Djerba: výlety za zábavou

Kniha výletůDestinaceDjerbaTunisko

Ostrov Djerba – to jsou dlouhé, široké pláže s jemným pískem, omývané mořem, které mění svoji barvu od tyrkysové přes smaragdově zelenou až po temně modrou. To je místo, kde můžete krmit krokodýly, projet se na čtyřkolce po písečných dunách nebo se ponořit do zdejší bohaté historie návštěvou některého z muzejí či skanzenu. Vydejte se poznávat Djerbu společně s námi na některém z našich fakultativních výletů!

 

 

VÝLET LODÍ

Doba trvání: 3/4denní

Zábavná a pohodová plavba na lodi plné pirátů z přístavu v Houmt Souku na písečný Ostrov plameňáků nedaleko Djerby. Při troše štěstí se k vaší plavbě připojí i delfíni, kteří rádi krouží kolem plujících lodí a starají se unikátní mořskou zábavu. Na ostrově vás pak čeká volný čas na odpočinek, koupání a opalování, během kterého vám piráti z lodi připraví chutný oběd a pak předvedou vtipné scénky z pirátského života. Příjemná zábava pro celou rodinu zaručena!
Oběd a láhev vody během jídla jsou v ceně výletu.

Orientační cena:
DOSPĚLÁ OSOBA
: 30 EUR / 85 TND | Dítě: 15 EUR / 45 TND


DJERBA EXPLORE – PLAZI

Doba trvání: půldenní

Při této návštěvě areálu Djerba Explore se zaměříme na tu jeho část, která poskytuje domov nespočetným druhům plazů a přibližně 800 krokodýlům, od čerstvě vylíhnutých až po několikametrové jedince. Ti nejzajímavější ze zde žijících plazů Vám budou v rámci prohlídky představeni. Za prohlídku stojí také tzv. menzel – typický djerbský statek s ukázkou místních řemesel. Případní zájemci budou navíc moci nahlédnout do muzea islámského umění, který se v areálu taktéž nachází.

Orientační cena:
Dospělá osoba: 30 EUR / 85 TND | Dítě: 15 EUR / 45 TND


ČTYŘKOLKY AJIM

250 cm3, cca 2 hodiny

Nezapomenutelná jízda plná zábavy a adrenalinu, kterou si mohou užít samostatně řidičky a řidiči již od 16 let. Projedete se písčitým vnitrozemím ostrova a částečně po pláži a zastavíte se u staré mešity, kde si budete moci dát drobné občerstvení. Vzhledem k charakteru výletu nedoporučujeme účast dětí do šesti let.

Orientační cena:
Dospělá osoba: 54 EUR / 160 TND | Dítě (6-16LET): 27 EUR / 80 TND


VODNÍ SKÚTRY

cca 90 minut, 1 či 2 osoby na skútru

Stiskněte pevně řidítka, přidejte plyn a vydejte se na nezapomenutelný výlet na širém moři! Těšit se můžete nejen na opravdu divokou jízdu ve vlnách, ale i na zastávku v dechberoucí Modré laguně – jednom z nejpůsobivějších míst celého ostrova. A pokud máte pochybnosti o svém „skútrovacím“ umění, nemusíte se bát – doprovodný člun vám bude neustále v patách.

Orientační cena:
Za skútr: 100 EUR / 310 TND


POTÁPĚNÍ

Doba trvání: celkem 2 hodiny na moři

Ponořte se do průzračných vod Středozemního moře a objevte zcela nový svět, který se ukrývá po jeho hladinou. Pokud nejste zkušení potápěči, nevadí! Pro vás nabízíme „Potápění pro začátečníky“, v rámci kterého vás čeká cca 30 minut pod vodou v hloubce do 5 metrů. Pokud vám však potápění není cizí a lákají vás větší hlubiny, doporučujeme vám spíše „Potápění pro pokročilé“. Během něj zažijete cca 45 minut pod vodou a ponoříte se do hloubky až 20 metrů!

Doprovod (nepotápí se) možný za poplatek. Na lodi nachystané drobné občerstvení (v létě meloun), nápoje. Možné od 8 let.

Orientační cena:
Ponor: 60 EUR / 180 TND | Doprovod: 23 EUR / 70 TND

previous arrow
next arrow
 
previous arrow
next arrow

ČTYŘKOLKY LAGUNA

250 cm3, cca 1,5 hodiny

Vyšvihněte se do sedadla, přidejte plyn a nechte svět na chvíli zmizet v oblaku zvířeného prachu! Vydejte se na zábavnou vyjížďku do zátoky Modrá laguna, která je mnohými považována za nejkrásnější místo na celém ostrově. Jízdu si mohou samostatně užít řidičky a řidiči již od 16 let, zcela nevhodný je výlet pro děti do šesti let.

Orientační cena:
Dospělá osoba: 30 EUR / 90 TND | Dítě (6-12LET): 15 EUR / 45 TND


KATAMARÁN

Táhne vás to na širé moře, ale máte rádi své pohodlí? Pak se s námi vydejte na přibližně dvě hodiny trvající zábavnou plavbu na katamaránu po okolí nádherné zátoky Modrá laguna a podél pláží hotelu Djerba Menzel. Užijte si pohupování ve vlnách, které pod věčně zářícím sluncem hraje všechny snad všemi odstíny modré, od tmavě modře až po zářivě tyrkysovou!

Děti do 4,99let zdarma. Od 15/5.

Orientační cena:
Dospělá osoba: 30 EUR / 90 TND | Dítě (5-12LET): 15 EUR / 45 TND

 

Na aktuální nabídku fakultativních výletů se zeptejte vašeho delegáta.


Djerba: poznávací výlety

10 důvodů, proč milujete Madeiru

10 důvodů, proč milujete Madeiru

Mohlo by vás zajímat

Snoopy Island

Snoopy Island: Ostrůvek v emirátu Fujairah připomíná bígla

Spojené arabské emiráty (neboli SAE) – to je Dubaj a vlastně ještě Abu Dhabi, kde stojí Ferrari World! Takto odpoví většina jedinců, kteří příliš neholdují zeměpisu ani cestování. Skutečnost je taková, že součástí SAE je dalších pět emirátů – Ras Al Khaimah, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain a Fujairah. A co si nesmíte nechat ujít, […]

Číst více

Lefkada Wooden Bridge

Lefkada Wooden Bridge: Most, kde zažijete božský západ slunce

Jste romantického založení? Pokud ano, jistě milujete úchvatné západy slunce. A jestliže vás čeká letní dovolená na řeckém ostrově Lefkada, máme pro vás parádní tip! Vydejte se do stejnojmenného hlavního města, konkrétně na jeho severní okraj. Stojí tam zajímavě tvarovaný dřevěný most, který na internetu najdete pod názvem Lefkada Wooden Bridge. Přes den na něm […]

Číst více

5 nejkrásnějších pláží na Jižním Kypru

Dovolená na Kypru: 5 nejkrásnějších pláží Jižního Kypru

Chcete se slunit na nejkrásnějších plážích v Evropě? Ponořit se do jedněch z nejčistších mořských vln? Spatřit překrásné výhledy ze skalnatých útesů? Tak vyrazte na pláže Jižního Kypru! Share Tweet Email

Číst více