hudba Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

cestovatel Richie a street art ve městě Espargos na kapverdském ostrově Sal

DestinaceSalKapverdy

DestinaceSalKapverdy

Kapverdy: Fotoreportáž z kapverdského ostrova Sal (2. část)

  •  29. dubna 2022

Pokud vám nevadí středně dlouhá doba letu (cca 6 a půl hodiny), můžete se s CK Blue Style vydat na kapverdský ostrov Sal. Leží v Atlantském oceánu, necelých 600 km západně od Senegalu. Není velký, má jen 216 km2, a tak ho během dovolené stihnete poznat celý. Respektive všechna místa, která stojí za návštěvu. Čekají vás tu komfortní hotely, prostorné písčité pláže, usměvaví obyvatelé, rozmanitá gastronomie, hudební kluby, přírodní zajímavosti i adrenalinový zážitek. V březnu 2022 jsme se na ostrov Sal vydali, abychom na něm pořídili následující fotoreportáž.

Číst více

Coimbra

Zajímavosti

Zajímavosti

Coimbra: Staré město s mladou tváří je ozdobou centrálního Portugalska

  •  6. listopadu 2019

Portugalsko nenabízí jen pláže, ale také krásná města prodchnutá historií. Z některých se vydávali na cesty slavní mořeplavci jako Fernão de Magalhães, první, co obeplul zeměkouli. Bartolomeu Dias má zase primát v objevení mysu Dobré naděje. A nesmíme zapomenout na Vasco da Gamu. Díky objevitelským plavbám patřila tato země mezi koloniální mocnosti. Ještě předtím, než se stal její metropolí Lisabon, bylo jí městečko Coimbra ve vnitrozemí.

Číst více