památky Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Benitses

ŘeckoKorfu

ŘeckoKorfu

Benitses: Letovisko na ostrově Korfu leží poblíž zámku Achilleion

  •  18. dubna 2024

Pouhé dva kilometry od zámečku Achilleion, kde trávila volné chvíle rakouská císařovna Alžběta Bavorská řečená Sisi, se rozprostírá klidné a příjemné letovisko Benitses. Je součástí východního pobřeží řeckého ostrova Korfu, ležícího v Jónském moři. Při dobré viditelnosti lze odsud dohlédnout až do Albánie. Kromě hotelů vás tady čeká dlouhá písčito-oblázková pláž, útulné kavárny a taverny, obchody, malý přístav pro jachty a čluny a také autobusové zastávky, odkud se snadno dostanete do ostatních obcí této oblíbené letní destinace.

Číst více

Cagliari

SardinieItálieTipy na výlety

SardinieItálieTipy na výlety

Cagliari: Hlavní město ostrova Sardinie láká nejen na kostely

  •  17. dubna 2024

Už víte, kde se bude odehrávat vaše letní dovolená? Jednou z nevšedních destinací je italský ostrov Sardinie. Bez ohledu na to, ve kterém letovisku budete pobývat, můžete vyrazit na výlet do hlavního města Cagliari. Tam lze posedět v restauraci nebo kavárně, nakoupit cokoliv od koření přes oblečení, obuv a kosmetiku až po šperky. Ve svém živlu budou i ti, co rádi obdivují architekturu a památky včetně antických. A samozřejmě nechybí ani pobřežní promenáda, přístav a pláž. Ta nese název Spiaggia del Poetto.

Číst více

ŘeckoDestinaceTipy na výletyRhodos

ŘeckoDestinaceTipy na výletyRhodos

Klášter Tsambika na Rhodosu: Skvělý tip na výlet

  •  28. února 2024

Bájný ostrov Rhodos láká každoročně mnoho cestovatelů na překrásné pláže, průzračné moře a rozmanitou přírodu, ale i poutavé legendy z jeho dlouhé historie. Jedním z příběhy opředených míst je pozoruhodný klášter Tsambika.

Číst více

Tajemství egyptských parfémů a aromaterapie

DestinaceEgypt

DestinaceEgypt

Dovolená v Egyptě: Egyptské parfémy a aromaterapie

  •  12. února 2024

Čeká vás dovolená v Egyptě? Těšit se můžete nejen na zlatavé pláže, vyhřáté a průzračné moře, zajímavé historické památky či výtečnou kuchyni, ale také na čarovné vůně, kterou nabízí egyptské parfémy a aromaterapie. Prožijte dovolenou všemi smysly a přivezte si s sebou domů nějaký ten voňavý suvenýr!

Číst více

Kyrenijský hrad ve městě Kyrenia neboli Girne

KyprSeverní KyprDestinaceTipy na výlety

KyprSeverní KyprDestinaceTipy na výlety

Kyrenia: Severokyperské město, které zaujme hradem a přístavem

  •  6. ledna 2023

Severní Kypr je ideální destinací pro všechny, kteří si chtějí užít pohodovou dovolenou v komfortním hotelu v těsné blízkosti náramně čistého moře. A stejně tak sem míří jedinci toužící poznávat atraktivní památky a malebnou přírodu. Hodláte během pobytu vyrazit na výlet někam, kde lze navíc relativně dobře nakoupit? Vydejte se do přístavního města Kyrenia neboli Girne, ležícího 25 km od hlavního města Severní Nikósie neboli Severní Lefkósie a 80 km od letoviska Bafra.

Číst více

Predjama Castle

Zajímavosti

Zajímavosti

Predjama Castle: Největší jeskynní hrad světa je pýchou Slovinska

  •  16. února 2022

V jihozápadní části Slovinska, necelou hodinu jízdy od Lublaně, se doslova ukrývá atraktivní světový unikát. Jedná se o Predjamský hrad (Predjamski grad či Predjama Castle), který je v Guinnessově knize rekordů zapsán jako největší jeskynní hrad na světě. A to díky skutečnostem, že stojí u vstupu do jeskynního komplexu a že nemá žádnou konkurenci, co se velikosti týče.

Číst více

DestinaceEgypt

DestinaceEgypt

Plavba po Nilu

  •  22. prosince 2021

Egypt je rájem pro každého, kdo si chce užít rozmanitou dovolenou se vším všudy a v případě tohoto poznávacího zájezdu to platí dvojnásobně. Skoro se nechce věřit, že během jednoho týdne můžete zažít tolik nádherných okamžiků, spatřit tolik zajímavých míst a mezitím si dopřát i čas pro dokonalý odpočinek. V tomto článku pro vás máme malou ochutnávku toho, na co se během plavby můžete těšit.

Číst více

pevnost svatého Mikuláše v přístavu Mandraki

DestinaceŘeckoTipy na výletyRhodos

DestinaceŘeckoTipy na výletyRhodos

Fotoreportáž: Večerní procházka po historickém městě Rhodos

  •  16. prosince 2021

Řecký ostrov Rhodos Češi milují. Je vzdálen pouhé tři hodiny letu, koupat a opalovat se tam dá od května až do začátku listopadu. Kromě řady atraktivních pláží můžete navštívit spoustu památek, přírodních lokalit a také stejnojmenné hlavní město. Nejvíce to v něm žije ve večerních hodinách, kdy vznikla i naše fotoreportáž. Samozřejmě jsme se soustředili na historické centrum, kam se snadno dostanete místní autobusovou dopravou, taxíkem či pronajatým autem.

Číst více

Sharjah

SharjahDestinaceSpojené arabské emiráty

SharjahDestinaceSpojené arabské emiráty

Sharjah: Arabský emirát, jehož symbolem je otevřený Korán

  •  19. října 2021

Kdykoliv během roku můžete prožít dovolenou ve Spojených arabských emirátech, a to nejen v Dubaji. Kromě ní se nabízí dalších šest emirátů – Ras Al Khaimah, Fujairah, Abu Dhabi, Umm Al Quwain, Ajman a Sharjah. Proč se vydat právě do posledně jmenovaného? Emirát Sharjah (česky Šardžá) vyhledávají turisté toužící zejména po odpočinku. Na své si přijdou i jedinci, kteří si libují v nakupování. Možností je zde celá řada!

Číst více

Abu Dhabi

DestinaceAbu DhabiSpojené arabské emiráty

DestinaceAbu DhabiSpojené arabské emiráty

Abu Dhabi: Pět zajímavých míst, která jsou součástí tohoto emirátu

  •  17. září 2021

Spojené arabské emiráty – to není jenom Dubaj, ale také Ras Al Khaimah, Fujairah, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain a Abu Dhabi. Tento největší emirát tvoří stejnojmenné město, dále Východní region s jeho hlavním městem Al Ain a Západní region, který se skládá z několika vesniček a správního střediska Madinat Zayed. Pokud budete trávit dovolenou v emirátu Abu Dhabi (neboli Abú Dhabí či Abú Zabí), narazíte tam na řadu zajímavých míst. Tady je pět z nich!

Číst více

1 2 3 6