jídlo Archivy - Strana 2 z 2 - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Baklava

DestinaceŘeckoChutě světaTuniskoTureckoEgyptMaroko

DestinaceŘeckoChutě světaTuniskoTureckoEgyptMaroko

Baklava: Dezert, který vás bude svádět v Turecku, Řecku, SAE i Africe

  •  27. listopadu 2020

Odletíte-li na dovolenou na Kypr, do Řecka, do Turecka, Egypta, Tuniska, Maroka či Spojených arabských emirátů, je vysoce pravděpodobné, že v hotelové restauraci narazíte na lákavý dezert zvaný baklava. Není vyloučeno, že vám ho příležitostně nabídnou i v Bulharsku a jiných zemích. Nejspíš ho už dobře znáte, ale najdou se tací, kteří ho dosud neochutnali. Pojďme se o baklavě dozvědět něco víc!

Číst více

Tarator

ReceptyDestinaceBulharskoChutě světa

ReceptyDestinaceBulharskoChutě světa

Tarator: Osvěžující polévka, na které si pochutnáte v Bulharsku

  •  20. listopadu 2020

Sportovci a všichni ti, co si hlídáte kila, zpozorněte! Pokud se chystáte na dovolenou do Bulharska a budete se chtít – v parném létě – osvěžit něčím, co vás lehce zasytí a po čem rozhodně nepřiberete, objednejte si tarator. Jedná se o hodně zvláštní polévku, která je součástí menu téměř každé restaurace. Poznáte ji podle toho, že je bílá a zároveň studená.

Číst více

Tuniská jídla: Na čem si pochutnáte na pevnině i ostrově Djerba?

DestinaceChutě světaTunisko

DestinaceChutě světaTunisko

Tuniská jídla: Na čem si pochutnáte na pevnině i ostrově Djerba?

  •  2. listopadu 2020

Chystáte se poprvé v životě do Tuniska? Ať už strávíte dovolenou na pevnině nebo na ostrově Djerba, můžete se těšit nejen na pohodové hotelové komplexy a písčité pláže s pozvolným vstupem do moře, ale také na spoustu kulinářských specialit. Mnohá tuniská jídla jsou výrazně kořeněná. Některá jsou ovlivněna francouzskou, italskou (především sicilskou) a tureckou kuchyní, jiná „přivandrovala“ z dalších afrických zemí a následně byla více či méně upravena. Tuniskou kuchyni v minulosti hodně formovali Berbeři.

Číst více