Petra Menzelová – Rhodos

Život delegáta

Banner Delegáta

 

Kdy začal váš příběh delegáta?

Jako delegátka jsem začala pracovat v roce 2018, kdy jsem na svoji první sezonu odletěla na řecký ostrov Rhodos, kterému jsem naprosto propadla… Od té doby jezdím jen sem.

Co vás vedlo k tomu, stát se delegátem?

Studovala jsem VŠ se zaměřením na cestovní ruch, také hodně cestovala, a to i na univerzitě v rámci studijních pobytů. Pracovala jsem pro CK jako animátor a poznala jsem mnoho destinací. Po několikáté zakončené sezoně v pozici animátora jsem však cítila, že potřebuju změnu. Chtěla jsem zůstat v cestovním ruchu, žít v zahraničí, cestovat, poznávat, cítit svobodu… Pozice delegátky pro mě tudíž byla v tu chvíli jasnou volbou.

Můžete popsat ve stručnosti, jak probíhá den delegáta?

Každý den je jiný, originální a nezapomenutelný. Práce delegáta během hlavní sezóny a v celkově vytížených destinacích je nepochybně náročná, zejména psychicky. Další a další klienti přilétají skoro každý den. Po jejich přivítání na letišti a zajištění bezproblémového transferu do hotelů následují uvítací schůzky na hotelech. Delegát může mít až 20 schůzek během dne, a to v různých částech ostrova, proto většinou začíná ráno a svoji práci končí až večer. Během celého dne navíc zůstává také na telefonu a řeší různé zapeklité požadavky či problémy klientů. Někdy je toho více, někdy méně. Některé situace jsou komplikované, jiné spíš zábavné či milé. Jedná se zkrátka o pestrou práci, během níž se skoro nikdy nenudíte.

Jste u moře, na místech, kam lidé jezdí trávit dovolené, jak tam volný čas trávíte vy?

Upřímně, Rhodos je velmi oblíbená letní destinace, s tím souvisí i vysoký počet klientů na příletech.

Náš pracovní program je velmi náročný, ale pokud se mi podaří mít volnou chvilku, osobně ji nejraději trávím na pláži, s freddem cappucinem v ruce. Moře je tu přenádherné, průzračné, takže když mám náladu, ráda si i zaplavu.

Jaká je vaše nejoblíbenější destinace, kde jste působila, a proč?

Tak asi už všichni pochopili, že moji nejoblíbenější destinací je Rhodos. Jednoduše jsem si tento krásný řecký ostrov zamilovala a právě proto se tam již popáté vracím.

Co máte nejvíce ráda na ostrově Rhodos?

Řeckou pohodu a pohostinnost, neustále usměvavé místní, krásnou přírodu, průzračné moře, zaručené slunečné počasí… A nejlepší grilovanou chobotnici v taverně u Marii ve Faliraki!

Největší bizár, který se vám jako delegátovi stal?

Těch je! Například úsměvné občasné podněty klientů pro sepsání reklamace – slunce moc pálí, moře je moc slané… Nebo třeba jeden pán, asi by se dalo použít označení kulturista, volající ve 4 hodiny ráno, že má na pokoji malého švába a rozhodně se necítí bezpečně.

Měli jsme tady i skupinku seniorek, které neustále vyhledávaly zbytečné problémy. Došlo to až tam, že volala naštvaná recepční, že dámy společně vyrvaly a přinesly na recepci těžký trezor jako důkaz, že se dá ukrást ze skříně. Vzpomínám si také na klienty, kteří byli manažerem hotelu vykázáni za krádeže skleniček, nevhodné chování a ukazovaní prostředníčku na obsluhu restaurace.

Jaká byla nejsložitější situace, kterou jste musela řešit?

Něco, co bych nikomu nepřála… Úmrtí klienta v destinaci. Život je ale zkrátka takový. Důležité je si uvědomit, že pro delegáta je tato situace jistě často nepříjemná a leckdy i složitá, ale to bývá nic ve srovnání s tím, jak na tom může být rodina a přátelé mrtvého. V tu chvíli musíme být empatičtí, ale také praktičtí a situaci co nejlépe vyřešit.

Situace, která vás jako delegáta potěšila?

Vždy potěší pochvala, poděkování za pomoc či jen vlídné slovo při odletu klientů. Ráda vím, že si dovolenou užili a možná přijedou zase.

Co byste doporučila těm, kteří o práci delegáta uvažují?

Určitě neváhat a jít do toho! Stojí to za to a velmi těžko se z toho kolotoče vystupuje. Zkrátka jak to jednou zkusíš, ne a ne přestat. Ač budete někdy určitě ve stresu a unavení, zažijete také určitě krásné chvíle a pocit svobody. Člověka to do života řádně vyškolí a naučí spoustu věcí, především si umět poradit za každé situace.

 

Chcete se i vy přidat do našeho delegátského týmu a získat krásnou práci, při které se podíváte po světě a nebudete se nudit ani na vteřinu?

Pošlete své CV na delegati@blue-style.cz.

Oldřiška Hradcová

Oldřiška Hradcová – Burgas, Bulharsko

Mohlo by vás zajímat

Co ochutnat na Madeiře

Dovolená na Madeiře: Co ochutnat?

Chystáte se na dovolenou na ostrov květin a kromě překrásné přírody vás zajímá i zdejší kuchyně? V tomto článku se dozvíte, na jaké pochoutky se na Madeiře můžete těšit. Share Tweet Email

Číst více

Oldřiška Hradcová

Oldřiška Hradcová – Burgas, Bulharsko

Share Tweet Email

Číst více

Houmt Souk

Houmt Souk: Hlavní město ostrova Djerba svádí k nákupům i posezení

Budete-li trávit dovolenou na tuniském ostrově Djerba, nemusíte ji celou prožít pouze v hotelovém areálu. Stačí se domluvit s delegátem a vyrazit na některý z výletů, jež má CK Blue Style v nabídce. Lze navštívit Djerba Explore Park s největší krokodýlí farmou ve Středomoří, podívat se na pevninu nebo třeba zajet do hlavního a zároveň […]

Číst více