Zambrone: Kalábrijské letovisko, které leží na Pobřeží bohů

KalábrieItálie

Už jste navštívili Kalábrii? Tento pohodový region na jihu Itálie je skvělým místem pro letní dovolenou. Jedním z letovisek, kde vás čeká klid a nádherné moře, je Zambrone. Zdejší pláž je dlouhá čtyři kilometry a v minulosti získala několik ocenění za svoji kvalitu a čistotu. Kdo hodlá prožít dovolenou na jednom místě, může zvolit větší hotel s plnou penzí a vícero bazény včetně dětského. Není divu, že sem – kromě párů a skupin – nadšeně míří také senioři a rodiny s dětmi.

Na své si přijdou i dobrodruzi, kteří si bohatě vystačí s polopenzí. Pronajmou si auto nebo nastoupí do vlaku a vyrazí poznávat zbytek Kalábrie. Po snídani tam, těsně před večeří zpět. Kdo má chuť, osloví delegáta CK Blue Style a vydá se na organizovaný výlet. Obrovským lákadlem je například skvostné město Tropea (na snímku), jež se nachází pouhých sedm kilometrů odsud.

Tropea

Místo továren objevíte přírodu

Pláž v letovisku Zambrone omývá Tyrhénské moře. Tato oblast je navíc součástí Costa degli Dei (Pobřeží bohů). Až sem dorazíte, pochopíte, že „božské“ pojmenování není náhodné…

Pobřeží bohů

Kalábrie je obecně známá tím, že ji nehyzdí a neničí továrny. Příroda zde stále ještě jednoznačně vítězí nad těžkým průmyslem. Když budete pobývat v letovisku Zambrone, schválně se projděte po okolí. Mimo jiné spatříte pomerančovníky.

Marina di Zambrone

Kalábrie svádí k výletům

Přibližně tři kilometry od letoviska, které je na mapách označeno jako Marina di Zambrone, směrem do vnitrozemí se rozprostírá městečko Zambrone. V něm bydlí především starousedlíci. Kromě radnice tu najdete dvě lékárny, poštu, pizzérii, bar, řeznictví či trafiku. Jednou z nejvýraznějších budov je kostel svatého Karla Boromejského (La chiesa di San Carlo Borromeo).

Na severním okraji letoviska je vlaková stanice. Odsud se spolehlivě dostanete do jiných turistických středisek, jako je Sant’Irene-Torre Vecchia, Briatico, Vibo Marina nebo Parghelia. Výjimkou nejsou ani města Tropea a Pizzo. Mimochodem – 140 metrů od vlakové stanice v letovisku Zambrone je k dispozici supermarket, kde seženete i čerstvé místní ovoce a zeleninu.

vlaková stanice Zambrone

V Zambrone vám bude chutnat

Jestliže se ubytujete v hotelu s plnou penzí, nemusíte se o jídlo a pití vůbec starat. To, co nedostanete v rámci stravovacího konceptu, vám rádi prodají. Jak jistě sami dobře víte, italská gastronomie nemá chybu. A co se týče koupání v bazénu – nezapomeňte, že v Itálii obvykle vyžadují koupací čepice!

kalábrijské letovisko Marina di Zambrone

Cagliari

Cagliari: Hlavní město ostrova Sardinie láká nejen na kostely

Mohlo by vás zajímat

Bordeaux

Bordeaux: Město ve Francii nadchne vínem, památkami i okolím

Bordeaux leží asi tak 600 km od Paříže, po obou březích řeky Garonny. Historicky významnější je západní část s přístavem, kam mohou vplouvat i zaoceánské lodě. Okolí města je vyhlášené hlavně vínem, nejprestižnější a nejdražší se pěstují právě tady. Share Tweet Email

Číst více

Dovolená s přáteli, partnerkou či partnerem

Dovolená s přáteli, partnerkou či partnerem? Vyzkoušejte hotely pouze pro dospělé!

Co jsou „hotely pouze pro dospělé“ a kde je najdete? Jaké výhody má dovolená v takovém typu hotelu? To vše vám prozradíme v tomto článku! Share Tweet Email

Číst více

Cestovka BS - 7. díl

Cestovka b.s. | 7. díl

Země dvou kontinentů, most mezi křesťanstvím a islámem –⁠ to je Turecko. Jedná se o klientsky oblíbenou destinaci vhodnou k odpočinku i aktivní dovolené. Každý si zde jednoduše přijde na své, ať už se jedná o rodinu s dětmi, pár nebo skupinu přátel. Share Tweet Email

Číst více