Ikarské moře Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Potami

DestinaceŘeckoSamosTipy na výlety

DestinaceŘeckoSamosTipy na výlety

Potami: Pláž na ostrově Samos okouzlí délkou, přírodou i čistotou vody

  •  29. července 2021

Poletíte s CK Blue Style na řecký ostrov Samos? Dovolená strávená v hotelovém areálu a jeho blízkém okolí bude samozřejmě fajn, ale proč se během pobytu nevydat na výlet? Možností je vícero, stačí otevřít informační obálku, kterou dostanete po příletu, a následně se dohodnout s česky hovořícím delegátem. Na řadu míst se můžete vypravit sami – pronajatým autem, autobusem či taxíkem. Doslova okouzlující je pláž Potami na severozápadě.

Číst více

Dovolená v Řecku

DestinaceŘeckoRady na cestu

DestinaceŘeckoRady na cestu

Dovolená v Řecku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  15. dubna 2021

Chystáte se s CK Blue Style do Řecka – na Krétu, Kos, Rhodos, Korfu, Samos, Kefaloni, Zakynthos, Lefkadu či Santorini? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otazníky v hlavě řeší především Češi, pro které bude letošní dovolená v Řecku premiérou.

Číst více

Kokkari

DestinaceŘeckoSamosTipy na výlety

DestinaceŘeckoSamosTipy na výlety

Kokkari: Městečko na řeckém ostrově Samos žije odpoledne i v noci

  •  16. března 2021

Chystáte se v létě na řecký ostrov Samos? Pokud budete chtít poznat víc než jen okolí hotelu, můžete se vydat na výlet. Možností je vícero – přírodní oblasti ve vnitrozemí, vyhlášené pláže, město Pythagorion nebo třeba městečko Kokkari na severním pobřeží. Je plné restaurací, barů, kaváren, cukráren a obchodů. Navíc je to jedno z mála míst na ostrově, kde to žije i v noci. Některé diskotéky mají otevřeno až do rána!

Číst více

přístavní promenáda v městečku Pythagorion

DestinaceŘeckoSamosTipy na výlety

DestinaceŘeckoSamosTipy na výlety

Pythagorion: Nejrušnější letovisko na ostrově Samos okouzlí přístavem

  •  20. ledna 2021

Podle slavného rodáka, matematika a filozofa Pythagora, který žil v 6. století před naším letopočtem, byl pojmenován Pythagorion. Toto městečko, postavené na ruinách starověké zástavby, se nalézá na jihovýchodě řeckého ostrova Samos. Turisté v něm obdivují zejména malebný přístav. K dalším lákadlům patří typické řecké taverny, kavárny, úzké uličky s obchůdky i hrstka památek. Jedná se o nejrušnější letovisko na Samosu, což ale neznamená, že tu vládne hluk, tlačenice a dopravní zácpy. Nic takového se v těchto končinách neděje.

Číst více