jarní dovolená Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Dovolená v Maroku aneb Pláž v Agadiru

DestinaceRady na cestuMaroko

DestinaceRady na cestuMaroko

Dovolená v Maroku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  8. listopadu 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Maroka? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Potřebuji vízum? Co si vzít s sebou? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude blížící se dovolená v Maroku premiérou.

Číst více

Câmara de Lobos

DestinaceMadeiraPortugalsko

DestinaceMadeiraPortugalsko

Fotoreportáž: Městečko Câmara de Lobos na ostrově Madeira

  •  3. října 2022

Dovolená na portugalském ostrově Madeira, ležícím v Atlantském oceánu západně od Maroka, láká především milovníky přírody. Je tu však i několik měst a vesnic, které zaujmou nevšední architekturou, výtvarnými a sochařskými díly, poutavými tradicemi, pozoruhodnými přírodními unikáty a v neposlední řadě restauracemi nabízejícími neodolatelnou místní gastronomii. Rozhodně si nenechte ujít návštěvu malebné rybářské vesnice Câmara de Lobos.

Číst více

dovolená na Kapverdách aneb pláž Santa Maria

SalDestinaceRady na cestuKapverdy

SalDestinaceRady na cestuKapverdy

Dovolená na Kapverdách: Rady, tipy a důležité informace

  •  23. srpna 2022

Chystáte se s CK Blue Style na Kapverdy, konkrétně na ostrov Sal v Atlantském oceánu? Pokud ano, nejspíš se v duchu ptáte sami sebe: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v České republice proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude letošní dovolená na Kapverdách premiérou.

Číst více

dovolená na Madeiře aneb vesnice Porto Moniz

MadeiraDestinaceRady na cestuPortugalsko

MadeiraDestinaceRady na cestuPortugalsko

Dovolená na Madeiře: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  3. srpna 2022

Chystáte se s CK Blue Style na Madeiru, portugalský ostrov v Atlantském oceánu? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuju vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otazníky v hlavě řeší především Češi, pro které bude letošní dovolená na Madeiře premiérou.

Číst více

Valentýn aneb Dovolená na Santorini

Rady na cestuNovinky

Rady na cestuNovinky

Valentýn: Pět tipů na zájezd do míst, kde vás přivítá romantika

  •  4. února 2022

Blíží se 14. únor, tedy Valentýn! Chcete potěšit svého partnera nebo partnerku? Skvělým překvapením jistě bude zájezd do zahraničí. Ideálně někam, kde se budete cítit velmi příjemně! Není nutné letět hned, ale třeba až v červnu, kdy už je dostatečně teplo i v Evropě a dny jsou hodně dlouhé. Lámete si hlavu s tím, kam vyrazit? Usnadníme vám to! Tady je našich pět tipů na zájezd do míst, kde vás přivítá romantika. To znamená – krásné pláže, neodolatelné moře i příroda, atraktivní ubytování a výtečná gastronomie.

Číst více

pevnost svatého Mikuláše v přístavu Mandraki

DestinaceŘeckoTipy na výletyRhodos

DestinaceŘeckoTipy na výletyRhodos

Fotoreportáž: Večerní procházka po historickém městě Rhodos

  •  16. prosince 2021

Řecký ostrov Rhodos Češi milují. Je vzdálen pouhé tři hodiny letu, koupat a opalovat se tam dá od května až do začátku listopadu. Kromě řady atraktivních pláží můžete navštívit spoustu památek, přírodních lokalit a také stejnojmenné hlavní město. Nejvíce to v něm žije ve večerních hodinách, kdy vznikla i naše fotoreportáž. Samozřejmě jsme se soustředili na historické centrum, kam se snadno dostanete místní autobusovou dopravou, taxíkem či pronajatým autem.

Číst více

pozvánka do The National Aquarium Abu Dhabi

DestinaceAbu DhabiDubajSpojené arabské emiráty

DestinaceAbu DhabiDubajSpojené arabské emiráty

The National Aquarium Abu Dhabi: Nová turistická atrakce v SAE

  •  22. listopadu 2021

Největší akvárium Středního východu bylo nedávno otevřeno v Abu Dhabi, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Nese název The National Aquarium Abu Dhabi a je součástí moderní nábřežní zóny Al Qana. V deseti tematických zónách spatříte více než 46 tisíc živočichů! Mezi nejzajímavější obyvatele této atrakce patří sedmimetrová krajta Super Snake, která je údajně nejdelším plazem světa.

Číst více

DestinaceDjerbaTunisko pevninaTuniskoFoto tipyTipy na výlety

DestinaceDjerbaTunisko pevninaTuniskoFoto tipyTipy na výlety

Fotoreportáž: Dar Jilani aneb Dům umění a řemesel na ostrově Djerba

  •  16. listopadu 2021

Tuniský ostrov Djerba, vzdálený necelé tři hodiny letu z České republiky, je velice oblíbenou destinací. Spousta našich turistů sem míří v období od dubna až do listopadu, někteří i několikrát do roka. Dovolená na Djerbě však nemusí být pouze o opalování a koupání, lze vyrazit na zajímavý výlet. Jedním z nich je Okruh ostrovem, během kterého pravděpodobně zavítáte také do Dar Jilani.

Číst více

Faliraki

DestinaceŘeckoRhodos

DestinaceŘeckoRhodos

Fotoreportáž: Letovisko Faliraki na řeckém ostrově Rhodos

  •  1. listopadu 2021

Řecký ostrov Rhodos si už stihla oblíbit spousta českých turistů. A není divu – je tam nádherně od května až do půlky listopadu! Přitom je vzdálen pouhé tři hodiny letu. Navíc je součástí Evropy, tudíž nepotřebujete cestovní pas ani vízum, stačí platný občanský průkaz. Nejživější letovisko se jmenuje Faliraki a nachází se na severovýchodě, jen 18 km od letiště. Čeká vás zde velmi dlouhá písčitá pláž s pozvolným vstupem do moře, hodně obchodů, restaurací a barů a bujarý noční život!

Číst více

Sharjah

DestinaceSharjahSpojené arabské emiráty

DestinaceSharjahSpojené arabské emiráty

Sharjah: Arabský emirát, jehož symbolem je otevřený Korán

  •  19. října 2021

Kdykoliv během roku můžete prožít dovolenou ve Spojených arabských emirátech, a to nejen v Dubaji. Kromě ní se nabízí dalších šest emirátů – Ras Al Khaimah, Fujairah, Abu Dhabi, Umm Al Quwain, Ajman a Sharjah. Proč se vydat právě do posledně jmenovaného? Emirát Sharjah (česky Šardžá) vyhledávají turisté toužící zejména po odpočinku. Na své si přijdou i jedinci, kteří si libují v nakupování. Možností je zde celá řada!

Číst více