řecké ostrovy Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Lefkada Wooden Bridge

LefkadaDestinaceŘeckoFoto tipyTipy na výlety

LefkadaDestinaceŘeckoFoto tipyTipy na výlety

Lefkada Wooden Bridge: Most, kde zažijete božský západ slunce

  •  13. prosince 2022

Jste romantického založení? Pokud ano, jistě milujete úchvatné západy slunce. A jestliže vás čeká letní dovolená na řeckém ostrově Lefkada, máme pro vás parádní tip! Vydejte se do stejnojmenného hlavního města, konkrétně na jeho severní okraj. Stojí tam zajímavě tvarovaný dřevěný most, který na internetu najdete pod názvem Lefkada Wooden Bridge. Přes den na něm nezažijete nic moc zvláštního, ale když se na něj postavíte k večeru, vychutnáte si božský západ slunce.

Číst více

město Fira na ostrově Santorini

SantoriniDestinaceŘecko

SantoriniDestinaceŘecko

Fira: Největší město na ostrově Santorini zdobí hranu kaldery

  •  7. října 2022

K nejkrásnějším a nejfotogeničtějším místům v Řecku patří Fira, největší město na ostrově Santorini. Tradiční kykladská architektura v tomto případě zdobí vrchol 260 metrů vysokého útesu omývaného Egejským mořem. Díky příhodnému umístění na okraji bývalého sopečného kráteru je Fira městem výhledů. A jelikož se nachází na západním pobřeží, můžete si ve zdejších kavárnách a restauracích vychutnávat nejen jídlo a pití, ale také kouzelné západy slunce.

Číst více

Milos Beach neboli Mylos Beach je nádherná pláž na ostrově Lefkada

LefkadaDestinaceŘecko

LefkadaDestinaceŘecko

Fotoreportáž: Pláž Milos na řeckém ostrově Lefkada

  •  19. září 2022

Nejkrásnější pláže řeckého ostrova Lefkada se nalézají na západním pobřeží – mezi letoviskem Agios Nikitas a majákem Akrotiri. Téměř bílý písek, oblázky či kameny omývá azurově modré moře, tudíž máte chvílemi pocit, že se nacházíte v Karibiku. Mezi nejvěhlasnější pobřežní lokality patří pláže Egremni, Porto Katsiki, Kathisma a Milos (neboli Mylos). Pojďme si představit tu posledně jmenovanou! Rozkládá se na severozápadě Lefkady a je obtížně přístupná.

Číst více

přístav Fiskardo na ostrově Kefalonie

ŘeckoDestinaceKefalonie

ŘeckoDestinaceKefalonie

Fotoreportáž: Přístavní vesnička Fiskardo na ostrově Kefalonie

  •  14. září 2022

Směsicí romantiky, luxusu a historie je přístavní vesnička Fiskardo, která se nachází v severní části řeckého ostrova Kefalonie. Turisty přivítá řada taveren, kaváren i obchůdků nejen se suvenýry. Patrně největším lákadlem je posezení v některém z útulných podniků na promenádě. Panuje v nich pohoda, další výhodou je pěkný výhled. Až vás nečinnost omrzí, můžete se vydat na příjemnou procházku spojenou s nákupy a obdivováním místní architektury, oleandrů a bougenvilií.

Číst více

věhlasná pláž Egramni Beach na řeckém ostrově Lefkada

LefkadaDestinaceŘecko

LefkadaDestinaceŘecko

Fotoreportáž: Pláž Egremni na ostrově Lefkada připomíná Karibik

  •  29. července 2022

Egremni Beach je nejkrásnější pláž na řeckém ostrově Lefkada, ležícím v Jónském moři. Je složitě přístupná, ale nenavštívit ji během letní dovolené by byl obrovský hřích. Na délku měří 2,5 km, na šířku mezi 20 až 50 metry. Lemují ji strmé vápencové útesy, rozprostírá se na jihozápadě. Pokud netrpíte omezenou pohyblivostí či strachem z výšek a zároveň máte dobrou fyzičku, můžete se sem dostat dopravním prostředkem a následně pěšky po dlouhém schodišti. Komfortnější variantou je lodní výlet, který vám na požádání zajistí delegát CK Blue Style.

Číst více

vesnička Oia na řeckém ostrově Santorini

SantoriniDestinaceŘecko

SantoriniDestinaceŘecko

Oia: Vesnička na ostrově Santorini nadchne výhledy i architekturou

  •  14. července 2022

Doslova božské výhledy skýtá svým návštěvníkům řecký ostrov Santorini, na němž můžete prožít letní dovolenou s CK Blue Style. Jedním z nejúchvatnějších míst, kde si vychutnáte lahodný drink nebo vynikající pokrm a při té příležitosti se pokocháte pohledem na Egejské moře, útesy a okolní ostrovy, je romantická vesnička Oia na severozápadě. Charakterizují ji bílé domky a kostely s modrými kupolemi, vytesané terasovitě do skal. Není divu, že se jedná o oblíbené útočiště zamilovaných párů, které tu nadšeně tráví svoje líbánky.

Číst více

knižní průvodce Řeckem

ŘeckoKrétaDestinaceKorfuKos

ŘeckoKrétaDestinaceKorfuKos

Knižní průvodce Řeckem vám usnadní dovolenou na Krétě, Kosu i Korfu

  •  11. února 2022

Chystáte se do Řecka? Díky CK Blue Style můžete strávit dovolenou na devíti řeckých ostrovech. Nabízí se Kréta, Rhodos, Kos, Samos, Korfu, Kefalonie, Zakynthos, Lefkada a Santorini. Hodně informací se dozvíte na internetových stránkách cestovní kanceláře, inspiraci najdete taktéž v tomto blogu nebo v infoknize na hotelové recepci. Další variantou je knižní průvodce Řeckem, který si můžete koupit v knihkupectví nebo objednat v e-shopu.

Číst více

Valentýn aneb Dovolená na Santorini

Rady na cestuNovinky

Rady na cestuNovinky

Valentýn: Pět tipů na zájezd do míst, kde vás přivítá romantika

  •  4. února 2022

Blíží se 14. únor, tedy Valentýn! Chcete potěšit svého partnera nebo partnerku? Skvělým překvapením jistě bude zájezd do zahraničí. Ideálně někam, kde se budete cítit velmi příjemně! Není nutné letět hned, ale třeba až v červnu, kdy už je dostatečně teplo i v Evropě a dny jsou hodně dlouhé. Lámete si hlavu s tím, kam vyrazit? Usnadníme vám to! Tady je našich pět tipů na zájezd do míst, kde vás přivítá romantika. To znamená – krásné pláže, neodolatelné moře i příroda, atraktivní ubytování a výtečná gastronomie.

Číst více

proslulá pláž v regionu Chania na ostrově Kréta

KrétaDestinaceŘecko

KrétaDestinaceŘecko

Falasarna: Pláž na ostrově Kréta patří k nejčistším v celém Řecku

  •  19. ledna 2022

Nejkrásnější pláže řeckého ostrova Kréta najdete především v jeho západní části – v regionu Chania. Pokud jste tam ještě nebyli, některé pobřežní lokality určitě znáte alespoň z fotografií. K těm nejproslulejším patří – zejména díky růžovému písku – Elafonisi. Náramně fotogenická je pláž Balos, spojující Krétu s ostrůvkem Tigani. Necelých 20 km od tohoto místa se rozprostírá přibližně dva kilometry dlouhá pláž Falasarna, která doslova svádí k několikahodinové relaxaci.

Číst více

pevnost svatého Mikuláše v přístavu Mandraki

DestinaceŘeckoTipy na výletyRhodos

DestinaceŘeckoTipy na výletyRhodos

Fotoreportáž: Večerní procházka po historickém městě Rhodos

  •  16. prosince 2021

Řecký ostrov Rhodos Češi milují. Je vzdálen pouhé tři hodiny letu, koupat a opalovat se tam dá od května až do začátku listopadu. Kromě řady atraktivních pláží můžete navštívit spoustu památek, přírodních lokalit a také stejnojmenné hlavní město. Nejvíce to v něm žije ve večerních hodinách, kdy vznikla i naše fotoreportáž. Samozřejmě jsme se soustředili na historické centrum, kam se snadno dostanete místní autobusovou dopravou, taxíkem či pronajatým autem.

Číst více