letovisko Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Benitses

ŘeckoKorfu

ŘeckoKorfu

Benitses: Letovisko na ostrově Korfu leží poblíž zámku Achilleion

  •  18. dubna 2024

Pouhé dva kilometry od zámečku Achilleion, kde trávila volné chvíle rakouská císařovna Alžběta Bavorská řečená Sisi, se rozprostírá klidné a příjemné letovisko Benitses. Je součástí východního pobřeží řeckého ostrova Korfu, ležícího v Jónském moři. Při dobré viditelnosti lze odsud dohlédnout až do Albánie. Kromě hotelů vás tady čeká dlouhá písčito-oblázková pláž, útulné kavárny a taverny, obchody, malý přístav pro jachty a čluny a také autobusové zastávky, odkud se snadno dostanete do ostatních obcí této oblíbené letní destinace.

Číst více

Obzor v Bulharsku

BurgasBulharskoVarna

BurgasBulharskoVarna

Obzor: Bulharské letovisko, jež se zavděčí rodinám i introvertům

  •  12. dubna 2024

K nejrychleji se rozvíjejícím bulharským letoviskům na pobřeží Černého moře patří Obzor. Zatímco ještě kolem roku 2010 se jednalo o malé a nepříliš výrazné středisko s několika tuctovými hotely, v současnosti se pyšní novou zástavbou. Vyrostla zde řada rezortů nabízejících stravovací koncept all inclusive. Plně uspokojí nejen rodiny s dětmi, ale také skupiny, páry či sólisty, kteří si potrpí na komfort čtyř a pětihvězdičkových hotelů. Okolí letoviska se zavděčí rovněž introvertům, kteří hodlají trávit většinu času na téměř opuštěných plážích nebo třeba v lese.

Číst více

Černomorec

BurgasBulharsko

BurgasBulharsko

Černomorec: Klidné bulharské letovisko obklopuje několik pláží

  •  25. března 2024

Chcete v létě odletět na dovolenou k moři? A ideálně někam, kde vám to připomene „staré dobré časy“ a hlavně se tam dostanete rychle? Bulharské letovisko Černomorec (neboli Chernomorets) je kombinací klidu, pohody, nízkých cen a autentické atmosféry, kterou některá rušná střediska pozvolna ztrácejí. Jeho další výhodou je strategická poloha. Pouhých 9 km odsud se rozkládá starobylé město Sozopol, které figuruje na seznamu kulturního dědictví UNESCO. A kdo zatouží poznat modernější tvář Bulharska, zamíří na opačnou stranu – do 25 km vzdáleného města Burgas.

Číst více

Dovolená v Maroku aneb Pláž v Agadiru

DestinaceRady na cestuMaroko

DestinaceRady na cestuMaroko

Dovolená v Maroku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  8. listopadu 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Maroka? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Potřebuji vízum? Co si vzít s sebou? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude blížící se dovolená v Maroku premiérou.

Číst více

tuniské letovisko Hammamet

DestinaceTunisko pevninaTunisko

DestinaceTunisko pevninaTunisko

Hammamet: Tuniské letovisko zaujme hotely, plážemi i medinou

  •  29. srpna 2022

Nejstarší přímořské letovisko na tuniské pevnině nese název Hammamet a rozprostírá se na východním pobřeží, 13 km od města Nabeul a 65 km od hlavního města Tunis. Už jste v něm trávili dovolenou? Pokud ne, pojďme se nyní společně podívat, jak to v něm vypadá. Jeho hlavní devízou jsou široké písčité pláže, hotelové komplexy s režimem all inclusive a zajímavá architektura v historickém centru z 15. století. Nechybí ani malý rybářský přístav.

Číst více

vesnička Oia na řeckém ostrově Santorini

SantoriniDestinaceŘecko

SantoriniDestinaceŘecko

Oia: Vesnička na ostrově Santorini nadchne výhledy i architekturou

  •  14. července 2022

Doslova božské výhledy skýtá svým návštěvníkům řecký ostrov Santorini, na němž můžete prožít letní dovolenou s CK Blue Style. Jedním z nejúchvatnějších míst, kde si vychutnáte lahodný drink nebo vynikající pokrm a při té příležitosti se pokocháte pohledem na Egejské moře, útesy a okolní ostrovy, je romantická vesnička Oia na severozápadě. Charakterizují ji bílé domky a kostely s modrými kupolemi, vytesané terasovitě do skal. Není divu, že se jedná o oblíbené útočiště zamilovaných párů, které tu nadšeně tráví svoje líbánky.

Číst více

Faliraki

DestinaceŘeckoRhodos

DestinaceŘeckoRhodos

Fotoreportáž: Letovisko Faliraki na řeckém ostrově Rhodos

  •  1. listopadu 2021

Řecký ostrov Rhodos si už stihla oblíbit spousta českých turistů. A není divu – je tam nádherně od května až do půlky listopadu! Přitom je vzdálen pouhé tři hodiny letu. Navíc je součástí Evropy, tudíž nepotřebujete cestovní pas ani vízum, stačí platný občanský průkaz. Nejživější letovisko se jmenuje Faliraki a nachází se na severovýchodě, jen 18 km od letiště. Čeká vás zde velmi dlouhá písčitá pláž s pozvolným vstupem do moře, hodně obchodů, restaurací a barů a bujarý noční život!

Číst více

Zářijová dovolená v Bulharsku

BurgasDestinaceBulharsko

BurgasDestinaceBulharsko

Fotoreportáž: Zářijová last minute dovolená v Bulharsku

  •  6. září 2021

Hodláte v září vyrazit k moři? Pokud se vám nechce cestovat někam daleko, vydejte se do Bulharska. Výhodný last minute zájezd si můžete zakoupit třeba i den předem. A je úplně jedno, zda poletíte sami nebo s někým dalším. Začátkem září 2021 jsem strávil dovolenou v bulharském Nesebaru. Počasí bylo vesměs nádherné, za celý týden pršelo jen čtvrt hodiny. Jsem zvyklý v této destinaci pobývat právě v tomto období. Tady je moje fotoreportáž!

Číst více

řecká pláž Matala

KrétaDestinaceŘeckoTipy na výlety

KrétaDestinaceŘeckoTipy na výlety

Matala: Řecká pláž, kterou proslavili stoupenci hnutí hippies

  •  10. března 2021

Pláž Matala na jihu řeckého ostrova Kréta je unikátní díky velké pískovcové skále s četnými katakombami, ručně vytesanými již v neolitu a časem zdokonalenými Římany. Na přelomu 60. a 70. let minulého století v nich přebývali členové hnutí hippies, kteří oblast proslavili. V současnosti na populární pláž navazuje turistické letovisko, v němž lze prožít pohodovou letní dovolenou.

Číst více

Pomorie

DestinaceBurgasBulharsko

DestinaceBurgasBulharsko

Pomorie: Bulharské letovisko, jež se zavděčí i náročným dovolenkářům

  •  1. března 2021

Pouhých 10 kilometrů od letiště v Burgasu se rozprostírá město Pomorie, ve kterém můžete strávit pohodovou letní dovolenou. Tato lokalita má mnoho předností – jednou z nich je snadná a rychlá dostupnost. Let z České republiky trvá dvě hodiny, následný transfer do hotelu zhruba dvacet minut. Co všechno lze v tomto bulharském letovisku na pobřeží Černého moře zažít a kde je možné se ubytovat?

Číst více