palác Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Marseille

Zajímavosti

Zajímavosti

Marseille: Francouzské město okouzlí přístavem, bazilikou i paláci

  •  26. února 2020

Marseille je – hned po Paříži – druhým největším městem Francie a zároveň nejvýznamnějším francouzským obchodním přístavem. Rozprostírá se v regionu Provence-Alpes-Côte d’Azur v jihovýchodní části země, na pobřeží Středozemního moře, ve Lvím zálivu. Kromě nejrůznějších lodí všech možných typů a velikostí zde můžete obdivovat řadu atraktivních památek i několik moderních staveb. Zklamaní rozhodně nebudou ani ti, kteří milují noční život.

Číst více

Palermo

Zajímavosti

Zajímavosti

Palermo: Hlavní město Sicílie okouzlí architekturou i loutkami

  •  4. listopadu 2019

Přibližně sedmisettisícové Palermo, hlavní město největšího italského ostrova Sicílie, má kvůli mafii trochu pošramocenou pověst. Zároveň se však pyšní nádhernou polohu. Leží přímo v zálivu, uprostřed palmových a pomerančových hájů v úrodné nížině Conca d’Oro (Zlatá lastura), nad níž se vypínají skalní štíty hor.

Číst více

katedrála ve městě Noto

Zajímavosti

Zajímavosti

Noto: Historické městečko na ostrově Sicílie nadchne nejen katedrálou

  •  10. srpna 2018

Italský ostrov Sicílie nabízí mnohem víc než jen písčité pláže a skvělou gastronomii. Je zde spousta zajímavých míst, která rozhodně stojí za to vidět. Kromě Údolí chrámů, starobylého města Syrakusy, sopky Etna, amfiteátru v Taormině či bílého útesu Scala dei Turchi je to například barokní městečko Noto na jihovýchodě. Proč se vydat právě sem?

Číst více