lanovka Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Ponta do Garajau

MadeiraTipy na výletyPortugalsko

MadeiraTipy na výletyPortugalsko

Ponta do Garajau: Výběžek s vyhlídkou, jíž dominuje socha Krista

  •  15. března 2024

Portugalský ostrov Madeira v Atlantském oceánu láká především milovníky přírody. Přitahují je prastaré vavřínové lesy, tropické rostliny, nádherné hory, vodopády, zelená údolí, plantáže atd. Zejména při pobřeží, na vysokých útesech, narazíte na řadu atraktivních vyhlídek. Jedna z nich je součástí skalnatého výběžku Ponta do Garajau, nacházejícího se nedaleko letoviska Canico. Nespletete si ji se žádnou jinou z toho důvodu, že na ní stojí Cristo Rei. Socha Krista s otevřenou náručí obrácenou k oceánu tak trochu připomíná tu, která je dominantou brazilského města Rio de Janeiro.

Číst více

město Fira na ostrově Santorini

SantoriniDestinaceŘecko

SantoriniDestinaceŘecko

Fira: Největší město na ostrově Santorini zdobí hranu kaldery

  •  7. října 2022

K nejkrásnějším a nejfotogeničtějším místům v Řecku patří Fira, největší město na ostrově Santorini. Tradiční kykladská architektura v tomto případě zdobí vrchol 260 metrů vysokého útesu omývaného Egejským mořem. Díky příhodnému umístění na okraji bývalého sopečného kráteru je Fira městem výhledů. A jelikož se nachází na západním pobřeží, můžete si ve zdejších kavárnách a restauracích vychutnávat nejen jídlo a pití, ale také kouzelné západy slunce.

Číst více