potápění Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Tsabou Beach

ŘeckoSamos

ŘeckoSamos

Tsabou Beach: Malebná oblázková pláž na řeckém ostrově Samos

  •  2. dubna 2024

Čeká vás dovolená na řeckém ostrově Samos? Pokud chcete poznat i jiná místa než jen okolí vašeho hotelu, máme pro vás zajímavý tip. Na severním pobřeží, pouhých 5 km od oblíbeného letoviska Kokkari, se rozprostírá přibližně 200 metrů dlouhá pláž – Tsabou Beach. Je malebná, poměrně klidná, pokrytá oblázky. Nechybí bar ani dostatek lehátek a slunečníků. Kdo o ně nemá zájem, roztáhne si o kus dál osušku. Ti, co přijedou autem, mohou bez problémů zaparkovat.

Číst více

Parghelia

KalábrieItálie

KalábrieItálie

Parghelia: Kalábrijská vesnička u města Tropea láká na pohodu

  •  19. dubna 2023

Italská Kalábrie je skvělým tipem na pohodovou letní dovolenou v Evropě. V tomto regionu nenarazíte na továrny a rušné magistrály, ale především na nádhernou přírodu, krásné pláže, čisté Tyrhénské moře, architektonicky zajímavá městečka a lákavé tradiční suvenýry. Jedním z letovisek, kde lze díky českým cestovním kancelářím pobývat, je Parghelia. Tato malebná vesnička se nachází pouhé tři kilometry od věhlasného města Tropea, které tím pádem můžete navštěvovat, kdykoliv se vám zlíbí.

Číst více

Snoopy Island

FujairahDestinaceSpojené arabské emiráty

FujairahDestinaceSpojené arabské emiráty

Snoopy Island: Ostrůvek v emirátu Fujairah připomíná bígla

  •  18. ledna 2023

Spojené arabské emiráty (neboli SAE) – to je Dubaj a vlastně ještě Abu Dhabi, kde stojí Ferrari World! Takto odpoví většina jedinců, kteří příliš neholdují zeměpisu ani cestování. Skutečnost je taková, že součástí SAE je dalších pět emirátů – Ras Al Khaimah, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain a Fujairah. A co si nesmíte nechat ujít, když budete trávit dovolenou v tom posledně jmenovaném? Více než mešity patrně oceníte přírodní zajímavosti. Pýchou emirátu Fujairah je například ostrůvek Snoopy Island.

Číst více

Valentýn aneb Dovolená na Santorini

Rady na cestuNovinky

Rady na cestuNovinky

Valentýn: Pět tipů na zájezd do míst, kde vás přivítá romantika

  •  4. února 2022

Blíží se 14. únor, tedy Valentýn! Chcete potěšit svého partnera nebo partnerku? Skvělým překvapením jistě bude zájezd do zahraničí. Ideálně někam, kde se budete cítit velmi příjemně! Není nutné letět hned, ale třeba až v červnu, kdy už je dostatečně teplo i v Evropě a dny jsou hodně dlouhé. Lámete si hlavu s tím, kam vyrazit? Usnadníme vám to! Tady je našich pět tipů na zájezd do míst, kde vás přivítá romantika. To znamená – krásné pláže, neodolatelné moře i příroda, atraktivní ubytování a výtečná gastronomie.

Číst více

mys Drastis na ostrově Korfu

DestinaceŘeckoKorfuTipy na výlety

DestinaceŘeckoKorfuTipy na výlety

Drastis: Okouzlující mys na řeckém ostrově Korfu vybízí k výletu

  •  18. května 2021

Dovolená na řeckém ostrově Korfu je obvykle ve znamení klidu a pohody. A také skvělé gastronomie, čistého moře, hezkých pláží, panenské přírody a zajímavých památek. Chcete poznat i jiná místa než jen hotel a jeho bezprostřední okolí? Ozdobou severozápadního pobřeží je nádherný mys Drastis (Cape Drastis), nalézající se přibližně kilometr od vesnice Peroulades.

Číst více

Dovolená v Egyptě

Sharm El SheikhDestinaceHurghadaRady na cestuMarsa AlamEgypt

Sharm El SheikhDestinaceHurghadaRady na cestuMarsa AlamEgypt

Dovolená v Egyptě: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  30. dubna 2021

Chystáte se s CK Blue Style do egyptské destinace Hurghada, Marsa Alam nebo Sharm El Sheikh? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otazníky v hlavě řeší především Češi, pro které bude letošní dovolená v Egyptě premiérou.

Číst více

DestinaceMarsa AlamTipy na výletyEgypt

DestinaceMarsa AlamTipy na výletyEgypt

Abu Dabbab: Potápěčská lokalita, kde spatříte korály, želvy i dugonga

  •  16. dubna 2021

Egyptská destinace Marsa Alam láká turisty na klidnou a komfortní dovolenou na pobřeží Rudého moře. Hojně sem míří také potápěči a milovníci šnorchlování, poněvadž korálové útesy se častokrát nalézají v těsné blízkosti pláže. Obdivovat lze rovněž pestrobarevné ryby a další mořské živočichy. Fajnšmekři se obvykle domluví s delegátem CK Blue Style a vydají se na půldenní organizovaný výlet do oblasti zvané Abu Dabbab.

Číst více

egyptský ostrov Giftun

DestinaceHurghadaTipy na výletyEgypt

DestinaceHurghadaTipy na výletyEgypt

Giftun: Ostrov nedaleko města Hurghada svádí k celodennímu výletu

  •  12. dubna 2021

Egyptské Tahiti – tuto přezdívku si ostrov Giftun vysloužil díky plážím s téměř bílým povrchem a průzračnému moři. Nalézá se necelých pět kilometrů od města Hurghada a je cílem celodenních lodních výletů. Budete-li trávit dovolenou v této egyptské destinaci, můžete se domluvit s delegátem CK Blue Style a ten vám návštěvu Giftunu zprostředkuje.

Číst více

DestinaceMallorcaTipy na výletyŠpanělsko

DestinaceMallorcaTipy na výletyŠpanělsko

Caló des Moro: Nádherná přírodní pláž na španělském ostrově Mallorca

  •  2. února 2021

Mallorca je největší španělský ostrov a na rozdíl od Kanárských ostrovů je plný zeleně. Navíc jeho břehy neomývá Atlantský oceán, ale Středozemní moře. Pokud se zde rozhodnete strávit dovolenou, ideální je období od druhé poloviny května do konce září. Chcete si udělat výlet na neorganizovanou pláž obklopenou přírodou? Naším tipem je Caló des Moro na jihovýchodním pobřeží.

Číst více

Kardamena

ŘeckoKos

ŘeckoKos

Kardamena: Letovisko na řeckém ostrově Kos žije ve dne i v noci

  •  16. dubna 2020

Řecké ostrovy jsou ideálním synonymem pro letní dovolenou plnou klidu a pohody. A když k tomu připočteme kilometry – často poloprázdných – pláží, spoustu poutavé přírody, výtečnou kuchyni, lahodné víno, libozvučnou muziku, pitoreskní architekturu a přírodní kosmetiku z oliv, není co řešit! K nejoblíbenějším částem Řecka patří ostrov Kos, který leží v Egejském moři, čtyři kilometry od Turecka. Je jen o trochu menší než německé město Mnichov. Jaké letovisko zvolit? Všem věkovým kategoriím, tedy i pubescentům, se zavděčí Kardamena.

Číst více