ostrov Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

ŘeckoKosTipy na výlety

ŘeckoKosTipy na výlety

Kos: Sestupte do sopečného kráteru na ostrově Nisyros

  •  8. března 2024

Chystáte se na dovolenou na řeckém ostrově Kos a rádi byste si ji zpestřili nezapomenutelným výletem? Máme pro vás tip! Vydejte se s námi na sopečný ostrůvek Nisyros! Užijte si nejen malebné uličky zdejších měst, ale také fascinující návštěvu pekelného kráteru spící sopky.

Číst více

Nissi Beach v letovisku Ayia Napa, Jižní Kypr

KyprJižní Kypr

KyprJižní Kypr

Ayia Napa: Věhlasné letovisko na Kypru se zavděčí každému

  •  18. dubna 2023

Ostrov Kypr se pyšní jednou z nejdelších letních sezón v Evropě a navíc pravidelně figuruje na předních příčkách žebříčku Nejčistší voda ke koupání na území Evropské unie. Vzhledem k tomu, že severní část ostrova tvoří de facto stát Severní Kypr uznávaný pouze Tureckem, pod stoprocentní záštitou EU je v současnosti pouze jižní Kypr, respektive Kyperská republika. Jestliže se v této destinaci rozhodnete strávit dovolenou, můžete si vybrat z několika letovisek. K těm nejznámějším a nejoblíbenějším jednoznačně patří Ayia Napa (neboli Agia Napa) na východě.

Číst více

Snoopy Island

FujairahDestinaceSpojené arabské emiráty

FujairahDestinaceSpojené arabské emiráty

Snoopy Island: Ostrůvek v emirátu Fujairah připomíná bígla

  •  18. ledna 2023

Spojené arabské emiráty (neboli SAE) – to je Dubaj a vlastně ještě Abu Dhabi, kde stojí Ferrari World! Takto odpoví většina jedinců, kteří příliš neholdují zeměpisu ani cestování. Skutečnost je taková, že součástí SAE je dalších pět emirátů – Ras Al Khaimah, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain a Fujairah. A co si nesmíte nechat ujít, když budete trávit dovolenou v tom posledně jmenovaném? Více než mešity patrně oceníte přírodní zajímavosti. Pýchou emirátu Fujairah je například ostrůvek Snoopy Island.

Číst více

Palma Aquarium

MallorcaDestinaceTipy na výletyŠpanělsko

MallorcaDestinaceTipy na výletyŠpanělsko

Fotoreportáž: Palma Aquarium ve městě Palma de Mallorca

  •  4. ledna 2023

Chystáte se v létě na španělský ostrov Mallorca? CK Blue Style zajišťuje dovolenou v celé řadě letovisek, stačí si jen vybrat to nejvhodnější. Ať už budete pobývat kdekoliv, můžete se vydat na výlet do hlavního města Palma de Mallorca. Tam lze obdivovat skvostnou katedrálu La Seu, nakupovat suvenýry, oblečení, kosmetiku či místní potraviny, posedět v kavárně nebo restauraci i se vykoupat na některé z pláží. A ti, co milují podmořský svět, neodolají návštěvě vyhlášené atrakce s názvem Palma Aquarium.

Číst více

Cuevas del Drach neboli Dračí jeskyně

MallorcaDestinaceTipy na výletyŠpanělsko

MallorcaDestinaceTipy na výletyŠpanělsko

Fotoreportáž: Dračí jeskyně Cuevas del Drach na ostrově Mallorca

  •  30. listopadu 2022

Čeká vás dovolená na Mallorce s CK Blue Style? Těšte se na parádní koupání ve Středozemním moři, opalování na písčitých plážích, výtečnou gastronomii, bohaté sportovní vyžití i bujarý noční život. Chcete se vydat na výlet? Jednou z možností jsou Cuevas del Drach (Dračí jeskyně) nedaleko letoviska Porto Cristo. Pokud máte kromě atraktivních krápníků rádi také vážnou hudbu a nevšední zážitky, neváhejte ani minutu a zamiřte tam!

Číst více

Richard Sacher neboli cestovatel Richie, instruktor Ravidson Surfista da Cruz a Zipline Cabo Verde

SalDestinaceZážitkyKapverdy

SalDestinaceZážitkyKapverdy

Fotoreportáž: Lanový skluz Zipline Cabo Verde na ostrově Sal

  •  24. listopadu 2022

Kapverdský ostrov Sal, kam se můžete vydat na dovolenou s CK Blue Style, vypadá v podstatě jako placka. Výjimkou je několik nízkých hor nebo kopců, které z dálky připomínají nepříliš povedené bábovičky na dětském pískovišti. Neroste na nich totiž téměř žádná vegetace. Na jihovýchodě se rozprostírá pouze 103 metrů vysoká, ale zato poměrně rozlehlá hora Serra Negra. A právě zde na nebojácné turisty čeká největší adrenalinová atrakce na Kapverdách – Zipline Cabo Verde.

Číst více

město Fira na ostrově Santorini

SantoriniDestinaceŘecko

SantoriniDestinaceŘecko

Fira: Největší město na ostrově Santorini zdobí hranu kaldery

  •  7. října 2022

K nejkrásnějším a nejfotogeničtějším místům v Řecku patří Fira, největší město na ostrově Santorini. Tradiční kykladská architektura v tomto případě zdobí vrchol 260 metrů vysokého útesu omývaného Egejským mořem. Díky příhodnému umístění na okraji bývalého sopečného kráteru je Fira městem výhledů. A jelikož se nachází na západním pobřeží, můžete si ve zdejších kavárnách a restauracích vychutnávat nejen jídlo a pití, ale také kouzelné západy slunce.

Číst více

vyhlídka Cabo Girão na ostrově Madeira

MadeiraTipy na výletyPortugalsko

MadeiraTipy na výletyPortugalsko

Cabo Girão: Vyhlídka na ostrově Madeira vás zbaví strachu z výšek

  •  26. srpna 2022

Nádherná příroda je hlavním důvodem, proč většina turistů z celého světa míří na portugalský ostrov Madeira. Ten leží v Atlantském oceánu, cca 580 km západně od pobřeží Maroka a 980 km jihozápadně od Lisabonu. Jestliže sem přiletíte na dovolenou, ani minutu neváhejte a navštivte vyhlídku Cabo Girão. Jednak uvidíte nádherné scenérie a jednak se zbavíte strachu z výšek, pokud jím trpíte!

Číst více

vesnička Oia na řeckém ostrově Santorini

SantoriniDestinaceŘecko

SantoriniDestinaceŘecko

Oia: Vesnička na ostrově Santorini nadchne výhledy i architekturou

  •  14. července 2022

Doslova božské výhledy skýtá svým návštěvníkům řecký ostrov Santorini, na němž můžete prožít letní dovolenou s CK Blue Style. Jedním z nejúchvatnějších míst, kde si vychutnáte lahodný drink nebo vynikající pokrm a při té příležitosti se pokocháte pohledem na Egejské moře, útesy a okolní ostrovy, je romantická vesnička Oia na severozápadě. Charakterizují ji bílé domky a kostely s modrými kupolemi, vytesané terasovitě do skal. Není divu, že se jedná o oblíbené útočiště zamilovaných párů, které tu nadšeně tráví svoje líbánky.

Číst více

knižní průvodce Řeckem

DestinaceŘeckoKrétaKorfuKos

DestinaceŘeckoKrétaKorfuKos

Knižní průvodce Řeckem vám usnadní dovolenou na Krétě, Kosu i Korfu

  •  11. února 2022

Chystáte se do Řecka? Díky CK Blue Style můžete strávit dovolenou na devíti řeckých ostrovech. Nabízí se Kréta, Rhodos, Kos, Samos, Korfu, Kefalonie, Zakynthos, Lefkada a Santorini. Hodně informací se dozvíte na internetových stránkách cestovní kanceláře, inspiraci najdete taktéž v tomto blogu nebo v infoknize na hotelové recepci. Další variantou je knižní průvodce Řeckem, který si můžete koupit v knihkupectví nebo objednat v e-shopu.

Číst více

1 2 3 5