Snoopy Island: Ostrůvek v emirátu Fujairah připomíná bígla

FujairahDestinaceSpojené arabské emiráty

Spojené arabské emiráty (neboli SAE) – to je Dubaj a vlastně ještě Abu Dhabi, kde stojí Ferrari World! Takto odpoví většina jedinců, kteří příliš neholdují zeměpisu ani cestování. Skutečnost je taková, že součástí SAE je dalších pět emirátů – Ras Al Khaimah, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain a Fujairah. A co si nesmíte nechat ujít, když budete trávit dovolenou v tom posledně jmenovaném? Více než mešity patrně oceníte přírodní zajímavosti. Pýchou emirátu Fujairah je například ostrůvek Snoopy Island.

Znáte slavný komiks Peanuts?

Tento skalní výběžek má rozměry cca 120 x 80 metrů. A proč ten název? Tvoří ho tři části – první vypadá jako hlava, druhá jako vypouklé břicho a třetí jako nohy. Vše dohromady připomíná ikonickou komiksovou postavičku jménem Snoopy. Určitě ji znáte i vy, i když třeba nikterak důkladně.

Snoopy je animovaný bígl, romanopisec, jenž se občas mění v pilota leteckého esa z první světové války, skauta či tenistu. Je hlavní postavou amerického komiksu Peanuts, který v letech 1950 až 2000 tvořil Charles Monroe Schulz.

Snoopy Island během východu slunce

Snoopy Island leží u Sandy Beach

Snoopy Island zdálky působí jako legendární komiksový hrdina odpočívající na své psí boudě. Rozprostírá se 54 km severně od města Fujairah, konkrétně vyčnívá z Ománského zálivu jen několik desítek metrů od písčité pláže Sandy Beach. Její součástí je bar Snoopy, který kromě drinků a hamburgerů skýtá parádní výhled na ostrůvek.

A jak se na Snoopy Island dostanete? Lze k němu snadno doplavat, případně tam připlout na kajaku. Křišťálově čisté vody, neuvěřitelně krásné korálové útesy a ohromující vraky lodí jsou hlavními důvody, proč na ostrůvek nadšeně míří potápěči a milovníci šnorchlování. Voda je teplá po celý rok, což zkušení cestovatelé dobře vědí. Spojené arabské emiráty jsou totiž destinací, v níž sezóna nikdy nekončí.

Sandy Beach skýtá výhled na ostrůvek

Pod vodou spatříte karety i havýše

Mimochodem – na pláži Sandy Beach sídlí potápěčské centrum, jehož součástí je i prodejna s vybavením pro potápěče. Není nutné absolvovat celý kurz, zájemci se mohou vydat na lodní výlet spojený s potápěním ve vodách v okolí ostrůvku. Vzhledem k tomu, že Snoopy Island je součástí chráněného mořského národního parku, je v těchto končinách zakázán rybolov.

I díky této skutečnosti pod hladinou s velkou pravděpodobností spatříte karety obrovské, makrely, pestrobarevné útesové ryby či žraloka lagunového. A o kus dále třeba murény, skaláry, havýše čtyřhranného, útesníka pruhovaného či chňapala červeného.

Snoopy Island v emirátu Fujairah

Ajman Museum

Ajman Museum zachycuje tradiční životní styl v nejmenším emirátu

Al Zorah: Přírodní rezervace a golfový klub

GOLFOVÝ KLUB AL ZORAH

Mohlo by vás zajímat

Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden je dokonalou pastvou pro oči

Spojené arabské emiráty jsou proslavené celou řadou velkolepých staveb a atrakcí. Patří k nim i Dubai Miracle Garden, tedy Dubajská zázračná zahrada. A věřte tomu, že zázračná skutečně je. Share Tweet Email

Číst více

egyptský ostrov Giftun

Giftun: Ostrov nedaleko města Hurghada svádí k celodennímu výletu

Egyptské Tahiti – tuto přezdívku si ostrov Giftun vysloužil díky plážím s téměř bílým povrchem a průzračnému moři. Nalézá se necelých pět kilometrů od města Hurghada a je cílem celodenních lodních výletů. Budete-li trávit dovolenou v této egyptské destinaci, můžete se domluvit s delegátem CK Blue Style a ten vám návštěvu Giftunu zprostředkuje. Share Tweet […]

Číst více

Experti na cestách

Experti na cestách: 41. díl

Už víte, kam letos pojedete na dovolenou? Experti na cestách vám přináší řadu tipů na nejhezčí a nejoblíbenější destinace. Dozvíte se také, jaké můžete očekávat počasí, kam se letos vydali české celebrity či na co si dát pozor při koupi Last Minute zájezdů. Hosty pořadu jsou Lenka Pátek, obchodní ředitelka společnosti Blue Style, a meteoroložka […]

Číst více