architektura Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

tuniské letovisko Hammamet

DestinaceTunisko pevninaTunisko

DestinaceTunisko pevninaTunisko

Hammamet: Tuniské letovisko zaujme hotely, plážemi i medinou

  •  29. srpna 2022

Nejstarší přímořské letovisko na tuniské pevnině nese název Hammamet a rozprostírá se na východním pobřeží, 13 km od města Nabeul a 65 km od hlavního města Tunis. Už jste v něm trávili dovolenou? Pokud ne, pojďme se nyní společně podívat, jak to v něm vypadá. Jeho hlavní devízou jsou široké písčité pláže, hotelové komplexy s režimem all inclusive a zajímavá architektura v historickém centru z 15. století. Nechybí ani malý rybářský přístav.

Číst více

Predjama Castle

Zajímavosti

Zajímavosti

Predjama Castle: Největší jeskynní hrad světa je pýchou Slovinska

  •  16. února 2022

V jihozápadní části Slovinska, necelou hodinu jízdy od Lublaně, se doslova ukrývá atraktivní světový unikát. Jedná se o Predjamský hrad (Predjamski grad či Predjama Castle), který je v Guinnessově knize rekordů zapsán jako největší jeskynní hrad na světě. A to díky skutečnostem, že stojí u vstupu do jeskynního komplexu a že nemá žádnou konkurenci, co se velikosti týče.

Číst více

DestinaceEgypt

DestinaceEgypt

Plavba po Nilu

  •  22. prosince 2021

Egypt je rájem pro každého, kdo si chce užít rozmanitou dovolenou se vším všudy a v případě tohoto poznávacího zájezdu to platí dvojnásobně. Skoro se nechce věřit, že během jednoho týdne můžete zažít tolik nádherných okamžiků, spatřit tolik zajímavých míst a mezitím si dopřát i čas pro dokonalý odpočinek. V tomto článku pro vás máme malou ochutnávku toho, na co se během plavby můžete těšit.

Číst více

DestinaceTipy na výletyMaroko

DestinaceTipy na výletyMaroko

Fotoreportáž: Marocká vesnice Ait Ben Haddou zazářila na filmovém plátně

  •  29. ledna 2021

Ksary jsou tradiční opevněné vesnice na pomezí Sahary, například v Maroku nebo Tunisku. Tvoří je hliněné stavby, obklopené vysokými zdmi. Opevnění chránilo obyvatele před nájezdy nomádů a nepřátelských kmenů. Jestliže se s CK Blue Style vydáte na poznávací zájezd do Maroka, pravděpodobně navštívíte nejznámější ksar v celé zemi. Jmenuje se Ait Ben Haddou (neboli Aït Benhaddou) a nalézá se v údolí Ounila na jižním úpatí pohoří Vysoký Atlas.

Číst více

Mini Egypt Park

DestinaceHurghadaTipy na výletyEgypt

DestinaceHurghadaTipy na výletyEgypt

Mini Egypt Park: Muzeum pod širým nebem v Hurghadě je plné miniatur

  •  25. ledna 2021

Také dovolenou v Egyptě, konkrétně v Hurghadě, si lze zpříjemnit zajímavým výletem. A nemusíte jezdit nikam daleko! Chcete-li se z hotelu vzdálit jen na několik hodin, doslova se nabízí Mini Egypt Park. Toto unikátní muzeum pod širým nebem se nalézá v Makadi Bay, přibližně 25 km od letiště. Prohlédnete si hezky zblízka zhruba 60 uměleckých děl od uznávaných umělců a současně si tak trochu rozšíříte obzory.

Číst více

Burj Khalifa

DestinaceDubajTipy na výletySpojené arabské emiráty

DestinaceDubajTipy na výletySpojené arabské emiráty

Burj Khalifa: 15 zajímavostí, které možná nevíte o nejvyšší budově světa

  •  18. ledna 2021

Dovolenou ve Spojených arabských emirátech (SAE) si můžete zpestřit návštěvou nejvyšší budovy světa. Jmenuje se Burj Khalifa (Burdž Chalífa), je dominantou města Dubaj a dosahuje výšky 828 m. Postavená byla v letech 2004–2010, projektoval ji americký koncern Skidmore, Owings and Merrill LLP (SOM). Celkové náklady na stavbu činily 1,5 miliardy dolarů… Stačí se přímo v destinaci domluvit s delegátem CK Blue Style a ten vám prohlídku slavného mrakodrapu zajistí!

Číst více

Svojanov

Tipy na výlety

Tipy na výlety

Svojanov: Strašidelný hrad s děsivou pověstí ukrýval zazděné kostry

  •  9. června 2020

Hrad Svojanov, stojící v okrese Svitavy, založil kolem roku 1224 královský purkrabí Svéslav z Bořitova. Patří k nejstarším kamenným sídlům u nás. Když v roce 1265 vyhlásil král Přemysl Otakar II. nedaleké královské město Polička, nabyl tím na významu.

Číst více

město Jičín

Tipy na výlety

Tipy na výlety

Jičín: Malebné české město, které proslavili Rumcajs, Manka a Cipísek

  •  1. června 2020

Nestává se často, aby město proslavila pohádková postavička tak, jako se to přihodilo městu Jičín. Už několik generací ho má spousta nejen našich, ale i zahraničních dětí spojené s loupežníkem Rumcajsem, jeho ženou Mankou a synem Cipískem.

Číst více

Marseille

Zajímavosti

Zajímavosti

Marseille: Francouzské město okouzlí přístavem, bazilikou i paláci

  •  26. února 2020

Marseille je – hned po Paříži – druhým největším městem Francie a zároveň nejvýznamnějším francouzským obchodním přístavem. Rozprostírá se v regionu Provence-Alpes-Côte d’Azur v jihovýchodní části země, na pobřeží Středozemního moře, ve Lvím zálivu. Kromě nejrůznějších lodí všech možných typů a velikostí zde můžete obdivovat řadu atraktivních památek i několik moderních staveb. Zklamaní rozhodně nebudou ani ti, kteří milují noční život.

Číst více

Coimbra

Zajímavosti

Zajímavosti

Coimbra: Staré město s mladou tváří je ozdobou centrálního Portugalska

  •  6. listopadu 2019

Portugalsko nenabízí jen pláže, ale také krásná města prodchnutá historií. Z některých se vydávali na cesty slavní mořeplavci jako Fernão de Magalhães, první, co obeplul zeměkouli. Bartolomeu Dias má zase primát v objevení mysu Dobré naděje. A nesmíme zapomenout na Vasco da Gamu. Díky objevitelským plavbám patřila tato země mezi koloniální mocnosti. Ještě předtím, než se stal její metropolí Lisabon, bylo jí městečko Coimbra ve vnitrozemí.

Číst více