Afrika Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Richard Sacher neboli cestovatel Richie, instruktor Ravidson Surfista da Cruz a Zipline Cabo Verde

SalDestinaceZážitkyKapverdy

SalDestinaceZážitkyKapverdy

Fotoreportáž: Lanový skluz Zipline Cabo Verde na ostrově Sal

  •  24. listopadu 2022

Kapverdský ostrov Sal, kam se můžete vydat na dovolenou s CK Blue Style, vypadá v podstatě jako placka. Výjimkou je několik nízkých hor nebo kopců, které z dálky připomínají nepříliš povedené bábovičky na dětském pískovišti. Neroste na nich totiž téměř žádná vegetace. Na jihovýchodě se rozprostírá pouze 103 metrů vysoká, ale zato poměrně rozlehlá hora Serra Negra. A právě zde na nebojácné turisty čeká největší adrenalinová atrakce na Kapverdách – Zipline Cabo Verde.

Číst více

Dovolená v Maroku aneb Pláž v Agadiru

DestinaceRady na cestuMaroko

DestinaceRady na cestuMaroko

Dovolená v Maroku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  8. listopadu 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Maroka? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Potřebuji vízum? Co si vzít s sebou? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude blížící se dovolená v Maroku premiérou.

Číst více

tuniské letovisko Hammamet

DestinaceTunisko pevninaTunisko

DestinaceTunisko pevninaTunisko

Hammamet: Tuniské letovisko zaujme hotely, plážemi i medinou

  •  29. srpna 2022

Nejstarší přímořské letovisko na tuniské pevnině nese název Hammamet a rozprostírá se na východním pobřeží, 13 km od města Nabeul a 65 km od hlavního města Tunis. Už jste v něm trávili dovolenou? Pokud ne, pojďme se nyní společně podívat, jak to v něm vypadá. Jeho hlavní devízou jsou široké písčité pláže, hotelové komplexy s režimem all inclusive a zajímavá architektura v historickém centru z 15. století. Nechybí ani malý rybářský přístav.

Číst více

dovolená na Kapverdách aneb pláž Santa Maria

DestinaceSalRady na cestuKapverdy

DestinaceSalRady na cestuKapverdy

Dovolená na Kapverdách: Rady, tipy a důležité informace

  •  23. srpna 2022

Chystáte se s CK Blue Style na Kapverdy, konkrétně na ostrov Sal v Atlantském oceánu? Pokud ano, nejspíš se v duchu ptáte sami sebe: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v České republice proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude letošní dovolená na Kapverdách premiérou.

Číst více

zátoka Buracona na kapverdském ostrově Sal

DestinaceSalTipy na výletyKapverdy

DestinaceSalTipy na výletyKapverdy

Fotoreportáž: Zátoka Buracona a jeskyně Blue Eye na ostrově Sal

  •  9. srpna 2022

Chystáte se na Kapverdy, konkrétně na ostrov Sal? Skvělá volba! Čekají vás komfortní hotely, krásné písčité pláže, chutná gastronomie, pohodoví obyvatelé, hudební kluby s vynikající živou produkcí, diskotékové bary i několik atraktivních míst, kam se lze vypravit na výlet. Jedním z nich je věhlasná pobřežní oblast Buracona s atraktivní zátokou a pozoruhodnou jeskyní Blue Eye (Odjo Azùl). Nacvakáte spoustu jedinečných fotografií a možná se i vykoupete v přírodním koupališti.

Číst více

cestovatel Richie a street art ve městě Espargos na kapverdském ostrově Sal

DestinaceSalKapverdy

DestinaceSalKapverdy

Kapverdy: Fotoreportáž z kapverdského ostrova Sal (2. část)

  •  29. dubna 2022

Pokud vám nevadí středně dlouhá doba letu (cca 6 a půl hodiny), můžete se s CK Blue Style vydat na kapverdský ostrov Sal. Leží v Atlantském oceánu, necelých 600 km západně od Senegalu. Není velký, má jen 216 km2, a tak ho během dovolené stihnete poznat celý. Respektive všechna místa, která stojí za návštěvu. Čekají vás tu komfortní hotely, prostorné písčité pláže, usměvaví obyvatelé, rozmanitá gastronomie, hudební kluby, přírodní zajímavosti i adrenalinový zážitek. V březnu 2022 jsme se na ostrov Sal vydali, abychom na něm pořídili následující fotoreportáž.

Číst více

cestovatel Richie na ostrově Sal, který je součástí souostroví Kapverdy

DestinaceSalKapverdy

DestinaceSalKapverdy

Kapverdy: Fotoreportáž z kapverdského ostrova Sal (1. část)

  •  22. dubna 2022

V Atlantském oceánu, 570–850 km západně od Senegalu, je rozeseto deset ostrovů. Ty tvoří souostroví a zároveň stát nesoucí název Kapverdy neboli Kapverdská republika (Cabo Verde či Cape Verde). Od dubna 2022 zde můžete prožít skvělou dovolenou s CK Blue Style. Přímým letem z Prahy se dostanete na ostrov Sal, kde vás přivítají komfortní hotely, nádherné písčité pláže, usměvaví obyvatelé, rytmická muzika v místních klubech i spousta nevšedních zážitků. Pokud jste v této destinaci dosud nebyli, třeba vás inspiruje následující fotoreportáž, kterou jsme na ostrově Sal pořídili.

Číst více

Valentýn aneb Dovolená na Santorini

Rady na cestuNovinky

Rady na cestuNovinky

Valentýn: Pět tipů na zájezd do míst, kde vás přivítá romantika

  •  4. února 2022

Blíží se 14. únor, tedy Valentýn! Chcete potěšit svého partnera nebo partnerku? Skvělým překvapením jistě bude zájezd do zahraničí. Ideálně někam, kde se budete cítit velmi příjemně! Není nutné letět hned, ale třeba až v červnu, kdy už je dostatečně teplo i v Evropě a dny jsou hodně dlouhé. Lámete si hlavu s tím, kam vyrazit? Usnadníme vám to! Tady je našich pět tipů na zájezd do míst, kde vás přivítá romantika. To znamená – krásné pláže, neodolatelné moře i příroda, atraktivní ubytování a výtečná gastronomie.

Číst více

DestinaceDjerbaTunisko pevninaTuniskoFoto tipyTipy na výlety

DestinaceDjerbaTunisko pevninaTuniskoFoto tipyTipy na výlety

Fotoreportáž: Dar Jilani aneb Dům umění a řemesel na ostrově Djerba

  •  16. listopadu 2021

Tuniský ostrov Djerba, vzdálený necelé tři hodiny letu z České republiky, je velice oblíbenou destinací. Spousta našich turistů sem míří v období od dubna až do listopadu, někteří i několikrát do roka. Dovolená na Djerbě však nemusí být pouze o opalování a koupání, lze vyrazit na zajímavý výlet. Jedním z nich je Okruh ostrovem, během kterého pravděpodobně zavítáte také do Dar Jilani.

Číst více

egyptské jídlo molokhia

DestinaceChutě světaEgypt

DestinaceChutě světaEgypt

Molokhia: Tradiční egyptské jídlo, které připomíná špenát

  •  16. září 2021

Chystáte se na dovolenou do Egypta a láká vás ochutnat místní gastronomické speciality? Jednou z nejznámějších je molokhia, mulukhiyah, molokheyya nebo také mulukhiyyah. Tento pokrm na první pohled připomíná špenát ze školní jídelny, což možná někoho odradí. Můžeme vás však ujistit, že molokhia nemá se špenátem nic společného. Tedy kromě toho, že je tmavě zelená.

Číst více