Kalábrie

Dovolená snů na jihu Itálie

Kalábrie | Základní informace

Kalábrie se nachází v nejjižnější části Apeninského poloostrova a bývá označována za nejpohodovější oblast Itálie. Tento krásný region nabízí nespočet možností pro vaši dovolenou snů. Na své si zde přijdou milovníci teplého podnebí, moře a pláží, ale také přírody. Zdejší lesy, louky, jezera, vodopády nebo skalní útesy, navíc pokryté malebnými vesničkami a antickými ruinami, jsou opravdu pohádkovými kulisami pro váš dokonalý odpočinek!

Pokud jste se rozhodli vyrazit do Kalábrie, určitě vám přijdou vhod následující rady a tipy, se kterými se v tomto krásném koutě Itálie zcela jistě neztratíte.

ZAJÍMAVÁ MÍSTA

Kalábrie se nachází na samém jihu Itálie, kde je na západní straně omývaná Tyrhénským a na východě Jónským mořem. Členité sluncem zalité západní pobřeží a moře je ideální pro milovníky potápění a jónské moře vytváří výborné podmínky pro surfování.

Ty, které míří na dovolenou do Kalábrie za přírodou, tento hornatý region určitě nezklame. Kromě blankytně modrého moře, pláží a útesů, zde najdete hory, jeskyně, vodopády, jezera, zelené lesy, sady pomerančovníků a citronovníků, olivové háje i vinice a mnoho dalšího. Místní příroda a atmosféra vás zkrátka uchvátí.

Hlavním městem italského regionu Kalábrie je Catanzaro. Největším městem je ovšem Reggio di Calabria obklopené skalnatým pohořím Aspromonte. Velice oblíbená jsou letoviska na pobřeží Tyrhénského moře, jako jsou Tropea a Pizzo. Na pobřeží Jónského moře najdete pozůstatky antických osad, které byly kdysi mocnými městskými státy. Více o Kalábrii si můžete přečíst v zde.

Během dovolené v Kalábrii lze podniknout mnoho zajímavých výletů, a to nejen do okolních měst za památkami nebo do přírody. Oblíbená je například plavba na Liparské ostrovy.

TIPY NA DÁRKY

Itálie je překrásnou zemí, ze které si jistě budete chtít odvézt víc než jen vzpomínky a fotografie. Vyberte si některý z místních výrobků a udělejte radost sobě nebo svým blízkým.

GASTRONOMIE

Kdo by neznal italskou kuchyni! Patří totiž k nejznámějším a nejstarším na světě –⁠ původ řady pokrmů pochází až od Etrusků, Řeků a Římanů. Těšit se navíc můžete na více než 400 druhů těstovin připravovaných na stovky nejrozličnějších způsobů. Samozřejmostí je zelenina, vynikající pečivo a různé druhy masa či ryb.

V pohodlí své domácí kuchyně si můžete zkusit připravit například výbornou polévku acquacotta.