Egypt Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Zvláštní zvyky a tradiceEgypt

Zvláštní zvyky a tradiceEgypt

Egyptské zvyky a tradice: Nahlédněte pod pokličku života v zemi faraonů!

  •  22. prosince 2023

Egypt. Tak vzdálený a přesto tak blízký. Díky své tajemné historii, nádherným plážím, průzračnému Rudému moři plnému života a vřelosti místních obyvatel se v průběhu let stal jednou z nejpopulárnějších turistických destinací nejen pro obyvatele České republiky. Dnes se pojďme společně podívat na některé typicky egyptské zvyky a tradice, jejichž znalostí zcela jistě vykouzlíte další úsměvy na již tak rozzářených tvářích Egypťanů.

Číst více

DestinaceEgypt

DestinaceEgypt

Plavba po Nilu

  •  22. prosince 2021

Egypt je rájem pro každého, kdo si chce užít rozmanitou dovolenou se vším všudy a v případě tohoto poznávacího zájezdu to platí dvojnásobně. Skoro se nechce věřit, že během jednoho týdne můžete zažít tolik nádherných okamžiků, spatřit tolik zajímavých míst a mezitím si dopřát i čas pro dokonalý odpočinek. V tomto článku pro vás máme malou ochutnávku toho, na co se během plavby můžete těšit.

Číst více

egyptské jídlo molokhia

DestinaceChutě světaEgypt

DestinaceChutě světaEgypt

Molokhia: Tradiční egyptské jídlo, které připomíná špenát

  •  16. září 2021

Chystáte se na dovolenou do Egypta a láká vás ochutnat místní gastronomické speciality? Jednou z nejznámějších je molokhia, mulukhiyah, molokheyya nebo také mulukhiyyah. Tento pokrm na první pohled připomíná špenát ze školní jídelny, což možná někoho odradí. Můžeme vás však ujistit, že molokhia nemá se špenátem nic společného. Tedy kromě toho, že je tmavě zelená.

Číst více

Dovolená v Egyptě

Sharm El SheikhDestinaceHurghadaRady na cestuMarsa AlamEgypt

Sharm El SheikhDestinaceHurghadaRady na cestuMarsa AlamEgypt

Dovolená v Egyptě: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  30. dubna 2021

Chystáte se s CK Blue Style do egyptské destinace Hurghada, Marsa Alam nebo Sharm El Sheikh? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otazníky v hlavě řeší především Češi, pro které bude letošní dovolená v Egyptě premiérou.

Číst více

DestinaceMarsa AlamTipy na výletyEgypt

DestinaceMarsa AlamTipy na výletyEgypt

Abu Dabbab: Potápěčská lokalita, kde spatříte korály, želvy i dugonga

  •  16. dubna 2021

Egyptská destinace Marsa Alam láká turisty na klidnou a komfortní dovolenou na pobřeží Rudého moře. Hojně sem míří také potápěči a milovníci šnorchlování, poněvadž korálové útesy se častokrát nalézají v těsné blízkosti pláže. Obdivovat lze rovněž pestrobarevné ryby a další mořské živočichy. Fajnšmekři se obvykle domluví s delegátem CK Blue Style a vydají se na půldenní organizovaný výlet do oblasti zvané Abu Dabbab.

Číst více

egyptský ostrov Giftun

DestinaceHurghadaTipy na výletyEgypt

DestinaceHurghadaTipy na výletyEgypt

Giftun: Ostrov nedaleko města Hurghada svádí k celodennímu výletu

  •  12. dubna 2021

Egyptské Tahiti – tuto přezdívku si ostrov Giftun vysloužil díky plážím s téměř bílým povrchem a průzračnému moři. Nalézá se necelých pět kilometrů od města Hurghada a je cílem celodenních lodních výletů. Budete-li trávit dovolenou v této egyptské destinaci, můžete se domluvit s delegátem CK Blue Style a ten vám návštěvu Giftunu zprostředkuje.

Číst více

Sharm El Sheikh

DestinaceSharm El SheikhTipy na výletyEgypt

DestinaceSharm El SheikhTipy na výletyEgypt

Fotoreportáž: Stará část egyptského města Sharm El Sheikh

  •  31. března 2021

Pravidelně létáte do egyptské Hurghady či Marsa Alam a uvažujete o tom, že vyzkoušíte také Sharm El Sheikh na jihu Sinajského poloostrova? Skvělý nápad! Zatímco přes den se budete nejspíš věnovat koupání, opalování, šnorchlování nebo potápění, večer můžete vyrazit do města.

Číst více

Mini Egypt Park

DestinaceHurghadaTipy na výletyEgypt

DestinaceHurghadaTipy na výletyEgypt

Mini Egypt Park: Muzeum pod širým nebem v Hurghadě je plné miniatur

  •  25. ledna 2021

Také dovolenou v Egyptě, konkrétně v Hurghadě, si lze zpříjemnit zajímavým výletem. A nemusíte jezdit nikam daleko! Chcete-li se z hotelu vzdálit jen na několik hodin, doslova se nabízí Mini Egypt Park. Toto unikátní muzeum pod širým nebem se nalézá v Makadi Bay, přibližně 25 km od letiště. Prohlédnete si hezky zblízka zhruba 60 uměleckých děl od uznávaných umělců a současně si tak trochu rozšíříte obzory.

Číst více

Baklava

DestinaceŘeckoChutě světaTuniskoTureckoEgyptMaroko

DestinaceŘeckoChutě světaTuniskoTureckoEgyptMaroko

Baklava: Dezert, který vás bude svádět v Turecku, Řecku, SAE i Africe

  •  27. listopadu 2020

Odletíte-li na dovolenou na Kypr, do Řecka, do Turecka, Egypta, Tuniska, Maroka či Spojených arabských emirátů, je vysoce pravděpodobné, že v hotelové restauraci narazíte na lákavý dezert zvaný baklava. Není vyloučeno, že vám ho příležitostně nabídnou i v Bulharsku a jiných zemích. Nejspíš ho už dobře znáte, ale najdou se tací, kteří ho dosud neochutnali. Pojďme se o baklavě dozvědět něco víc!

Číst více

sluneční brýle v poušti

Co si sbalit na cestu?Rady na cestu

Co si sbalit na cestu?Rady na cestu

Sluneční brýle: Jak na dovolené chránit oči před sluncem a pískem?

  •  20. srpna 2020

Nejen sluneční paprsky, ale také poletující písek na pláži či v poušti ohrožují naše oči během dovolené v zahraničí. Optimální ochranou jsou sluneční brýle. Jaký typ si pořídit na cestu do Egypta, Tuniska, Řecka, Bulharska, Spojených arabských emirátů či Maroka? Možností je celá řada. Pojďme si je nyní krátce představit.

Číst více