Palma de Mallorca: Užijte si večerní procházku historickým centrem

MallorcaTipy na výletyŠpanělsko

Budete trávit letní dovolenou na španělském ostrově Mallorca? Pokud hodláte podniknout zajímavý výlet, možností je spousta. Jednou z variant je večerní procházka hlavním městem Palma de Mallorca, respektive jeho historickým centrem. Pokocháte se pohledem na hezky nasvícené budovy reprezentující různé umělecké slohy. Patrně nejvíce vás okouzlí gotická katedrála Panny Marie (neboli La Seu), jejíž snímek nechybí snad v žádném propagačním materiálu o Mallorce. Umíte-li fotografovat, pořídíte úžasné záběry!

Jestliže budete na ostrově pobývat prostřednictvím cestovní kanceláře, je vysoce pravděpodobné, že večerní návštěvu města Palma de Mallorca najdete v seznamu nabízených výletů. Pokud ano, stačí se domluvit s delegátem, který vše zařídí. Pokud ne, nezbývá než v letovisku nasednout do pronajatého auta, taxíku nebo autobusu a vypravit se tam na vlastní pěst.

Spatříte také maurskou stavbu

Ani trochu neprohloupíte, když do města Palma de Mallorca dorazíte před setměním. Mnozí turisté tvrdí, že La Seu a další pamětihodnosti jsou nejúchvatnější během stmívání

večerní Palma de Mallorca

Majestátní katedrála z roku 1230 vás okouzlí v kteroukoliv hodinu. Dívat se na ni můžete z různých úhlů, je nádherná a náramně fotogenická. Je postavena z pískovce zlatohnědé barvy.

katedrála Panny Marie neboli La Seu

Dvě hlavní věže dosahují výšky 67,5 m. Zvonice s devíti zvony ze 13. století je vysoká 48 metrů. V její blízkosti se v areálu nachází muzeum, v němž jsou uloženy rukopisy, přenosné oltáře a ostatky svatých.

katedrála v noci

V sousedství stojí palác Almudaina, jedna z mála dochovaných maurských staveb na Mallorce. Původní sídlo maurských vezírů je nyní jednou z oficiálních rezidencí španělské královské rodiny.

palác Almudaina

V době nepřítomnosti krále je tento rozsáhlý komplex ze 14. století přístupný turistům. Palác Almudaina reflektuje umělecké styly, které se vystřídaly v historii ostrova.

palác Almudaina ve městě Palma de Mallorca

Palma de Mallorca ukrývá i baroko

Procházka ulicemi města Palma de Mallorca nadchne ty, kteří rádi obdivují starou a nevšední architekturu. Ale tou to zdaleka nekončí. Dokonce tu narazíte i na nejstarší olivovník na ostrově.

ulice města Palma de Mallorca

La Lonja de Mallorca neboli Sa Llotja je další mistrovskou ukázkou gotické architektury. Tato cechovní budova z 15. století se nalézá pouhých pět minut chůze od paláce Almudaina.

La Lonja de Mallorca neboli Sa Llotja

Barokní fasádou s prvky manýrismu se pyšní radnice ze 17. století. Najdete ji na náměstí Placa de Cort, přibližně čtyři minuty chůze od katedrály La Seu. Atraktivních památek však ve městě objevíte podstatně více…

radnice

Hippokratův platan a mešita Gazi Hasan Pasha

Město Kos vábí turisty na Hippokratův platan, přístav i bílé schody

Mallorca: zažijte dobrodružství na ostrově!

Mohlo by vás zajímat

Rhodos: 5 nejkrásnějších pláží

Dovolená v Řecku: 5 nejkrásnějších pláží Rhodosu

Rhodos je pro svou nádhernou krajinu často považován za nejpůsobivější ostrov Řecka. Pyšní se horami, lesy, kopci posázenými vinnou révou i olivovými háji a i přes stále rostoucí turistickou popularitu si zachovává svůj nedotčený divoký ráz. Hlavním lákadlem ostrova jsou však jeho pláže. Objevte nejkrásnější pláže Rhodosu společně s námi! Share Tweet Email

Číst více

písčitá pláž na ostrově Djerba

Djerba: Tuniský ostrov, kde je krásně od dubna až do listopadu

Písčité pláže s pozvolným vstupem do moře, 320 slunečných dní v roce, pohodové hotelové komplexy s praktickým režimem all inclusive, výtečná kuchyně, přátelský personál, možnost výhodných nákupů, sportovní vyžití ve vodě i na souši či největší krokodýlí farma ve Středomoří – to jsou hlavní důvody, proč turisté nadšeně míří na největší tuniský ostrov Djerba. Share […]

Číst více

Marsa Matrouh

Marsa Matrouh: Objevte krásu i tajemství oázy Síwa

Chystáte se do překrásné severoegyptské destinace Marsa Matrouh? Tak si během své dovolené nezapomeňte udělat výlet do úchvatné oázy Síwa –⁠ stojí to za to! Share Tweet Email

Číst více