Jónské moře Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Benitses

ŘeckoKorfu

ŘeckoKorfu

Benitses: Letovisko na ostrově Korfu leží poblíž zámku Achilleion

  •  18. dubna 2024

Pouhé dva kilometry od zámečku Achilleion, kde trávila volné chvíle rakouská císařovna Alžběta Bavorská řečená Sisi, se rozprostírá klidné a příjemné letovisko Benitses. Je součástí východního pobřeží řeckého ostrova Korfu, ležícího v Jónském moři. Při dobré viditelnosti lze odsud dohlédnout až do Albánie. Kromě hotelů vás tady čeká dlouhá písčito-oblázková pláž, útulné kavárny a taverny, obchody, malý přístav pro jachty a čluny a také autobusové zastávky, odkud se snadno dostanete do ostatních obcí této oblíbené letní destinace.

Číst více

Lefkada Wooden Bridge

LefkadaDestinaceŘeckoFoto tipyTipy na výlety

LefkadaDestinaceŘeckoFoto tipyTipy na výlety

Lefkada Wooden Bridge: Most, kde zažijete božský západ slunce

  •  13. prosince 2022

Jste romantického založení? Pokud ano, jistě milujete úchvatné západy slunce. A jestliže vás čeká letní dovolená na řeckém ostrově Lefkada, máme pro vás parádní tip! Vydejte se do stejnojmenného hlavního města, konkrétně na jeho severní okraj. Stojí tam zajímavě tvarovaný dřevěný most, který na internetu najdete pod názvem Lefkada Wooden Bridge. Přes den na něm nezažijete nic moc zvláštního, ale když se na něj postavíte k večeru, vychutnáte si božský západ slunce.

Číst více

dovolená v Kalábrii

DestinaceKalábrieRady na cestuItálie

DestinaceKalábrieRady na cestuItálie

Dovolená v Kalábrii: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  18. října 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Itálie, konkrétně do Kalábrie? Pokud ano, nejspíš se v duchu ptáte sami sebe: Co si mám vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude letošní dovolená v Kalábrii premiérou.

Číst více

Milos Beach neboli Mylos Beach je nádherná pláž na ostrově Lefkada

LefkadaDestinaceŘecko

LefkadaDestinaceŘecko

Fotoreportáž: Pláž Milos na řeckém ostrově Lefkada

  •  19. září 2022

Nejkrásnější pláže řeckého ostrova Lefkada se nalézají na západním pobřeží – mezi letoviskem Agios Nikitas a majákem Akrotiri. Téměř bílý písek, oblázky či kameny omývá azurově modré moře, tudíž máte chvílemi pocit, že se nacházíte v Karibiku. Mezi nejvěhlasnější pobřežní lokality patří pláže Egremni, Porto Katsiki, Kathisma a Milos (neboli Mylos). Pojďme si představit tu posledně jmenovanou! Rozkládá se na severozápadě Lefkady a je obtížně přístupná.

Číst více

věhlasná pláž Egramni Beach na řeckém ostrově Lefkada

LefkadaDestinaceŘecko

LefkadaDestinaceŘecko

Fotoreportáž: Pláž Egremni na ostrově Lefkada připomíná Karibik

  •  29. července 2022

Egremni Beach je nejkrásnější pláž na řeckém ostrově Lefkada, ležícím v Jónském moři. Je složitě přístupná, ale nenavštívit ji během letní dovolené by byl obrovský hřích. Na délku měří 2,5 km, na šířku mezi 20 až 50 metry. Lemují ji strmé vápencové útesy, rozprostírá se na jihozápadě. Pokud netrpíte omezenou pohyblivostí či strachem z výšek a zároveň máte dobrou fyzičku, můžete se sem dostat dopravním prostředkem a následně pěšky po dlouhém schodišti. Komfortnější variantou je lodní výlet, který vám na požádání zajistí delegát CK Blue Style.

Číst více

cestovatel Richie na řeckém ostrově Lefkada, konkrétně na pláži Egremni

LefkadaDestinaceŘecko

LefkadaDestinaceŘecko

Lefkada: Poznejte s námi řecký ostrov v Jónském moři

  •  1. července 2022

K nejnovějším destinacím, v nichž můžete strávit letní dovolenou s CK Blue Style, patří řecký ostrov Lefkada. Ten se pyšní úchvatnými plážemi, které si velmi rychle zamilujete. Pokud jste na Lefkadě dosud nebyli, případně jste na tomto pozoruhodném ostrově v Jónském moři pobývali před mnoha lety, nejspíš oceníte následující fotoreportáž z června 2022. Soustředili jsme se nejen na přírodní lokality.

Číst více

pláž Myrtos na ostrově Kefalonie

DestinaceŘeckoKefalonieTipy na výlety

DestinaceŘeckoKefalonieTipy na výlety

Myrtos: Nádherná pláž, která je ozdobou řeckého ostrova Kefalonie

  •  8. června 2021

Budete-li trávit letní dovolenou na řeckém ostrově Kefalonie, rozhodně si nenechte ujít návštěvu nejfotografovanější místní pláže! Jmenuje se Myrtos, je obklopená bělostnými vápencovými útesy porostlými vegetací a omývá ji nádherně zbarvené Jónské moře. Povrch pláže, rozprostírající se v oblasti Pylaros na severozápadním pobřeží, tvoří malé bílé oblázky, které z dálky vypadají jako písek. Během dne si tu užijete parádní koupání a slunění. A doslova úchvatné jsou zdejší západy slunce!

Číst více

mys Drastis na ostrově Korfu

DestinaceŘeckoKorfuTipy na výlety

DestinaceŘeckoKorfuTipy na výlety

Drastis: Okouzlující mys na řeckém ostrově Korfu vybízí k výletu

  •  18. května 2021

Dovolená na řeckém ostrově Korfu je obvykle ve znamení klidu a pohody. A také skvělé gastronomie, čistého moře, hezkých pláží, panenské přírody a zajímavých památek. Chcete poznat i jiná místa než jen hotel a jeho bezprostřední okolí? Ozdobou severozápadního pobřeží je nádherný mys Drastis (Cape Drastis), nalézající se přibližně kilometr od vesnice Peroulades.

Číst více

Dovolená v Řecku

DestinaceŘeckoRady na cestu

DestinaceŘeckoRady na cestu

Dovolená v Řecku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  15. dubna 2021

Chystáte se s CK Blue Style do Řecka – na Krétu, Kos, Rhodos, Korfu, Samos, Kefaloni, Zakynthos, Lefkadu či Santorini? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otazníky v hlavě řeší především Češi, pro které bude letošní dovolená v Řecku premiérou.

Číst více

Argostoli

DestinaceŘeckoKefalonie

DestinaceŘeckoKefalonie

Argostoli: Hlavní město řeckého ostrova Kefalonie zaujme nejen přístavem

  •  10. března 2021

Hodláte prožít letní dovolenou na řeckém ostrově Kefalonie? Pokud ano, můžete si během pobytu udělat výlet do hlavního města Argostoli. Lze posedět v kavárně nebo taverně, projít se ulicemi a kolem přístavu, nakoupit suvenýry, zato památek moc nespatříte. V roce 1953 totiž většinu staveb zničilo silné zemětřesení. Místním nezbylo nic jiného, než skoro celé město postavit znovu.

Číst více