zajímavosti Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Čínský horoskop na rok 2024 aneb Rok dřevěného Draka

Zajímavosti

Zajímavosti

Čínský horoskop na rok 2024 aneb Rok dřevěného Draka

  •  23. ledna 2024

Zajímá vás astrologie? Podle té čínské je novorozenec ovlivněn znamením, ascendentem, elementem a nábojem (pólem), které v daný moment vládnou. Znamení se střídají v lednu či únoru podle toho, kdy začíná nový čínský rok. Pokaždé se to děje za novoluní. V sobotu 10. února 2024 startuje Rok dřevěného Draka, který potrvá až do úterý 28. ledna 2025. Co to pro nás znamená? Čínský horoskop na rok 2024 a začátek roku 2025 tvrdí, že nejlépe na tom budou – až na výjimky – jedinci narození ve znamení Draka. Vesměs spokojená budou i znamení, která s Drakem dobře vycházejí.

Číst více

Nissi Beach v letovisku Ayia Napa, Jižní Kypr

KyprJižní Kypr

KyprJižní Kypr

Ayia Napa: Věhlasné letovisko na Kypru se zavděčí každému

  •  18. dubna 2023

Ostrov Kypr se pyšní jednou z nejdelších letních sezón v Evropě a navíc pravidelně figuruje na předních příčkách žebříčku Nejčistší voda ke koupání na území Evropské unie. Vzhledem k tomu, že severní část ostrova tvoří de facto stát Severní Kypr uznávaný pouze Tureckem, pod stoprocentní záštitou EU je v současnosti pouze jižní Kypr, respektive Kyperská republika. Jestliže se v této destinaci rozhodnete strávit dovolenou, můžete si vybrat z několika letovisek. K těm nejznámějším a nejoblíbenějším jednoznačně patří Ayia Napa (neboli Agia Napa) na východě.

Číst více

Dovolená v Maroku aneb Pláž v Agadiru

DestinaceRady na cestuMaroko

DestinaceRady na cestuMaroko

Dovolená v Maroku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  8. listopadu 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Maroka? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Potřebuji vízum? Co si vzít s sebou? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude blížící se dovolená v Maroku premiérou.

Číst více

dovolená v Severním Kypru

KyprSeverní KyprDestinaceRady na cestu

KyprSeverní KyprDestinaceRady na cestu

Dovolená v Severním Kypru: Rady, tipy a důležité informace

  •  2. listopadu 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Severokyperské turecké republiky, zkráceně Severního Kypru? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Potřebuji vízum? Co si vzít s sebou? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude dovolená v Severním Kypru premiérou.

Číst více

vyhlídka Cabo Girão na ostrově Madeira

MadeiraTipy na výletyPortugalsko

MadeiraTipy na výletyPortugalsko

Cabo Girão: Vyhlídka na ostrově Madeira vás zbaví strachu z výšek

  •  26. srpna 2022

Nádherná příroda je hlavním důvodem, proč většina turistů z celého světa míří na portugalský ostrov Madeira. Ten leží v Atlantském oceánu, cca 580 km západně od pobřeží Maroka a 980 km jihozápadně od Lisabonu. Jestliže sem přiletíte na dovolenou, ani minutu neváhejte a navštivte vyhlídku Cabo Girão. Jednak uvidíte nádherné scenérie a jednak se zbavíte strachu z výšek, pokud jím trpíte!

Číst více

dovolená na Kapverdách aneb pláž Santa Maria

DestinaceSalRady na cestuKapverdy

DestinaceSalRady na cestuKapverdy

Dovolená na Kapverdách: Rady, tipy a důležité informace

  •  23. srpna 2022

Chystáte se s CK Blue Style na Kapverdy, konkrétně na ostrov Sal v Atlantském oceánu? Pokud ano, nejspíš se v duchu ptáte sami sebe: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v České republice proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude letošní dovolená na Kapverdách premiérou.

Číst více

dovolená na Madeiře aneb vesnice Porto Moniz

DestinaceMadeiraRady na cestuPortugalsko

DestinaceMadeiraRady na cestuPortugalsko

Dovolená na Madeiře: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  3. srpna 2022

Chystáte se s CK Blue Style na Madeiru, portugalský ostrov v Atlantském oceánu? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuju vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otazníky v hlavě řeší především Češi, pro které bude letošní dovolená na Madeiře premiérou.

Číst více

Jais Sledder

Ras Al KhaimahTipy na výletySpojené arabské emiráty

Ras Al KhaimahTipy na výletySpojené arabské emiráty

Jais Sledder: V SAE vznikla nejdelší bobová dráha Blízkého východu

  •  1. dubna 2022

Spojené arabské emiráty lákají turisty na nejrůznější unikáty. Každým rokem jich vznikne hned několik. Máte rádi adrenalin? V emirátu Ras Al Khaimah, konkrétně na nejvyšší hoře Jebel Jais (Džabal Bil Ajs), byla v únoru 2022 otevřena nejdelší bobová dráha Blízkého východu. Jmenuje se Jais Sledder, je dlouhá 1885 metrů a lidé na ní sviští rychlostí až 40 kilometrů v hodině.

Číst více

DestinaceDjerbaTunisko pevninaTuniskoFoto tipyTipy na výlety

DestinaceDjerbaTunisko pevninaTuniskoFoto tipyTipy na výlety

Fotoreportáž: Dar Jilani aneb Dům umění a řemesel na ostrově Djerba

  •  16. listopadu 2021

Tuniský ostrov Djerba, vzdálený necelé tři hodiny letu z České republiky, je velice oblíbenou destinací. Spousta našich turistů sem míří v období od dubna až do listopadu, někteří i několikrát do roka. Dovolená na Djerbě však nemusí být pouze o opalování a koupání, lze vyrazit na zajímavý výlet. Jedním z nich je Okruh ostrovem, během kterého pravděpodobně zavítáte také do Dar Jilani.

Číst více

Abu Dhabi

DestinaceAbu DhabiSpojené arabské emiráty

DestinaceAbu DhabiSpojené arabské emiráty

Abu Dhabi: Pět zajímavých míst, která jsou součástí tohoto emirátu

  •  17. září 2021

Spojené arabské emiráty – to není jenom Dubaj, ale také Ras Al Khaimah, Fujairah, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain a Abu Dhabi. Tento největší emirát tvoří stejnojmenné město, dále Východní region s jeho hlavním městem Al Ain a Západní region, který se skládá z několika vesniček a správního střediska Madinat Zayed. Pokud budete trávit dovolenou v emirátu Abu Dhabi (neboli Abú Dhabí či Abú Zabí), narazíte tam na řadu zajímavých míst. Tady je pět z nich!

Číst více

1 2 3 7