Sardinie Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

pardulas

SardinieReceptyChutě světaItálie

SardinieReceptyChutě světaItálie

Pardulas: Sardinský dezert, který obsahuje šafrán i sýr ricotta

  •  6. listopadu 2024

Budete trávit letní dovolenou na italském ostrově Sardinie? Skvělá volba! Kromě skvostných pláží, z nichž některé figurují na předních příčkách světových žebříčků, se můžete těšit i na výtečnou gastronomii. Kdo má rád dezerty, jistě si zamiluje pardulas. O co se jedná? O hvězdicovité tartaletky plněné ricottou, šafránem a citrusovou kůrou. Přestože jsou úzce spjaty s Velikonoci, v kavárnách, cukrárnách a některých hotelech si na nich lze pochutnat i v průběhu letní sezóny.

Číst více

mezi nejbělostnější pláže světa patří Marmari na řeckém ostrově Kos

ZajímavostiŘeckoKos

ZajímavostiŘeckoKos

Nejbělostnější pláže ukrývá Kos, Mallorca, Kalábrie i Sardinie

  •  4. září 2024

Pokud žijete v domnění, že bílý písek najdete výhradně v exotických destinacích, mýlíte se. Nedávná studie na téma Nejbělostnější pláže světa odhalila, že v první desítce figuruje šest evropských pobřežních lokalit. A díky CK Blue Style můžete prožít letní dovolenou na čtyřech z nich! Konkrétně se jedná o Marmari na řeckém ostrově Kos, pláž v kalábrijském městě Tropea, Muro na španělském ostrově Mallorca a Brandinchi na italském ostrově Sardinie. Kterou si zamilujete nejvíce?

Číst více

Bistecca alla Fiorentina neboli Florentine Steak

ReceptyChutě světaItálie

ReceptyChutě světaItálie

Bistecca alla Fiorentina: Steak z toskánského plemene chianina

  •  9. července 2024

Jste gurmáni a milujete kvalitní maso? Pokud budete trávit dovolenou v Itálii, neváhejte zajít do některé z vyhlášených restaurací a objednat si luxusní steak, pocházející z Toskánska. Jmenuje se Bistecca alla Fiorentina (nebo také Florentine Steak). Má tvar písmene T a možná ho znáte pod českým názvem florentinský biftek. Připravuje se z masa plemene chianina (Fiorentina di Chianina). Jsou to v podstatě dva steaky v jednom – s kostí uprostřed. Na jedné straně je steak z roštěnce a na druhé šťavnatý a jemný steak ze svíčkové.

Číst více

TOP 10 aneb Nejlepší pláže, které ukrývá italský ostrov Sardinie

SardinieItálieTipy na výlety

SardinieItálieTipy na výlety

Nejlepší pláže, které ukrývá italský ostrov Sardinie

  •  22. května 2024

Italský ostrov Sardinie je oblíbenou letní destinací. Od roku 2024 tam pořádá zájezdy také CK Blue Style. Můžete si vybrat z několika letovisek, zkrátka zažít něco zcela nového. Kdo hledá změnu, parádní dovolená ho čeká právě na Sardinii! Jedinci, kteří touží poznat i jiné lokality než jen tu, v níž budou ubytováni, nejspíš ocení tento článek. Krátce vám představíme nejlepší pláže, které na ostrově najdete. Není však vyloučeno, že na nějakou zapomeneme. Nádherných pobřežních lokalit totiž Sardinie ukrývá mnohem více.

Číst více

Cagliari

SardinieItálieTipy na výlety

SardinieItálieTipy na výlety

Cagliari: Hlavní město ostrova Sardinie láká nejen na kostely

  •  17. dubna 2024

Už víte, kde se bude odehrávat vaše letní dovolená? Jednou z nevšedních destinací je italský ostrov Sardinie. Bez ohledu na to, ve kterém letovisku budete pobývat, můžete vyrazit na výlet do hlavního města Cagliari. Tam lze posedět v restauraci nebo kavárně, nakoupit cokoliv od koření přes oblečení, obuv a kosmetiku až po šperky. Ve svém živlu budou i ti, co rádi obdivují architekturu a památky včetně antických. A samozřejmě nechybí ani pobřežní promenáda, přístav a pláž. Ta nese název Spiaggia del Poetto.

Číst více

italský salám Mortadella Bologna

Chutě světaItálie

Chutě světaItálie

Mortadella Bologna: Měkký italský salám z vepřového masa a tuku

  •  16. dubna 2024

Italská gastronomie patří k nejlepším na světě, o tom není pochyb. Většinu pokrmů (např. pizzu) zná každý z nás, dokonce i ti, kteří v Itálii dosud nebyli. Jsou však jídla nebo výrobky, které už kdekdo opakovaně ochutnal, ale jen přibližně každý druhý si pamatuje, jak se „to“ vlastně jmenuje. Tak schválně – co přesně se vám vybaví, když se řekne mortadella (česky mortadela)? Jedná se o měkký salám z vepřového masa, tuku a černého pepře, některé verze obsahují také pistácie, myrtu nebo olivy. Chráněným zeměpisným označením EU se pyšní Mortadella Bologna (boloňská mortadela), která je nejznámější.

Číst více

SardinieDestinaceChutě světaItálie

SardinieDestinaceChutě světaItálie

Víno ze Sardinie: Zázrak zrozený ze slunce, moře a panenské půdy

  •  21. prosince 2023

O tom, co vše se dá na Sardinii zažít, objevit i ochutnat, jsme v poslední době napsali poměrně hodně. Tento malebný italský ostrov toho však nabízí tolik, že si zkrátka nemůžeme pomoci. A naše výprava do tohoto malebného koutu země by nebyla kompletní, kdybychom alespoň jeden článek nevěnovali zdejšímu vínu. Tak na nic nečekejte a pojďte s námi ochutnat víno ze Sardinie!

Číst více

Bosa

SardinieItálie

SardinieItálie

Bosa: Město na Sardinii okouzlí památkami i tradicemi

  •  18. srpna 2016

Sardinie je druhý největší ostrov ve Středozemním moři a navíc turisticky atraktivní, i když v návštěvnosti nad cizinci, pro které je to trochu z ruky, vedou Italové. Proto, že díky žhavému jižnímu slunci zde kvete snad úplně všechno, se jí často přezdívá ostrov barev. To se týká ale i moře. Podobně zbarvené nikde jinde v Evropě nenajdete, navíc je neuvěřitelně čisté a příjemně osvěžující.

Číst více

limoncello

SardinieSicílieReceptyKalábrieChutě světaItálie

SardinieSicílieReceptyKalábrieChutě světaItálie

Limoncello: Tradiční citronový likér, který pochází z jihu Itálie

  •  2. října 2015

Zamíříte-li na jih Evropy, konkrétně do Itálie, vaší pozornosti zřejmě neuniknou průhledné láhve se žlutou tekutinou. Jedná se limoncello, tedy o ovocný likér pocházející z oblasti Kampánie. Obsahuje 28 až 32 procent alkoholu a podává se dobře vychlazený, převážně jako digestiv. Ten se, jak známo, pije po jídle, aby „utišil žaludek“, poněvadž doplňuje sníženou hladinu trávicích enzymů.

Číst více