Dovolená na Seychelách –⁠ 5 důvodů, proč objevit „Zem věčného léta“

SeychelyDestinace

Toužíte po skvělé exotické dovolené, během které si užijete slunce, moře, krásnou přírodu, skvělé jídlo a mnoho dalšího? Potom bude dovolená na Seychelách pro vás skvělou volbou! Toto rajské souostroví je totiž místem, kde zažijete dobrodružství i dokonalý odpočinek.

Seychely, plným názvem Seychelská republika, jsou tvořeny 115 ostrovy v Indickém oceánu, které se rozdělují na dva druhy – vnitřní a vnější. Vnitřní tvoří masivní žulové skály, a proto se jim někdy říká také Žulové ostrovy. Do této skupiny patří například Praslin, La Digue nebo Mahé. Vnější nebo též Korálové ostrovy představují ploché korálové atoly a patří sem například Aldabry nebo Providence. Obydleno je celkem asi 33 ostrovů.

A proč právě dovolená na Seychelách? Důvodů by se určitě dalo najít nespočet, my vám přinášíme alespoň pět z nich!

Romantika na každém kroku

Seychely se právem řadí mezi nejromantičtější destinace na Zemi. Najdete zde totiž skvostné písčité pláže omývané tyrkysovým mořem a obklopené okouzlující přírodou. Užijete si zde společný odpočinek, koupání i romantické procházky, pustíte z hlavy všechny starosti a budete mít čas na sebe navzájem. Zázemí vám poskytnou luxusní hotelové komplexy s prvotřídními službami.

Dovolená na Seychelách? Kdykoliv během roku!

Díky své poloze jižně od rovníku jsou Seychely ideální destinací, kde lze strávit vysněnou dovolenou kdykoliv během roku. Zdejší tropické podnebí je poměrně stále a denní teploty se pohybují mezi 24 °C a 30 °C. 

Skvostné liduprázdné pláže

Krása zdejších pláží pokrytých jemným pískem, které omývají průzračné vody Indického oceánu, vám vezme dech. Řadí se mezi nejkrásnější na světě a není divu. Navíc počet návštěvníků Seychel je limitován, takže zde nepotkáte davy turistů, svou dovolenou si tudíž můžete užívat v klidu a ničím nerušeni!

Mezi nejkrásnější pláže se řadí Anse Lazio na ostrově Praslin. Pláže jako vystřižené z časopisů najdete samozřejmě i na další ostrovech, mezi ty nejfotografovanější patří asi Anse Source D’Argent nalézající se v rezervaci L’Union, která poskytuje útočiště obřím želvám.

Do mořských hlubin i na trek do hor

Chcete si dovolenou trochu zpestřit? Zažít nějaké dobrodružství? I to Seychely nabízí! Za objevení totiž stojí nejen místní pláže, ale rovněž okolní zelenající se příroda nebo pestrobarevný svět pod hladinou moře. Navíc tu žije celá řada endemitů, a to z rostlinné i živočišné říše. Roste zde například endemická palma jménem Lodoicea seychelská (Coco de Mer), z vzácných živočichů zde žije černý papoušek vaza malý či bulbulčík seychelský.

Dobrodružnější povahy jistě ocení jedinečné treky do zalesněných hor a tropických deštných pralesů. Řadu zajímavých výletů nabízí například úchvatný národní park Morne Seychellois se stejnojmennou nejvyšší horou souostroví či národní park Vallée de Mai neboli Květinové údolí, který je zapsán na Seznamu světového dědictví UNESCO. Zajímavý je také atol Aldabra, který byl rovněž prohlášen za světové přírodní dědictví UNESCO, žije zde totiž největší světová populace obřích želv.

Souostroví navíc obklopují korálové útesy, jež lákají milovníky podmořského života. Ti míří hlavně na ostrovy Praslin a Mahé. 

Exotická kuchyně plná chutí

Součástí cestování je samozřejmě i stravování. Na Seychelách si pochutnáte na výborných a často pikantních pokrmech z kreolské kuchyně. K hlavním specialitám patří ryby připravované na různé způsoby, omáčky z kokosového mléka, zázvoru a chilli papriček či placky z chlebovníku. Výtečné je rovněž místní exotické ovoce.

Dovolená na Seychelách a cestovní kancelář Blue Style –⁠ to je skvělá kombinace pro vaši nezapomenutelnou dovolenou! Tak na nic nečekejte a vydejte se s námi poznávat místní exotickou krásu. 

Perlová farma Suwaidi

Dovolená v Ras Al Khaimah: Navštivte perlovou farmu Suwaidi

Dovolená na Kapverdách: Nevšední krása salinas Pedra de Lume

Pedra de Lume

Mohlo by vás zajímat

Experti na cestách - 1. díl

Experti na cestách: 1. díl

Kterou destinaci vybrat? Co pro cestu budu potřebovat? Jaká platí opatření? Mám mít vše vytištěné nebo stačí elektronicky? Co připojištění, ano či ne? To se dozvíte v 1. díle pořadu, který vás ve své druhé půlce zavede do Egypta a doporučí, kam se v této zemi určitě podívat. Share Tweet Email

Číst více

Zářijová dovolená v Bulharsku

Fotoreportáž: Zářijová last minute dovolená v Bulharsku

Hodláte v září vyrazit k moři? Pokud se vám nechce cestovat někam daleko, vydejte se do Bulharska. Výhodný last minute zájezd si můžete zakoupit třeba i den předem. A je úplně jedno, zda poletíte sami nebo s někým dalším. Začátkem září 2021 jsem strávil dovolenou v bulharském Nesebaru. Počasí bylo vesměs nádherné, za celý týden […]

Číst více

Matera

Matera: Italské město, kde lidé bydleli ve skále

Italské město Matera, které je zároveň centrem stejnojmenné provincie, patří k nejpodivuhodnějším místům v zemi. Najdeme ho na okraji hluboké strže ve vyprahlém vnitrozemí kraje Basilicata na jihu Itálie. Share Tweet Email

Číst více