Ománský záliv Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Snoopy Island

FujairahDestinaceSpojené arabské emiráty

FujairahDestinaceSpojené arabské emiráty

Snoopy Island: Ostrůvek v emirátu Fujairah připomíná bígla

  •  18. ledna 2023

Spojené arabské emiráty (neboli SAE) – to je Dubaj a vlastně ještě Abu Dhabi, kde stojí Ferrari World! Takto odpoví většina jedinců, kteří příliš neholdují zeměpisu ani cestování. Skutečnost je taková, že součástí SAE je dalších pět emirátů – Ras Al Khaimah, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain a Fujairah. A co si nesmíte nechat ujít, když budete trávit dovolenou v tom posledně jmenovaném? Více než mešity patrně oceníte přírodní zajímavosti. Pýchou emirátu Fujairah je například ostrůvek Snoopy Island.

Číst více

Dovolená

DestinaceRady na cestuSpojené arabské emiráty

DestinaceRady na cestuSpojené arabské emiráty

Dovolená ve Spojených arabských emirátech: Rady, tipy a informace

  •  26. dubna 2021

Poletíte s CK Blue Style do Spojených arabských emirátů (SAE)? Ať už si vyberete emirát Dubaj, Ras al-Khaimah, Fujairah, Ajman, Sharjah nebo Abu Dhabi, patrně si položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si v Česku proměnit peníze? Čeho se vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co v SAE kupovat? Tato témata se týkají především jedinců, pro které bude letošní dovolená ve Spojených arabských emirátech premiérou.

Číst více