adrenalin Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Richard Sacher neboli cestovatel Richie, instruktor Ravidson Surfista da Cruz a Zipline Cabo Verde

SalDestinaceZážitkyKapverdy

SalDestinaceZážitkyKapverdy

Fotoreportáž: Lanový skluz Zipline Cabo Verde na ostrově Sal

  •  24. listopadu 2022

Kapverdský ostrov Sal, kam se můžete vydat na dovolenou s CK Blue Style, vypadá v podstatě jako placka. Výjimkou je několik nízkých hor nebo kopců, které z dálky připomínají nepříliš povedené bábovičky na dětském pískovišti. Neroste na nich totiž téměř žádná vegetace. Na jihovýchodě se rozprostírá pouze 103 metrů vysoká, ale zato poměrně rozlehlá hora Serra Negra. A právě zde na nebojácné turisty čeká největší adrenalinová atrakce na Kapverdách – Zipline Cabo Verde.

Číst více

vyhlídka Cabo Girão na ostrově Madeira

MadeiraTipy na výletyPortugalsko

MadeiraTipy na výletyPortugalsko

Cabo Girão: Vyhlídka na ostrově Madeira vás zbaví strachu z výšek

  •  26. srpna 2022

Nádherná příroda je hlavním důvodem, proč většina turistů z celého světa míří na portugalský ostrov Madeira. Ten leží v Atlantském oceánu, cca 580 km západně od pobřeží Maroka a 980 km jihozápadně od Lisabonu. Jestliže sem přiletíte na dovolenou, ani minutu neváhejte a navštivte vyhlídku Cabo Girão. Jednak uvidíte nádherné scenérie a jednak se zbavíte strachu z výšek, pokud jím trpíte!

Číst více

cestovatel Richie a street art ve městě Espargos na kapverdském ostrově Sal

SalDestinaceKapverdy

SalDestinaceKapverdy

Kapverdy: Fotoreportáž z kapverdského ostrova Sal (2. část)

  •  29. dubna 2022

Pokud vám nevadí středně dlouhá doba letu (cca 6 a půl hodiny), můžete se s CK Blue Style vydat na kapverdský ostrov Sal. Leží v Atlantském oceánu, necelých 600 km západně od Senegalu. Není velký, má jen 216 km2, a tak ho během dovolené stihnete poznat celý. Respektive všechna místa, která stojí za návštěvu. Čekají vás tu komfortní hotely, prostorné písčité pláže, usměvaví obyvatelé, rozmanitá gastronomie, hudební kluby, přírodní zajímavosti i adrenalinový zážitek. V březnu 2022 jsme se na ostrov Sal vydali, abychom na něm pořídili následující fotoreportáž.

Číst více

Jais Sledder

Ras Al KhaimahTipy na výletySpojené arabské emiráty

Ras Al KhaimahTipy na výletySpojené arabské emiráty

Jais Sledder: V SAE vznikla nejdelší bobová dráha Blízkého východu

  •  1. dubna 2022

Spojené arabské emiráty lákají turisty na nejrůznější unikáty. Každým rokem jich vznikne hned několik. Máte rádi adrenalin? V emirátu Ras Al Khaimah, konkrétně na nejvyšší hoře Jebel Jais (Džabal Bil Ajs), byla v únoru 2022 otevřena nejdelší bobová dráha Blízkého východu. Jmenuje se Jais Sledder, je dlouhá 1885 metrů a lidé na ní sviští rychlostí až 40 kilometrů v hodině.

Číst více

filmy o cestování

Zajímavosti

Zajímavosti

Filmy o cestování: Patnáct snímků, v nichž uvidíte pořádný kus světa

  •  1. dubna 2020

Baví vás cestovat a poznávat zajímavá místa na celém světě? Je to skvělý koníček, ale většina lidí si ho z časových a finančních důvodů nemůže dovolit provozovat se železnou pravidelností. Anebo je na vině třeba koronavirus a s ním související nouzový stav a uzavření hranic. Příjemným kompromisem v době, kdy se z nejrůznějších důvodů nemůžeme vypravit do zahraničí, je sledování cestopisů. A co třeba filmy o cestování? Slavných snímků, v nichž hlavní hrdinové takzvaně nesedí doma za pecí, je spousta. Tady je patnáct těch, které by neměly uniknout vaší pozornosti.

Číst více

Sklářská Poruba

Zajímavosti

Zajímavosti

Sklářská Poruba: Nádherná polská obec, odkud pochází Duch hor

  •  23. října 2019

Už jsme si zvykli považovat Krkonoše, včetně nejvyššího vrcholu Sněžky, za naše národní pohoří. Není to úplně pravda, více než třetina jeho území leží v Polsku. Určitě stojí za to se tam vypravit na návštěvu. Třeba do obce Sklářská Poruba (Szklarska Poręba).

Číst více

aquapark Nessebar

BurgasBulharskoZážitky

BurgasBulharskoZážitky

Nessebar: Největší aquapark v Bulharsku nabízí i tsunami

  •  14. září 2018

Máte děti a láká vás letní dovolená u moře? Musí se ovšem odehrávat v Evropě, ne moc daleko od České republiky, v bezpečné zemi a navíc za přijatelnou cenu? Vyzkoušejte Bulharsko! Černé moře vás dokonale osvěží, jídlo a pití tady mají doslova za hubičku a pivo není o nic horší ani dražší než u nás. Budete-li bydlet v letovisku Pomorie, Ravda, Nesebar, Slunečné pobřeží, Svatý Vlas nebo Elenite, můžete si dovolenou v Bulharsku zpestřit celodenním výletem do největšího a nejmodernějšího aquaparku v celé zemi. Jmenuje se Nessebar a nachází se – pod širým nebem – cca 2 km od centra Ravdy.

Číst více