letní dovolená Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Okruh ostrovem aneb Celodenní výlet po španělském ostrově Mallorca

MallorcaTipy na výletyŠpanělsko

MallorcaTipy na výletyŠpanělsko

Okruh ostrovem: Celodenní výlet po ostrově Mallorca

  •  8. března 2024

Španělský ostrov Mallorca je ideálním místem pro letní dovolenou u moře. Přivítají vás tu prostorné písčité pláže, výborná gastronomie, skvostná příroda, udržované cyklostezky a pestrá nabídka výletů. Jedním z nich je Okruh ostrovem, určený především těm, co milují malebné scenérie. Tento celodenní výlet jsme absolvovali a pořídili následující fotografie. Nikoliv však během letních prázdnin, ale na konci května, kdy už je na Mallorce nádherně a turisté i místní se tam běžně koupou a opalují.

Číst více

Palma Aquarium

MallorcaDestinaceTipy na výletyŠpanělsko

MallorcaDestinaceTipy na výletyŠpanělsko

Fotoreportáž: Palma Aquarium ve městě Palma de Mallorca

  •  4. ledna 2023

Chystáte se v létě na španělský ostrov Mallorca? CK Blue Style zajišťuje dovolenou v celé řadě letovisek, stačí si jen vybrat to nejvhodnější. Ať už budete pobývat kdekoliv, můžete se vydat na výlet do hlavního města Palma de Mallorca. Tam lze obdivovat skvostnou katedrálu La Seu, nakupovat suvenýry, oblečení, kosmetiku či místní potraviny, posedět v kavárně nebo restauraci i se vykoupat na některé z pláží. A ti, co milují podmořský svět, neodolají návštěvě vyhlášené atrakce s názvem Palma Aquarium.

Číst více

Lefkada Wooden Bridge

LefkadaDestinaceŘeckoFoto tipyTipy na výlety

LefkadaDestinaceŘeckoFoto tipyTipy na výlety

Lefkada Wooden Bridge: Most, kde zažijete božský západ slunce

  •  13. prosince 2022

Jste romantického založení? Pokud ano, jistě milujete úchvatné západy slunce. A jestliže vás čeká letní dovolená na řeckém ostrově Lefkada, máme pro vás parádní tip! Vydejte se do stejnojmenného hlavního města, konkrétně na jeho severní okraj. Stojí tam zajímavě tvarovaný dřevěný most, který na internetu najdete pod názvem Lefkada Wooden Bridge. Přes den na něm nezažijete nic moc zvláštního, ale když se na něj postavíte k večeru, vychutnáte si božský západ slunce.

Číst více

Dovolená v Maroku aneb Pláž v Agadiru

DestinaceRady na cestuMaroko

DestinaceRady na cestuMaroko

Dovolená v Maroku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  8. listopadu 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Maroka? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Potřebuji vízum? Co si vzít s sebou? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude blížící se dovolená v Maroku premiérou.

Číst více

dovolená v Severním Kypru

KyprSeverní KyprDestinaceRady na cestu

KyprSeverní KyprDestinaceRady na cestu

Dovolená v Severním Kypru: Rady, tipy a důležité informace

  •  2. listopadu 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Severokyperské turecké republiky, zkráceně Severního Kypru? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Potřebuji vízum? Co si vzít s sebou? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude dovolená v Severním Kypru premiérou.

Číst více

dovolená v Kalábrii

DestinaceKalábrieRady na cestuItálie

DestinaceKalábrieRady na cestuItálie

Dovolená v Kalábrii: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  18. října 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Itálie, konkrétně do Kalábrie? Pokud ano, nejspíš se v duchu ptáte sami sebe: Co si mám vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude letošní dovolená v Kalábrii premiérou.

Číst více

město Fira na ostrově Santorini

SantoriniDestinaceŘecko

SantoriniDestinaceŘecko

Fira: Největší město na ostrově Santorini zdobí hranu kaldery

  •  7. října 2022

K nejkrásnějším a nejfotogeničtějším místům v Řecku patří Fira, největší město na ostrově Santorini. Tradiční kykladská architektura v tomto případě zdobí vrchol 260 metrů vysokého útesu omývaného Egejským mořem. Díky příhodnému umístění na okraji bývalého sopečného kráteru je Fira městem výhledů. A jelikož se nachází na západním pobřeží, můžete si ve zdejších kavárnách a restauracích vychutnávat nejen jídlo a pití, ale také kouzelné západy slunce.

Číst více

Câmara de Lobos

DestinaceMadeiraPortugalsko

DestinaceMadeiraPortugalsko

Fotoreportáž: Městečko Câmara de Lobos na ostrově Madeira

  •  3. října 2022

Dovolená na portugalském ostrově Madeira, ležícím v Atlantském oceánu západně od Maroka, láká především milovníky přírody. Je tu však i několik měst a vesnic, které zaujmou nevšední architekturou, výtvarnými a sochařskými díly, poutavými tradicemi, pozoruhodnými přírodními unikáty a v neposlední řadě restauracemi nabízejícími neodolatelnou místní gastronomii. Rozhodně si nenechte ujít návštěvu malebné rybářské vesnice Câmara de Lobos.

Číst více

Milos Beach neboli Mylos Beach je nádherná pláž na ostrově Lefkada

LefkadaDestinaceŘecko

LefkadaDestinaceŘecko

Fotoreportáž: Pláž Milos na řeckém ostrově Lefkada

  •  19. září 2022

Nejkrásnější pláže řeckého ostrova Lefkada se nalézají na západním pobřeží – mezi letoviskem Agios Nikitas a majákem Akrotiri. Téměř bílý písek, oblázky či kameny omývá azurově modré moře, tudíž máte chvílemi pocit, že se nacházíte v Karibiku. Mezi nejvěhlasnější pobřežní lokality patří pláže Egremni, Porto Katsiki, Kathisma a Milos (neboli Mylos). Pojďme si představit tu posledně jmenovanou! Rozkládá se na severozápadě Lefkady a je obtížně přístupná.

Číst více

přístav Fiskardo na ostrově Kefalonie

DestinaceŘeckoKefalonie

DestinaceŘeckoKefalonie

Fotoreportáž: Přístavní vesnička Fiskardo na ostrově Kefalonie

  •  14. září 2022

Směsicí romantiky, luxusu a historie je přístavní vesnička Fiskardo, která se nachází v severní části řeckého ostrova Kefalonie. Turisty přivítá řada taveren, kaváren i obchůdků nejen se suvenýry. Patrně největším lákadlem je posezení v některém z útulných podniků na promenádě. Panuje v nich pohoda, další výhodou je pěkný výhled. Až vás nečinnost omrzí, můžete se vydat na příjemnou procházku spojenou s nákupy a obdivováním místní architektury, oleandrů a bougenvilií.

Číst více

1 2 3 8