jezero Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

DestinaceDubajTipy na výletySpojené arabské emiráty

DestinaceDubajTipy na výletySpojené arabské emiráty

Love Lake Dubai: Jezera lásky jsou nejromantičtějším místem v Dubaji

  •  15. března 2021

Nejvyšší budova, největší nákupní centrum, nejdelší městský lanový skluz, nejvyšší hotel či největší krytý zábavní park na světě – to vše najdete ve městě Dubaj ve Spojených arabských emirátech. V poušti za městem se nalézá další, méně známá atrakce Love Lake Dubai (nebo také Heart Lake Dubai). Tato umělá jezera ve tvaru dvou spojených srdcí lze vidět údajně až z vesmíru.

Číst více

Lago di Como

Zajímavosti

Zajímavosti

Lago di Como: Italské jezero okouzlí plavce i estéty

  •  18. září 2017

Lago di Como (Comské jezero nebo také Komské jezero) turisté vyhledávají nejen v parném létě. Patří totiž k nejkrásnějším koutům Itálie i celých Alp, kde leží. Pohled na poměrně úzký pruh vodní hladiny – lemují ji vysoké hory a občas se v ní zrcadlí – či na malebné vesničky na stráních je nezapomenutelný.

Číst více

Grüner See

Zajímavosti

Zajímavosti

Grüner See: Rakouské jezero ukrývá pod hladinou park

  •  3. srpna 2017

V srdci Rakouska, nedaleko městečka Tragöß, leží alpské jezero se skalnatým dnem a křišťálově průzračnou a smaragdově zbarvenou vodou. Však se mu také říká Grüner See, tedy v překladu Zelené jezero. Odborníci se shodují, že patří bezesporu k nejčistším v Evropě. Čím je kromě toho pozoruhodné a proč k němu míří zvláště na jaře a v létě spousta turistů?

Číst více