Djerba Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

DestinaceDjerbaTunisko pevninaTuniskoFoto tipyTipy na výlety

DestinaceDjerbaTunisko pevninaTuniskoFoto tipyTipy na výlety

Fotoreportáž: Dar Jilani aneb Dům umění a řemesel na ostrově Djerba

  •  16. listopadu 2021

Tuniský ostrov Djerba, vzdálený necelé tři hodiny letu z České republiky, je velice oblíbenou destinací. Spousta našich turistů sem míří v období od dubna až do listopadu, někteří i několikrát do roka. Dovolená na Djerbě však nemusí být pouze o opalování a koupání, lze vyrazit na zajímavý výlet. Jedním z nich je Okruh ostrovem, během kterého pravděpodobně zavítáte také do Dar Jilani.

Číst více

dovolená v Tunisku

DestinaceRady na cestuTunisko

DestinaceRady na cestuTunisko

Dovolená v Tunisku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  21. dubna 2021

Chystáte se s CK Blue Style do Tuniska – na pevninu nebo na ostrov Djerba? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Potřebuji vízum? Co si vzít s sebou? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otazníky v hlavě řeší především Češi, pro které bude letošní dovolená v Tunisku premiérou.

Číst více

Baklava

DestinaceŘeckoChutě světaTuniskoTureckoEgyptMaroko

DestinaceŘeckoChutě světaTuniskoTureckoEgyptMaroko

Baklava: Dezert, který vás bude svádět v Turecku, Řecku, SAE i Africe

  •  27. listopadu 2020

Odletíte-li na dovolenou na Kypr, do Řecka, do Turecka, Egypta, Tuniska, Maroka či Spojených arabských emirátů, je vysoce pravděpodobné, že v hotelové restauraci narazíte na lákavý dezert zvaný baklava. Není vyloučeno, že vám ho příležitostně nabídnou i v Bulharsku a jiných zemích. Nejspíš ho už dobře znáte, ale najdou se tací, kteří ho dosud neochutnali. Pojďme se o baklavě dozvědět něco víc!

Číst více

Djerba Explore Park

DjerbaDestinaceTunisko

DjerbaDestinaceTunisko

Fotoreportáž: Djerba Explore Park na tuniském ostrově Djerba

  •  18. listopadu 2020

Dovolenou na tuniském ostrově Djerba si můžete zpestřit návštěvou rozlehlého areálu s názvem Djerba Explore Park. Jeho součástí je nákupní vesnička, muzeum Lalla Hadria, skanzen Djerba Heritage a největší krokodýlí farma ve Středomoří. Stačí se domluvit s vaším delegátem a ten vám organizovaný výlet sem zařídí. Po příjezdu na místo vás provede celým parkem, dozvíte se řadu zajímavých informací a poté budete mít rozchod, abyste si Djerba Explore Park užili individuálně a dle svých představ.

Číst více

Houmt Souk

DestinaceDjerbaTuniskoTipy na výlety

DestinaceDjerbaTuniskoTipy na výlety

Houmt Souk: Hlavní město ostrova Djerba svádí k nákupům i posezení

  •  13. listopadu 2020

Budete-li trávit dovolenou na tuniském ostrově Djerba, nemusíte ji celou prožít pouze v hotelovém areálu. Stačí se domluvit s delegátem a vyrazit na některý z výletů, jež má CK Blue Style v nabídce. Lze navštívit Djerba Explore Park s největší krokodýlí farmou ve Středomoří, podívat se na pevninu nebo třeba zajet do hlavního a zároveň největšího města na ostrově. Jmenuje se Houmt Souk a leží na severním pobřeží, zhruba dvacet minut jízdy od většiny hotelů.

Číst více

Tuniská jídla: Na čem si pochutnáte na pevnině i ostrově Djerba?

DestinaceChutě světaTunisko

DestinaceChutě světaTunisko

Tuniská jídla: Na čem si pochutnáte na pevnině i ostrově Djerba?

  •  2. listopadu 2020

Chystáte se poprvé v životě do Tuniska? Ať už strávíte dovolenou na pevnině nebo na ostrově Djerba, můžete se těšit nejen na pohodové hotelové komplexy a písčité pláže s pozvolným vstupem do moře, ale také na spoustu kulinářských specialit. Mnohá tuniská jídla jsou výrazně kořeněná. Některá jsou ovlivněna francouzskou, italskou (především sicilskou) a tureckou kuchyní, jiná „přivandrovala“ z dalších afrických zemí a následně byla více či méně upravena. Tuniskou kuchyni v minulosti hodně formovali Berbeři.

Číst více

písčitá pláž na ostrově Djerba

DestinaceDjerbaTunisko

DestinaceDjerbaTunisko

Djerba: Tuniský ostrov, kde je krásně od dubna až do listopadu

  •  30. října 2020

Písčité pláže s pozvolným vstupem do moře, 320 slunečných dní v roce, pohodové hotelové komplexy s praktickým režimem all inclusive, výtečná kuchyně, přátelský personál, možnost výhodných nákupů, sportovní vyžití ve vodě i na souši či největší krokodýlí farma ve Středomoří – to jsou hlavní důvody, proč turisté nadšeně míří na největší tuniský ostrov Djerba.

Číst více

sluneční brýle v poušti

Co si sbalit na cestu?Rady na cestu

Co si sbalit na cestu?Rady na cestu

Sluneční brýle: Jak na dovolené chránit oči před sluncem a pískem?

  •  20. srpna 2020

Nejen sluneční paprsky, ale také poletující písek na pláži či v poušti ohrožují naše oči během dovolené v zahraničí. Optimální ochranou jsou sluneční brýle. Jaký typ si pořídit na cestu do Egypta, Tuniska, Řecka, Bulharska, Spojených arabských emirátů či Maroka? Možností je celá řada. Pojďme si je nyní krátce představit.

Číst více