Myzithres: Skály na ostrově Zakynthos fascinují fotografy

ŘeckoZakynthosTipy na výlety

Čeká vás letní dovolená na řeckém ostrově Zakynthos? Pokud si během pobytu chcete udělat romantický výlet, vyrazte na jih, konkrétně na poloostrov Keri. Stojí tam stejnojmenný maják, obklopený nádhernou zelení. Pět minut chůze odsud spatříte sochu s názvem Bezhlavý anděl, dvacet metrů od ní vlaje největší řecká vlajka na světě. A hned vedle je restaurace Keri Lighthouse s parádním výhledem na nedaleké skály Myzithres. Jedná se o nejfotogeničtější místo celé lokality.

Pokud si pronajmete auto nebo jiný dopravní prostředek, k majáku na poloostrově Keri se dostanete za 20–40 minut. Záleží na tom, ve kterém letovisku budete ubytovaní.

poloostrov Keri, největší řecká vlajka a skály Myzithres

Maják Keri je obklopen vyhlídkami

U majáku Keri je parkoviště, kde můžete nechat auto a projít se. Když se dáte doprava a ujdete cca 250 m, dorazíte k malé přírodní terase. Ta skýtá úchvatná panoramata. Doslova božské jsou zdejší západy slunce!

maják Keri na ostrově Zakynthos

Restaurace Keri Lighthouse nabízí víc než jen skvělé jídlo a pití. Během konzumace se můžete kochat pohledem na skály Myzithres (nebo také Mizithres) a Jónské moře.

restaurace Keri Lighthouse

Když popojdete několik metrů směrem doleva, objevíte v restauraci Keri Lighthouse tuto vyhlídku.

vyhlídka v restauraci Keri

Záběry, které na terase restaurace pořídíte, vám budou téměř všichni známí tiše závidět!

skály Myzithres

U pláže Myzithres uvidíte jeskyně

Myzithres jsou dvě velké kuželovité skály navazující na menší pláž, která je dostupná pouze lodí. Na vrcholu útesu je malá přírodní vyhlídka, odkud budete mít tuto atraktivní pobřežní lokalitu doslova jako na dlani. Na mapě je označena jako Myzithres Viewpoint.

turistka na vyhlídce Myzithres Viewpoint

Romantici, zvídaví cestovatelé i fotografové tady budou nadšení. Jediné, co vás bude mrzet, je skutečnost, že na pláž pod vámi nelze sejít. Myzithres si lze pouze prohlédnout nebo vyfotit z výšky.

pláž Myzithres

Jestliže si pronajmete člun a připlujete k pláži po moři, můžete se na ní vykoupat. Když se pak vydáte podél pobřeží směrem doleva, neminete tyto (a další) jeskyně. Známější jsou však ty, které najdete na opačné straně ostrova Zakynthos. Jmenují se Modré jeskyně (Blue Caves) a cestovní kancelář Blue Style k nim pořádá fakultativní výlety. Stačí se v hotelu dohodnout s delegátem…

jeskyně Keri na ostrově Zakynthos

Antalya

Antalya: Město na Turecké riviéře zaujme přístavem i vodopády

5 nejlepších destinací pro žádost o ruku

Mohlo by vás zajímat

věhlasná pláž Egramni Beach na řeckém ostrově Lefkada

Fotoreportáž: Pláž Egremni na ostrově Lefkada připomíná Karibik

Egremni Beach je nejkrásnější pláž na řeckém ostrově Lefkada, ležícím v Jónském moři. Je složitě přístupná, ale nenavštívit ji během letní dovolené by byl obrovský hřích. Na délku měří 2,5 km, na šířku mezi 20 až 50 metry. Lemují ji strmé vápencové útesy, rozprostírá se na jihozápadě. Pokud netrpíte omezenou pohyblivostí či strachem z výšek […]

Číst více

dovolená u moře si žádá vhodné opalovací krémy

Opalovací krémy: Jak ochránit pokožku během dovolené u moře?

Chystáte se na dovolenou s CK Blue Style? Bez ohledu na to, zda vyrazíte do Řecka, Egypta, Tuniska, Turecka, Spojených arabských emirátů, Bulharska či exotických krajin, měli byste si do kufru přibalit vhodné opalovací krémy a také přípravky, které vaše pokožka vyžaduje po opalování. Rozhodně neprohloupíte, když zajdete do lékárny BENU. Share Tweet Email

Číst více

Last Minute zájezdy, aneb utečte před zimou do tepla

Last Minute zájezdy: Utečte před zimou do teplých krajin

Zbyla vám ještě nějaká dovolená a chatu jste už zazimovali? Co takhle vyrazit někam do tepla? Last Minute zájezdy jsou ideální volbou pro super dovolenou za dobrý peníz a ještě se v tomto nevraživém počasí ohřejete. A co víc, můžete u toho poznat kulturu jiných zemí, potkat spoustu milých lidí a zajistit si zážitky na celý […]

Číst více