Spojené arabské emiráty Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Snoopy Island

FujairahDestinaceSpojené arabské emiráty

FujairahDestinaceSpojené arabské emiráty

Snoopy Island: Ostrůvek v emirátu Fujairah připomíná bígla

  •  18. ledna 2023

Spojené arabské emiráty (neboli SAE) – to je Dubaj a vlastně ještě Abu Dhabi, kde stojí Ferrari World! Takto odpoví většina jedinců, kteří příliš neholdují zeměpisu ani cestování. Skutečnost je taková, že součástí SAE je dalších pět emirátů – Ras Al Khaimah, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain a Fujairah. A co si nesmíte nechat ujít, když budete trávit dovolenou v tom posledně jmenovaném? Více než mešity patrně oceníte přírodní zajímavosti. Pýchou emirátu Fujairah je například ostrůvek Snoopy Island.

Číst více

Ajman Museum

AjmanDestinaceTipy na výletySpojené arabské emiráty

AjmanDestinaceTipy na výletySpojené arabské emiráty

Ajman Museum zachycuje tradiční životní styl v nejmenším emirátu

  •  17. ledna 2023

Dovolená ve Spojených arabských emirátech nemusí být pouze o luxusních hotelech, nádherných plážích, jedinečných nákupech a výletech do hor či pouště. Lze obdivovat moderní světové unikáty postavené v posledních letech, nebo naopak historické památky pocházející z dob dávno minulých. Jedna z nejnavštěvovanějších pamětihodností se nalézá v nejmenším emirátu Ajman. Řeč je o pevnosti z 18. století, v jejíchž útrobách sídlí Ajman Museum. Co vás tam čeká a nemine?

Číst více

Jais Sledder

Ras Al KhaimahTipy na výletySpojené arabské emiráty

Ras Al KhaimahTipy na výletySpojené arabské emiráty

Jais Sledder: V SAE vznikla nejdelší bobová dráha Blízkého východu

  •  1. dubna 2022

Spojené arabské emiráty lákají turisty na nejrůznější unikáty. Každým rokem jich vznikne hned několik. Máte rádi adrenalin? V emirátu Ras Al Khaimah, konkrétně na nejvyšší hoře Jebel Jais (Džabal Bil Ajs), byla v únoru 2022 otevřena nejdelší bobová dráha Blízkého východu. Jmenuje se Jais Sledder, je dlouhá 1885 metrů a lidé na ní sviští rychlostí až 40 kilometrů v hodině.

Číst více

pozvánka do The National Aquarium Abu Dhabi

DestinaceAbu DhabiDubajSpojené arabské emiráty

DestinaceAbu DhabiDubajSpojené arabské emiráty

The National Aquarium Abu Dhabi: Nová turistická atrakce v SAE

  •  22. listopadu 2021

Největší akvárium Středního východu bylo nedávno otevřeno v Abu Dhabi, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Nese název The National Aquarium Abu Dhabi a je součástí moderní nábřežní zóny Al Qana. V deseti tematických zónách spatříte více než 46 tisíc živočichů! Mezi nejzajímavější obyvatele této atrakce patří sedmimetrová krajta Super Snake, která je údajně nejdelším plazem světa.

Číst více

Sharjah

DestinaceSharjahSpojené arabské emiráty

DestinaceSharjahSpojené arabské emiráty

Sharjah: Arabský emirát, jehož symbolem je otevřený Korán

  •  19. října 2021

Kdykoliv během roku můžete prožít dovolenou ve Spojených arabských emirátech, a to nejen v Dubaji. Kromě ní se nabízí dalších šest emirátů – Ras Al Khaimah, Fujairah, Abu Dhabi, Umm Al Quwain, Ajman a Sharjah. Proč se vydat právě do posledně jmenovaného? Emirát Sharjah (česky Šardžá) vyhledávají turisté toužící zejména po odpočinku. Na své si přijdou i jedinci, kteří si libují v nakupování. Možností je zde celá řada!

Číst více

Jídlo v SAE

DestinaceChutě světaSpojené arabské emiráty

DestinaceChutě světaSpojené arabské emiráty

Jídlo a pití v SAE: Luqaimat, foul, velbloudí maso, karak i silná káva

  •  24. září 2021

Vaše dovolená ve Spojených arabských emirátech (SAE) se blíží a vy mimo jiné přemýšlíte nad tím, jaké speciality tam ochutnáte? V tom případě vám usnadníme situaci a krátce vám představíme tamější gastronomii. Vzhledem k tomu, že v této zemi žije a pracuje spousta přistěhovalců, zdomácněla tam celá řada pokrmů pocházejících nejen ze sousedních států. Jaké je tedy jídlo a pití v SAE, když si odmyslíme nadnárodní řetězce rychlého občerstvení typu McDonald’s a KFC?

Číst více

Abu Dhabi

DestinaceAbu DhabiSpojené arabské emiráty

DestinaceAbu DhabiSpojené arabské emiráty

Abu Dhabi: Pět zajímavých míst, která jsou součástí tohoto emirátu

  •  17. září 2021

Spojené arabské emiráty – to není jenom Dubaj, ale také Ras Al Khaimah, Fujairah, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain a Abu Dhabi. Tento největší emirát tvoří stejnojmenné město, dále Východní region s jeho hlavním městem Al Ain a Západní region, který se skládá z několika vesniček a správního střediska Madinat Zayed. Pokud budete trávit dovolenou v emirátu Abu Dhabi (neboli Abú Dhabí či Abú Zabí), narazíte tam na řadu zajímavých míst. Tady je pět z nich!

Číst více

Dubaj 2021

DestinaceDubajSpojené arabské emiráty

DestinaceDubajSpojené arabské emiráty

Dubaj 2021: Nejnovější světové unikáty, které fascinují turisty

  •  14. září 2021

Když se v Evropě ochladí, je na čase vyrazit „někam dál“. Třeba do Spojených arabských emirátů. Bez ohledu na to, ve které části země budete pobývat, nenechte si ujít výlet do města Dubaj. To je plné světových unikátů. Nejvyšší budova, největší nákupní centrum, nejdelší městský lanový skluz či největší krytý zábavní park na světě. Hodně jich přibylo letos – některé jsou již funkční, jiné teprve vznikají, ale jejich výsledná podoba je už známá. Tohle je Dubaj 2021!

Číst více

Dovolená

DestinaceRady na cestuSpojené arabské emiráty

DestinaceRady na cestuSpojené arabské emiráty

Dovolená ve Spojených arabských emirátech: Rady, tipy a informace

  •  26. dubna 2021

Poletíte s CK Blue Style do Spojených arabských emirátů (SAE)? Ať už si vyberete emirát Dubaj, Ras al-Khaimah, Fujairah, Ajman, Sharjah nebo Abu Dhabi, patrně si položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si v Česku proměnit peníze? Čeho se vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co v SAE kupovat? Tato témata se týkají především jedinců, pro které bude letošní dovolená ve Spojených arabských emirátech premiérou.

Číst více

DestinaceDubajTipy na výletySpojené arabské emiráty

DestinaceDubajTipy na výletySpojené arabské emiráty

Love Lake Dubai: Jezera lásky jsou nejromantičtějším místem v Dubaji

  •  15. března 2021

Nejvyšší budova, největší nákupní centrum, nejdelší městský lanový skluz, nejvyšší hotel či největší krytý zábavní park na světě – to vše najdete ve městě Dubaj ve Spojených arabských emirátech. V poušti za městem se nalézá další, méně známá atrakce Love Lake Dubai (nebo také Heart Lake Dubai). Tato umělá jezera ve tvaru dvou spojených srdcí lze vidět údajně až z vesmíru.

Číst více