muzeum Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Ajman Museum

AjmanDestinaceTipy na výletySpojené arabské emiráty

AjmanDestinaceTipy na výletySpojené arabské emiráty

Ajman Museum zachycuje tradiční životní styl v nejmenším emirátu

  •  17. ledna 2023

Dovolená ve Spojených arabských emirátech nemusí být pouze o luxusních hotelech, nádherných plážích, jedinečných nákupech a výletech do hor či pouště. Lze obdivovat moderní světové unikáty postavené v posledních letech, nebo naopak historické památky pocházející z dob dávno minulých. Jedna z nejnavštěvovanějších pamětihodností se nalézá v nejmenším emirátu Ajman. Řeč je o pevnosti z 18. století, v jejíchž útrobách sídlí Ajman Museum. Co vás tam čeká a nemine?

Číst více

Sharjah

SharjahDestinaceSpojené arabské emiráty

SharjahDestinaceSpojené arabské emiráty

Sharjah: Arabský emirát, jehož symbolem je otevřený Korán

  •  19. října 2021

Kdykoliv během roku můžete prožít dovolenou ve Spojených arabských emirátech, a to nejen v Dubaji. Kromě ní se nabízí dalších šest emirátů – Ras Al Khaimah, Fujairah, Abu Dhabi, Umm Al Quwain, Ajman a Sharjah. Proč se vydat právě do posledně jmenovaného? Emirát Sharjah (česky Šardžá) vyhledávají turisté toužící zejména po odpočinku. Na své si přijdou i jedinci, kteří si libují v nakupování. Možností je zde celá řada!

Číst více

MallorcaDestinaceŠpanělsko

MallorcaDestinaceŠpanělsko

Bellver: Gotický hrad na ostrově Mallorca skýtá víc než jedinečný výhled

  •  26. března 2021

Dovolenou na španělském ostrově Mallorca je skvělé spojit s návštěvou hlavního města Palma de Mallorca. Nakoupíte tam suvenýry, posedíte v kavárně či restauraci, pokocháte se pohledem na královský palác Almudaina či katedrálu Panny Marie. A když se vydáte 3 km směrem na západ, narazíte na majestátní hrad Bellver, stojící na 112 metrů vysokém zalesněném kopci.

Číst více

Argostoli

DestinaceŘeckoKefalonie

DestinaceŘeckoKefalonie

Argostoli: Hlavní město řeckého ostrova Kefalonie zaujme nejen přístavem

  •  10. března 2021

Hodláte prožít letní dovolenou na řeckém ostrově Kefalonie? Pokud ano, můžete si během pobytu udělat výlet do hlavního města Argostoli. Lze posedět v kavárně nebo taverně, projít se ulicemi a kolem přístavu, nakoupit suvenýry, zato památek moc nespatříte. V roce 1953 totiž většinu staveb zničilo silné zemětřesení. Místním nezbylo nic jiného, než skoro celé město postavit znovu.

Číst více

DestinaceVarnaBulharskoTipy na výlety

DestinaceVarnaBulharskoTipy na výlety

Varna: Bulharské město, které ukrývá nejstarší zlatý poklad na světě

  •  3. března 2021

Zamíříte v létě do proslulého bulharského letoviska Zlaté Písky? Anebo do nedalekého střediska Sv. Konstantin a Helena, Kranevo, Albena či Obzor? V tom případě si můžete udělat výlet do města Varna, populárního především mezi mladými lidmi. Přes den se lze koupat a opalovat na prostorné městské pláži, vydat se na nákupy či posedět v kavárně nebo restauraci. Po setmění v centru panuje poměrně pestrý noční život.

Číst více

Sousse

DestinaceTunisko pevninaTuniskoTipy na výlety

DestinaceTunisko pevninaTuniskoTipy na výlety

Sousse: Tuniské letovisko nadchne moderními hotely i medinou

  •  29. ledna 2021

Čtyř a pětihvězdičkové hotely s praktickým režimem all inclusive, prostorná písčitá pláž s pozvolným vstupem do vyhřátého moře, největší medina v zemi a několik významných památek – to jsou hlavní důvody, proč se Sousse (česky Súsa) řadí mezi nejpopulárnější letoviska v pevninské části Tuniska. Navíc zde výhodně nakoupíte – ve městě jsou trhy, krámky a spousta míst s volně vystaveným zbožím.

Číst více

Mini Egypt Park

DestinaceHurghadaTipy na výletyEgypt

DestinaceHurghadaTipy na výletyEgypt

Mini Egypt Park: Muzeum pod širým nebem v Hurghadě je plné miniatur

  •  25. ledna 2021

Také dovolenou v Egyptě, konkrétně v Hurghadě, si lze zpříjemnit zajímavým výletem. A nemusíte jezdit nikam daleko! Chcete-li se z hotelu vzdálit jen na několik hodin, doslova se nabízí Mini Egypt Park. Toto unikátní muzeum pod širým nebem se nalézá v Makadi Bay, přibližně 25 km od letiště. Prohlédnete si hezky zblízka zhruba 60 uměleckých děl od uznávaných umělců a současně si tak trochu rozšíříte obzory.

Číst více

Djerba Explore Park

DjerbaDestinaceTunisko

DjerbaDestinaceTunisko

Fotoreportáž: Djerba Explore Park na tuniském ostrově Djerba

  •  18. listopadu 2020

Dovolenou na tuniském ostrově Djerba si můžete zpestřit návštěvou rozlehlého areálu s názvem Djerba Explore Park. Jeho součástí je nákupní vesnička, muzeum Lalla Hadria, skanzen Djerba Heritage a největší krokodýlí farma ve Středomoří. Stačí se domluvit s vaším delegátem a ten vám organizovaný výlet sem zařídí. Po příjezdu na místo vás provede celým parkem, dozvíte se řadu zajímavých informací a poté budete mít rozchod, abyste si Djerba Explore Park užili individuálně a dle svých představ.

Číst více

písčitá pláž na ostrově Djerba

DestinaceDjerbaTunisko

DestinaceDjerbaTunisko

Djerba: Tuniský ostrov, kde je krásně od dubna až do listopadu

  •  30. října 2020

Písčité pláže s pozvolným vstupem do moře, 320 slunečných dní v roce, pohodové hotelové komplexy s praktickým režimem all inclusive, výtečná kuchyně, přátelský personál, možnost výhodných nákupů, sportovní vyžití ve vodě i na souši či největší krokodýlí farma ve Středomoří – to jsou hlavní důvody, proč turisté nadšeně míří na největší tuniský ostrov Djerba.

Číst více

Palermo

Zajímavosti

Zajímavosti

Palermo: Hlavní město Sicílie okouzlí architekturou i loutkami

  •  4. listopadu 2019

Přibližně sedmisettisícové Palermo, hlavní město největšího italského ostrova Sicílie, má kvůli mafii trochu pošramocenou pověst. Zároveň se však pyšní nádhernou polohu. Leží přímo v zálivu, uprostřed palmových a pomerančových hájů v úrodné nížině Conca d’Oro (Zlatá lastura), nad níž se vypínají skalní štíty hor.

Číst více