letní dovolená Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Antalya

Turecká riviéraTureckoTipy na výlety

Turecká riviéraTureckoTipy na výlety

Antalya: Město na Turecké riviéře zaujme přístavem i vodopády

  •  19. dubna 2024

Turecká riviéra, na níž lze prožít parádní letní dovolenou, začíná v letovisku Tekirova, odkud se táhne až za malebné město Alanya. Centrem této cca 200 km dlouhé pobřežní oblasti je Antalya, jedná se totiž o největší město na Turecké riviéře. V něm stojí spousta hotelů, některé z nich jsou součástí nabídky CK Blue Style. Rezervovali jste si ubytovací zařízení v jiné části Turecké riviéry? Do Antalye můžete vyrazit alespoň na výlet spojený s nákupy a obdivováním památek, přístavu či vodopádů.

Číst více

Benitses

ŘeckoKorfu

ŘeckoKorfu

Benitses: Letovisko na ostrově Korfu leží poblíž zámku Achilleion

  •  18. dubna 2024

Pouhé dva kilometry od zámečku Achilleion, kde trávila volné chvíle rakouská císařovna Alžběta Bavorská řečená Sisi, se rozprostírá klidné a příjemné letovisko Benitses. Je součástí východního pobřeží řeckého ostrova Korfu, ležícího v Jónském moři. Při dobré viditelnosti lze odsud dohlédnout až do Albánie. Kromě hotelů vás tady čeká dlouhá písčito-oblázková pláž, útulné kavárny a taverny, obchody, malý přístav pro jachty a čluny a také autobusové zastávky, odkud se snadno dostanete do ostatních obcí této oblíbené letní destinace.

Číst více

Obzor v Bulharsku

BurgasBulharskoVarna

BurgasBulharskoVarna

Obzor: Bulharské letovisko, jež se zavděčí rodinám i introvertům

  •  12. dubna 2024

K nejrychleji se rozvíjejícím bulharským letoviskům na pobřeží Černého moře patří Obzor. Zatímco ještě kolem roku 2010 se jednalo o malé a nepříliš výrazné středisko s několika tuctovými hotely, v současnosti se pyšní novou zástavbou. Vyrostla zde řada rezortů nabízejících stravovací koncept all inclusive. Plně uspokojí nejen rodiny s dětmi, ale také skupiny, páry či sólisty, kteří si potrpí na komfort čtyř a pětihvězdičkových hotelů. Okolí letoviska se zavděčí rovněž introvertům, kteří hodlají trávit většinu času na téměř opuštěných plážích nebo třeba v lese.

Číst více

Tsabou Beach

ŘeckoSamos

ŘeckoSamos

Tsabou Beach: Malebná oblázková pláž na řeckém ostrově Samos

  •  2. dubna 2024

Čeká vás dovolená na řeckém ostrově Samos? Pokud chcete poznat i jiná místa než jen okolí vašeho hotelu, máme pro vás zajímavý tip. Na severním pobřeží, pouhých 5 km od oblíbeného letoviska Kokkari, se rozprostírá přibližně 200 metrů dlouhá pláž – Tsabou Beach. Je malebná, poměrně klidná, pokrytá oblázky. Nechybí bar ani dostatek lehátek a slunečníků. Kdo o ně nemá zájem, roztáhne si o kus dál osušku. Ti, co přijedou autem, mohou bez problémů zaparkovat.

Číst více

Černomorec

BurgasBulharsko

BurgasBulharsko

Černomorec: Klidné bulharské letovisko obklopuje několik pláží

  •  25. března 2024

Chcete v létě odletět na dovolenou k moři? A ideálně někam, kde vám to připomene „staré dobré časy“ a hlavně se tam dostanete rychle? Bulharské letovisko Černomorec (neboli Chernomorets) je kombinací klidu, pohody, nízkých cen a autentické atmosféry, kterou některá rušná střediska pozvolna ztrácejí. Jeho další výhodou je strategická poloha. Pouhých 9 km odsud se rozkládá starobylé město Sozopol, které figuruje na seznamu kulturního dědictví UNESCO. A kdo zatouží poznat modernější tvář Bulharska, zamíří na opačnou stranu – do 25 km vzdáleného města Burgas.

Číst více

Okruh ostrovem aneb Celodenní výlet po španělském ostrově Mallorca

MallorcaTipy na výletyŠpanělsko

MallorcaTipy na výletyŠpanělsko

Okruh ostrovem: Celodenní výlet po ostrově Mallorca

  •  8. března 2024

Španělský ostrov Mallorca je ideálním místem pro letní dovolenou u moře. Přivítají vás tu prostorné písčité pláže, výborná gastronomie, skvostná příroda, udržované cyklostezky a pestrá nabídka výletů. Jedním z nich je Okruh ostrovem, určený především těm, co milují malebné scenérie. Tento celodenní výlet jsme absolvovali a pořídili následující fotografie. Nikoliv však během letních prázdnin, ale na konci května, kdy už je na Mallorce nádherně a turisté i místní se tam běžně koupou a opalují.

Číst více

Parghelia

KalábrieItálie

KalábrieItálie

Parghelia: Kalábrijská vesnička u města Tropea láká na pohodu

  •  19. dubna 2023

Italská Kalábrie je skvělým tipem na pohodovou letní dovolenou v Evropě. V tomto regionu nenarazíte na továrny a rušné magistrály, ale především na nádhernou přírodu, krásné pláže, čisté Tyrhénské moře, architektonicky zajímavá městečka a lákavé tradiční suvenýry. Jedním z letovisek, kde lze díky českým cestovním kancelářím pobývat, je Parghelia. Tato malebná vesnička se nachází pouhé tři kilometry od věhlasného města Tropea, které tím pádem můžete navštěvovat, kdykoliv se vám zlíbí.

Číst více

Nissi Beach v letovisku Ayia Napa, Jižní Kypr

Jižní KyprKypr

Jižní KyprKypr

Ayia Napa: Věhlasné letovisko na Kypru se zavděčí každému

  •  18. dubna 2023

Ostrov Kypr se pyšní jednou z nejdelších letních sezón v Evropě a navíc pravidelně figuruje na předních příčkách žebříčku Nejčistší voda ke koupání na území Evropské unie. Vzhledem k tomu, že severní část ostrova tvoří de facto stát Severní Kypr uznávaný pouze Tureckem, pod stoprocentní záštitou EU je v současnosti pouze jižní Kypr, respektive Kyperská republika. Jestliže se v této destinaci rozhodnete strávit dovolenou, můžete si vybrat z několika letovisek. K těm nejznámějším a nejoblíbenějším jednoznačně patří Ayia Napa (neboli Agia Napa) na východě.

Číst více

Palma Aquarium

MallorcaDestinaceTipy na výletyŠpanělsko

MallorcaDestinaceTipy na výletyŠpanělsko

Fotoreportáž: Palma Aquarium ve městě Palma de Mallorca

  •  4. ledna 2023

Chystáte se v létě na španělský ostrov Mallorca? CK Blue Style zajišťuje dovolenou v celé řadě letovisek, stačí si jen vybrat to nejvhodnější. Ať už budete pobývat kdekoliv, můžete se vydat na výlet do hlavního města Palma de Mallorca. Tam lze obdivovat skvostnou katedrálu La Seu, nakupovat suvenýry, oblečení, kosmetiku či místní potraviny, posedět v kavárně nebo restauraci i se vykoupat na některé z pláží. A ti, co milují podmořský svět, neodolají návštěvě vyhlášené atrakce s názvem Palma Aquarium.

Číst více

Lefkada Wooden Bridge

LefkadaDestinaceŘeckoFoto tipyTipy na výlety

LefkadaDestinaceŘeckoFoto tipyTipy na výlety

Lefkada Wooden Bridge: Most, kde zažijete božský západ slunce

  •  13. prosince 2022

Jste romantického založení? Pokud ano, jistě milujete úchvatné západy slunce. A jestliže vás čeká letní dovolená na řeckém ostrově Lefkada, máme pro vás parádní tip! Vydejte se do stejnojmenného hlavního města, konkrétně na jeho severní okraj. Stojí tam zajímavě tvarovaný dřevěný most, který na internetu najdete pod názvem Lefkada Wooden Bridge. Přes den na něm nezažijete nic moc zvláštního, ale když se na něj postavíte k večeru, vychutnáte si božský západ slunce.

Číst více

1 2 3 10