od května až do začátku listopadu. Kromě řady atraktivních pláží můžete navštívit spoustu památek, přírodních lokalit a také stejnojmenné hlavní město. Nejvíce to v něm žije ve večerních hodinách, kdy vznikla i naše fotoreportáž. Samozřejmě jsme se soustředili na historické centrum, kam se snadno dostanete místní autobusovou dopravou, taxíkem či pronajatým autem.

Číst více

pozvánka do The National Aquarium Abu Dhabi

DestinaceAbu DhabiDubajSpojené arabské emiráty

DestinaceAbu DhabiDubajSpojené arabské emiráty

The National Aquarium Abu Dhabi: Nová turistická atrakce v SAE

  •  22. listopadu 2021

Největší akvárium Středního východu bylo nedávno otevřeno v Abu Dhabi, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Nese název The National Aquarium Abu Dhabi a je součástí moderní nábřežní zóny Al Qana. V deseti tematických zónách spatříte více než 46 tisíc živočichů! Mezi nejzajímavější obyvatele této atrakce patří sedmimetrová krajta Super Snake, která je údajně nejdelším plazem světa.

Číst více

Sharjah

SharjahDestinaceSpojené arabské emiráty

SharjahDestinaceSpojené arabské emiráty

Sharjah: Arabský emirát, jehož symbolem je otevřený Korán

  •  19. října 2021

Kdykoliv během roku můžete prožít dovolenou ve Spojených arabských emirátech, a to nejen v Dubaji. Kromě ní se nabízí dalších šest emirátů – Ras Al Khaimah, Fujairah, Abu Dhabi, Umm Al Quwain, Ajman a Sharjah. Proč se vydat právě do posledně jmenovaného? Emirát Sharjah (česky Šardžá) vyhledávají turisté toužící zejména po odpočinku. Na své si přijdou i jedinci, kteří si libují v nakupování. Možností je zde celá řada!

Číst více

Dubaj 2021

DestinaceDubajSpojené arabské emiráty

DestinaceDubajSpojené arabské emiráty

Dubaj 2021: Nejnovější světové unikáty, které fascinují turisty

  •  14. září 2021

Když se v Evropě ochladí, je na čase vyrazit „někam dál“. Třeba do Spojených arabských emirátů. Bez ohledu na to, ve které části země budete pobývat, nenechte si ujít výlet do města Dubaj. To je plné světových unikátů. Nejvyšší budova, největší nákupní centrum, nejdelší městský lanový skluz či největší krytý zábavní park na světě. Hodně jich přibylo letos – některé jsou již funkční, jiné teprve vznikají, ale jejich výsledná podoba je už známá. Tohle je Dubaj 2021!

Číst více

pozůstatky antického města Side

DestinaceTureckoTipy na výlety

DestinaceTureckoTipy na výlety

Fotoreportáž: Večerní procházka starobylým centrem města Side

  •  13. září 2021

Přibližně v půli cesty mezi tureckými městy Antalya a Alanya leží město Side. Nejkrásnější je jeho starobylé centrum, rozprostírající se na malém poloostrově. Budete-li trávit dovolenou na Turecké riviéře, rozhodně si nenechte ujít jeho návštěvu. Ideální je vypravit se do Side večer, kdy to tam nejvíce žije. Uvidíte antické památky, nakoupíte suvenýry a občerstvíte se v restauraci nebo kavárně s výhledem na Středozemní moře.

Číst více

Město Chania

KrétaDestinaceŘeckoTipy na výlety

KrétaDestinaceŘeckoTipy na výlety

Fotoreportáž: Město Chania na západě řeckého ostrova Kréta

  •  17. května 2021

Láká vás dovolená na řeckém ostrově Kréta? Za nejkrásnější region je považována Chania, rozprostírající se na západě. Stejně se jmenuje i její hlavní město, které svádí k minimálně půldenní návštěvě. Chania leží na pobřeží Krétského moře, má přibližně 54 000 obyvatel a je druhým nejlidnatějším městem Kréty. Do roku 1972 byla hlavním městem celého ostrova.

Číst více

Dovolená v Egyptě

Sharm El SheikhDestinaceHurghadaRady na cestuMarsa AlamEgypt

Sharm El SheikhDestinaceHurghadaRady na cestuMarsa AlamEgypt

Dovolená v Egyptě: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  30. dubna 2021

Chystáte se s CK Blue Style do egyptské destinace Hurghada, Marsa Alam nebo Sharm El Sheikh? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otazníky v hlavě řeší především Češi, pro které bude letošní dovolená v Egyptě premiérou.

Číst více

Sharm El Sheikh

DestinaceSharm El SheikhTipy na výletyEgypt

DestinaceSharm El SheikhTipy na výletyEgypt

Fotoreportáž: Stará část egyptského města Sharm El Sheikh

  •  31. března 2021

Pravidelně létáte do egyptské Hurghady či Marsa Alam a uvažujete o tom, že vyzkoušíte také Sharm El Sheikh na jihu Sinajského poloostrova? Skvělý nápad! Zatímco přes den se budete nejspíš věnovat koupání, opalování, šnorchlování nebo potápění, večer můžete vyrazit do města.

Číst více