Objevujte s námi chutě světa! V dnešním dílu Blue Style Expertů na cestách se podělí o své kulinářské zážitky obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek a vítěz soutěže MasterChef Česko Roman Staša. Hlavním tématem tohoto dílu je tedy jídlo na dovolené. Jaké zahraniční jídlo je jejich nejoblíbenější, kterým pokrmům se naopak vyhýbají a jaké recepty si přivezli ze svých cest? Zjistíte také, jak si vybrat tu správnou restauraci, co ochutnat a jaké gastronomické speciality si můžete přivést domů. Dalším hostem je meteoroložka Dagmar Honsová.
Mohlo by vás zajímat
Pafos: Jihokyperské město láká na přístav i starověké památky
Milovníci dávné historie a sakrální architektury, zbystřete! Pokud budete trávit dovolenou v jižní části ostrova Kypr, respektive v Kyperské republice, udělejte si výlet do města Pafos ve stejnojmenném distriktu. Leží na západním pobřeží této oblíbené destinace a zahrnuje spoustu starověkých památek. Stojí tu i několik nepřehlédnutelných kostelů a také mešita. Zkrátka nepřijdou ani jedinci, kteří […]
Toulovcovy maštale: Skalní město, kde se ukrýval loupeživý rytíř
Budete trávit dovolenou na Vysočině? V tom případě pro vás máme skvělý tip na výlet. Jedná se o Toulovcovy maštale. Toto skalní město se rozkládá 13 km jihozápadně od města Litomyšl, mezi obcemi Proseč, Budislav a Příluka. Řadí se mezi nejzajímavější a nejmalebnější přírodní lokality u nás. Share Tweet Email
Rub al-Chálí – „Pustá končina“, kde se však nudit určitě nebudete!
Do jižní části Ománu zasahuje Rub al-Chálí, největší souvislá poušť celého světa. Jejích 650 000 čtverečních kilometrů vás přenese do světa písku a kamení, kde jen několik málo oáz poskytuje podmínky vhodné k životu. Není se tedy čemu divit, že Rub al-Chálí znamená v arabštině „Pustá končina“. Share Tweet Email


