Djerba: poznávací výlety

Kniha výletůDestinaceDjerbaTunisko

Ostrov Djerba – nekonečné pláže s jemným pískem, omývané mořem, které mění svoji barvu od tyrkysové přes smaragdově zelenou až po temně modrou, ale i místo bohaté historie a kulturního dědictví, které se utvářelo po tisíce let trvání zdejší civilizace. Chcete poznat Djerbu a tuniskou kulturu vůbec do větší hloubky a objevit netušené sféry její dechberoucí krásy? Vydejte se společně s námi na některý z našich poznávacích výletů!

 

PŮLDENNÍ OKRUH OSTROVEM

Doba trvání: 1/2 denní

Skvělým způsobem jak poznat djerbskou kulturu v celé její kráse je půldenní okružní výlet ostrovem. Vaší první zastávkou bude dům umění a řemesel Dar Jilani, kde se budete moci seznámit s pro Djerbu typickými tradičními řemesly. Následovat bude návštěva největšího města na ostrově – Houmt Souk. Zde si užijete volný čas, který můžete strávit nakupováním, či prostým lelkováním po zdejších kavárnách a čajovnách. Poté se přesunete do vesničky Er Riadh, kde návštívíte některé z tradičních lisoven oliv, seznámíte se s procesem výroby a na místě vyrobený olej si samozřejmě budete moci i zakoupit. Pak vás čeká návštěva jedné z nejstarších synagog na světě – La Ghriba, s následnou zastávkou ve výrobně esenciálních olejů. Na závěr výletu se přesunete na jih ostrova do vesničky Guellala, kde navštívíte Muzeum národních zvyků a tradic a prohlídnete si keramickou dílnu s ukázkou tradičního způsobu výroby djerbské keramiky.

Orientační cena:
Dospělá osoba: 30 EUR / 85 TND | Dítě: 15 EUR / 45 TND


 

DVOUDENNÍ SAHARA

Poznejte Tunisko z jeho divočejší stránky! Vydejte se na dobrodružný výlet Římské cestě a objevte jeho úžasné kulturní a přírodní bohatství. Navštívíte město Gabes a přes vesničku El Hamma dojedete až do oázy Kebili. Poté se vydáte přes vyschlé solné jezero Chott El Jerid. Oběd vás čeká v oáze Tozeur, odkud se pak džípy vydáte na prohlídku nádherných horských oáz Chebika a Tamerza. Následuje přejezd do místa zvaného Ong Jmel (Velboudí krk), kde se nachází impozantní skalní útvar, který právě velbloudí krk připomíná. Kouzlu tohoto místa přispívá fakt, že zde v 90. letech probíhalo natáčení Hvězdných válek a na místě jsou stále k vidění některé kulisy, které zde filmaři zanechali. Následuje návrat do Tozeuru, ubytování v hotelu a večeře (při ubytování se platí pobytová taxa za 1 noc a přípatek za pokoj pro jednoho je cca 25TND – vše se platí na místě).
Druhý den po snídani vás čeká odjezd do oázy Douz, kde budete mít možnost absolvovat projížďku na velbloudech do písečných dun (bez poplatků). Pak budete pokračovat do vesničky Matmata, která se nachází v měsíční krajině pohoří Dahar a kde navštívíte některé z podzemních berberských obydlí. Pokocháte se krásným výhledem na vesničku Tamezret (aspiruje na zápis na seznam památek chráněných Unescem) a po obědě se přesunete přes oblast Toujane s jejími nádhernými výhledy do okolí zpět na Římskou cestu, po které dojedeme až na Djerbu.

Orientační cena:
Dospělá osoba: 122 EUR / 380 TND | Dítě: 80 EUR / 245 TND


 

DJERBAHOOD

Máte uměleckou duši? Zajímá vás autentická mladá kultura? Pak neváhejte a navštivte společně s námi galerii pouličního umění pod širým nebem – čtvrť Djerbahood! Zde budete moci při procházce malebnými uličkami městečka Erriadh obdivovat na 250 graffiti maleb od více než 150 umělců z celého světa. Dveře, zdi, střechy, průchody, hlavní třída i ty nejzapadlejší uličky… žádné místo nezůstalo „ušetřeno“ jejich barevného běsnění. Co myslíte, dokážete je najít všechny?  Součástí výletu je také návštěva domu umění a řemesel Dar Jilani nedaleko Houmt Souku.

Orientační cena: 
Dospělá osoba: 18 EUR / 50 TND | Dítě: 9 EUR / 25 TND


 

KSAR GHILANE – MATMATA (jednodenní Sahara)

Doba trvání: celodenní

Tento jednodenní výlet vás zavede po Římské cestě směrem k městu Médenine a dále skrz malé vesničky jako Beni Khedache až do nehostinné kamenité pouště. Zde vás čekají nádherné výhledy na okolní krajinu a spousta příležitostí udělat pár nezapomenutelných fotografií. Pak již po písečné cestě budete pokračovat do oázy Ksar Ghilane, kterou si důkladně prohlídnete a vyfotíte. V jejích písečných dunách na vás čeká překvapení v podobě termálního jezírka. Zde budete mít možnost účastnit se projížďky na velbloudech (cca 1h – cca 35TND) nebo na čtyřkolkách, popřípadě se vykoupat. Následuje oběd (jídlo v ceně, pití extra) a poté přesun do legendární vesničky Matmata. Ta se nachází v měsíční krajině pohoří Dahar, kde se natáčely Hvězdné války, a kde si Berbeři v dávných dobáh vykutali svý „troglodytí“ obydlí, které též navštívíte a kde mimo jiné ochutnáte i domácí chléb a čaj. Po návštěvě Matmaty se zastavíte také v nejvýše položené vesničce v celém Tunisku – Tamezret, která aspiruje na zápis do seznamu památek chráněných Unescem. Cesta zpět povede přes oblast Toujane, kde na vás čekají nádherné výhledy do okolí než se vrátíte zpět do hotelu, navštívíte ještě opevněnou sýpku Ksar Metameur.

Orientační cena:
Dospělá osoba
: 63 EUR / 190 TND | Dítě: 32 EUR/ 95 TND


 

 

Na aktuální nabídku fakultativních výletů se zeptejte vašeho delegáta.

knižní průvodce Řeckem

Knižní průvodce Řeckem vám usnadní dovolenou na Krétě, Kosu i Korfu

Djerba: výlety za zábavou

Tunisko

Mohlo by vás zajímat

SARDINIE: DO KTERÉHO LETOVISKA VYRAZIT

Nejlepší letoviska na Sardinii: Do kterého vyrazíte vy?

Sardinie je bez nejmenších pochybností jedním z nejmalebnějších středomořských ostrovů. Krásné pláže omývané křišťálově čistým mořem společně s pohádkovými horskými vesničkami a bohatou historií lákají každoročně více a více cestovatelů z celého světa. Abychom vám alespoň trochu pomohli s volbou toho správného místa pro vaši dovolenou na Sardinii, vybrali jsme pro vás hned pět letovisek, které podle nás […]

Číst více

5 důvodů, proč se vypravit na Seychely

Dovolená na Seychelách –⁠ 5 důvodů, proč objevit „Zem věčného léta“

Toužíte po skvělé exotické dovolené, během které si užijete slunce, moře, krásnou přírodu, skvělé jídlo a mnoho dalšího? Potom bude dovolená na Seychelách pro vás skvělou volbou! Toto rajské souostroví je totiž místem, kde zažijete dobrodružství i dokonalý odpočinek. Share Tweet Email

Číst více

Experti na cestách: 52. díl

Experti na cestách: 52. díl

Spojené arabské emiráty jsou jako stvořené pro dovolenou v těchto měsících. Tento díl Blue Style Expertů na cestách se zaměřil na Ras al Khaimu. Emirát, který nabízí barvitou přírodu nebo nejdelší zipline na světě, přiblížila obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek. Jaké je v destinaci počasí, řekla meteoroložka Dagmar Hosová a dalšími hosty byli […]

Číst více