Chystáte se s CK Blue Style do Tuniska – na pevninu nebo na ostrov Djerba? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Potřebuji vízum? Co si vzít s sebou? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otazníky v hlavě řeší především Češi, pro které bude letošní dovolená v Tunisku premiérou.
Uvažujete o dovolené na největším tuniském ostrově Djerba? Výběr hotelu vám možná usnadní fotoreportáž, kterou pro vás připravil náš cestovatel Richie. Čtyři dny pobýval – společně s několika kolegy – v hotelu Fiesta Beach 4*+, nalézajícím se na severovýchodním pobřeží a vzdáleném zhruba 25 km od letiště. Měl tedy dostatek času na to, aby otestoval zdejší služby a udělal si na tento rozlehlý areál a jeho zaměstnance nezkreslený názor. Během pobytu pořídil fotografie, které si můžete prohlédnout v tomto příspěvku.
Chystáte se poprvé v životě do Tuniska? Ať už strávíte dovolenou na pevnině nebo na ostrově Djerba, můžete se těšit nejen na pohodové hotelové komplexy a písčité pláže s pozvolným vstupem do moře, ale také na spoustu kulinářských specialit. Mnohá tuniská jídla jsou výrazně kořeněná. Některá jsou ovlivněna francouzskou, italskou (především sicilskou) a tureckou kuchyní, jiná „přivandrovala“ z dalších afrických zemí a následně byla více či méně upravena. Tuniskou kuchyni v minulosti hodně formovali Berbeři.