Caló des Moro: Nádherná přírodní pláž na španělském ostrově Mallorca

DestinaceMallorcaTipy na výletyŠpanělsko

Mallorca je největší španělský ostrov a na rozdíl od Kanárských ostrovů je plný zeleně. Navíc jeho břehy neomývá Atlantský oceán, ale Středozemní moře. Pokud se zde rozhodnete strávit dovolenou, ideální je období od druhé poloviny května do konce září. Chcete si udělat výlet na neorganizovanou pláž obklopenou přírodou? Naším tipem je Caló des Moro na jihovýchodním pobřeží.

Tato skvostná písčitá pláž se rozkládá v zátoce chráněné před větrem a dalšími nepříznivými vlivy. Patří k nejfotografovanějším místům na Mallorce. A hlavně – lze zde prožít skvělý den bez plavčíků, reprodukované hudby a stovek lidí.

pláž Caló des Moro

Jídlo a pití si koupíte po cestě

Blankytně modrá voda a nádherné útesy – to jsou dvě hlavní přednosti pláže Caló des Moro. Pronajaté auto necháte na neplaceném parkovišti, poté opatrně sejdete dolů po strmé skalnaté cestičce. Přístup není bezbariérový a osoby se závažnějším pohybovým omezením se k moři zkrátka nedostanou.

Navíc je nutné, abyste si vzali vše potřebné. Na pláži Caló des Moro totiž nejsou toalety, stánky s jídlem a pitím ani lehátka a slunečníky k pronájmu. Jestliže sem vyrazíte během letních prázdnin, patrně tu odpoledne potkáte několik desítek lidí. Největší klid je ráno a v dopoledních hodinách. A samozřejmě mimo hlavní sezónu.

španělský ostrov Mallorca

Caló des Moro svádí k potápění

Řada jedinců se sluní na útesech, odkud lze rovněž skákat do vody. Zdatnější plavci nelení a prozkoumávají zajímavě tvarované jeskyně, nalézající se na obou stranách. Tuto lokalitu na ostrově Mallorca vyhledávají i potápěči a milovníci šnorchlování. Voda je totiž průzračně čistá. Ti, co rádi pobíhají po skalách, by každopádně neměli zapomenout na vhodnou obuv do vody.

přírodní pláž Caló des Moro na Mallorce

Přibližně 200 metrů od Caló des Moro se nachází Cala s’Almunia, další zátoka s útesy a úžasně zbarvenou vodou. Je výrazně menší, ani písek tam nenajdete. Přístup do vody je po uměle upravené kamenné ploše. Ve zdejší skále je velký, takřka oválný otvor, z výšky připomínající bazén. Lze do něj skákat, tudíž Cala s’Almunia přitahuje zejména mladé, sportovně založené lidi.

průzračně čisté moře láká milovníky šnorchlování


Fotoreportáž: Marocká vesnice Ait Ben Haddou zazářila na filmovém plátně

Petaloudes: Údolí motýlů na ostrově Rhodos zaujme děti i dospělé

Petaloudes

Mohlo by vás zajímat

Objevte perly Tuniska

Objevte perly Tuniska: historické Kartágo a romantické Sidi Bou Said

Tunisko dlouhodobě patří mezi oblíbené cíle mnoha turistů, kteří sem míří za nekonečnými plážemi a tyrkysovým Středozemním mořem. Tato malá země na severu Afriky toho ale nabízí mnohem víc! Na své si zde přijdou zejména milovníci historie a architektury. Vydejte se proti proudu času a objevte ty nejkrásnější památky Tuniska v podobě Kartága a Sidi […]

Číst více

Experti na cestách: 54. díl

Experti na cestách: 54. díl

Blue Style Experti na cestách se zaměřili na to, co pro vás mohou udělat delegáti cestovních kanceláří. O této práci promluvila guide care supervisor z cestovní kanceláře Blue Style Eva Sekalová. Vítězka MasterChef Česko Besky prozradila, kam nejraději cestuje. Share Tweet Email

Číst více

Rhodos: 5 nejkrásnějších pláží

Dovolená v Řecku: 5 nejkrásnějších pláží Rhodosu

Rhodos je pro svou nádhernou krajinu často považován za nejpůsobivější ostrov Řecka. Pyšní se horami, lesy, kopci posázenými vinnou révou i olivovými háji a i přes stále rostoucí turistickou popularitu si zachovává svůj nedotčený divoký ráz. Hlavním lákadlem ostrova jsou však jeho pláže. Objevte nejkrásnější pláže Rhodosu společně s námi! Share Tweet Email

Číst více