pláž Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Benitses

ŘeckoKorfu

ŘeckoKorfu

Benitses: Letovisko na ostrově Korfu leží poblíž zámku Achilleion

  •  18. dubna 2024

Pouhé dva kilometry od zámečku Achilleion, kde trávila volné chvíle rakouská císařovna Alžběta Bavorská řečená Sisi, se rozprostírá klidné a příjemné letovisko Benitses. Je součástí východního pobřeží řeckého ostrova Korfu, ležícího v Jónském moři. Při dobré viditelnosti lze odsud dohlédnout až do Albánie. Kromě hotelů vás tady čeká dlouhá písčito-oblázková pláž, útulné kavárny a taverny, obchody, malý přístav pro jachty a čluny a také autobusové zastávky, odkud se snadno dostanete do ostatních obcí této oblíbené letní destinace.

Číst více

Obzor v Bulharsku

BurgasBulharskoVarna

BurgasBulharskoVarna

Obzor: Bulharské letovisko, jež se zavděčí rodinám i introvertům

  •  12. dubna 2024

K nejrychleji se rozvíjejícím bulharským letoviskům na pobřeží Černého moře patří Obzor. Zatímco ještě kolem roku 2010 se jednalo o malé a nepříliš výrazné středisko s několika tuctovými hotely, v současnosti se pyšní novou zástavbou. Vyrostla zde řada rezortů nabízejících stravovací koncept all inclusive. Plně uspokojí nejen rodiny s dětmi, ale také skupiny, páry či sólisty, kteří si potrpí na komfort čtyř a pětihvězdičkových hotelů. Okolí letoviska se zavděčí rovněž introvertům, kteří hodlají trávit většinu času na téměř opuštěných plážích nebo třeba v lese.

Číst více

Tsabou Beach

ŘeckoSamos

ŘeckoSamos

Tsabou Beach: Malebná oblázková pláž na řeckém ostrově Samos

  •  2. dubna 2024

Čeká vás dovolená na řeckém ostrově Samos? Pokud chcete poznat i jiná místa než jen okolí vašeho hotelu, máme pro vás zajímavý tip. Na severním pobřeží, pouhých 5 km od oblíbeného letoviska Kokkari, se rozprostírá přibližně 200 metrů dlouhá pláž – Tsabou Beach. Je malebná, poměrně klidná, pokrytá oblázky. Nechybí bar ani dostatek lehátek a slunečníků. Kdo o ně nemá zájem, roztáhne si o kus dál osušku. Ti, co přijedou autem, mohou bez problémů zaparkovat.

Číst více

Parghelia

KalábrieItálie

KalábrieItálie

Parghelia: Kalábrijská vesnička u města Tropea láká na pohodu

  •  19. dubna 2023

Italská Kalábrie je skvělým tipem na pohodovou letní dovolenou v Evropě. V tomto regionu nenarazíte na továrny a rušné magistrály, ale především na nádhernou přírodu, krásné pláže, čisté Tyrhénské moře, architektonicky zajímavá městečka a lákavé tradiční suvenýry. Jedním z letovisek, kde lze díky českým cestovním kancelářím pobývat, je Parghelia. Tato malebná vesnička se nachází pouhé tři kilometry od věhlasného města Tropea, které tím pádem můžete navštěvovat, kdykoliv se vám zlíbí.

Číst více

Nissi Beach v letovisku Ayia Napa, Jižní Kypr

KyprJižní Kypr

KyprJižní Kypr

Ayia Napa: Věhlasné letovisko na Kypru se zavděčí každému

  •  18. dubna 2023

Ostrov Kypr se pyšní jednou z nejdelších letních sezón v Evropě a navíc pravidelně figuruje na předních příčkách žebříčku Nejčistší voda ke koupání na území Evropské unie. Vzhledem k tomu, že severní část ostrova tvoří de facto stát Severní Kypr uznávaný pouze Tureckem, pod stoprocentní záštitou EU je v současnosti pouze jižní Kypr, respektive Kyperská republika. Jestliže se v této destinaci rozhodnete strávit dovolenou, můžete si vybrat z několika letovisek. K těm nejznámějším a nejoblíbenějším jednoznačně patří Ayia Napa (neboli Agia Napa) na východě.

Číst více

dovolená v Severním Kypru

KyprSeverní KyprDestinaceRady na cestu

KyprSeverní KyprDestinaceRady na cestu

Dovolená v Severním Kypru: Rady, tipy a důležité informace

  •  2. listopadu 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Severokyperské turecké republiky, zkráceně Severního Kypru? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Potřebuji vízum? Co si vzít s sebou? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude dovolená v Severním Kypru premiérou.

Číst více

Milos Beach neboli Mylos Beach je nádherná pláž na ostrově Lefkada

LefkadaDestinaceŘecko

LefkadaDestinaceŘecko

Fotoreportáž: Pláž Milos na řeckém ostrově Lefkada

  •  19. září 2022

Nejkrásnější pláže řeckého ostrova Lefkada se nalézají na západním pobřeží – mezi letoviskem Agios Nikitas a majákem Akrotiri. Téměř bílý písek, oblázky či kameny omývá azurově modré moře, tudíž máte chvílemi pocit, že se nacházíte v Karibiku. Mezi nejvěhlasnější pobřežní lokality patří pláže Egremni, Porto Katsiki, Kathisma a Milos (neboli Mylos). Pojďme si představit tu posledně jmenovanou! Rozkládá se na severozápadě Lefkady a je obtížně přístupná.

Číst více

tuniské letovisko Hammamet

DestinaceTunisko pevninaTunisko

DestinaceTunisko pevninaTunisko

Hammamet: Tuniské letovisko zaujme hotely, plážemi i medinou

  •  29. srpna 2022

Nejstarší přímořské letovisko na tuniské pevnině nese název Hammamet a rozprostírá se na východním pobřeží, 13 km od města Nabeul a 65 km od hlavního města Tunis. Už jste v něm trávili dovolenou? Pokud ne, pojďme se nyní společně podívat, jak to v něm vypadá. Jeho hlavní devízou jsou široké písčité pláže, hotelové komplexy s režimem all inclusive a zajímavá architektura v historickém centru z 15. století. Nechybí ani malý rybářský přístav.

Číst více

dovolená na Kapverdách aneb pláž Santa Maria

DestinaceSalRady na cestuKapverdy

DestinaceSalRady na cestuKapverdy

Dovolená na Kapverdách: Rady, tipy a důležité informace

  •  23. srpna 2022

Chystáte se s CK Blue Style na Kapverdy, konkrétně na ostrov Sal v Atlantském oceánu? Pokud ano, nejspíš se v duchu ptáte sami sebe: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v České republice proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude letošní dovolená na Kapverdách premiérou.

Číst více

věhlasná pláž Egramni Beach na řeckém ostrově Lefkada

LefkadaDestinaceŘecko

LefkadaDestinaceŘecko

Fotoreportáž: Pláž Egremni na ostrově Lefkada připomíná Karibik

  •  29. července 2022

Egremni Beach je nejkrásnější pláž na řeckém ostrově Lefkada, ležícím v Jónském moři. Je složitě přístupná, ale nenavštívit ji během letní dovolené by byl obrovský hřích. Na délku měří 2,5 km, na šířku mezi 20 až 50 metry. Lemují ji strmé vápencové útesy, rozprostírá se na jihozápadě. Pokud netrpíte omezenou pohyblivostí či strachem z výšek a zároveň máte dobrou fyzičku, můžete se sem dostat dopravním prostředkem a následně pěšky po dlouhém schodišti. Komfortnější variantou je lodní výlet, který vám na požádání zajistí delegát CK Blue Style.

Číst více

1 2 3 7