Modrá vlajka Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Benitses

ŘeckoKorfu

ŘeckoKorfu

Benitses: Letovisko na ostrově Korfu leží poblíž zámku Achilleion

  •  18. dubna 2024

Pouhé dva kilometry od zámečku Achilleion, kde trávila volné chvíle rakouská císařovna Alžběta Bavorská řečená Sisi, se rozprostírá klidné a příjemné letovisko Benitses. Je součástí východního pobřeží řeckého ostrova Korfu, ležícího v Jónském moři. Při dobré viditelnosti lze odsud dohlédnout až do Albánie. Kromě hotelů vás tady čeká dlouhá písčito-oblázková pláž, útulné kavárny a taverny, obchody, malý přístav pro jachty a čluny a také autobusové zastávky, odkud se snadno dostanete do ostatních obcí této oblíbené letní destinace.

Číst více

Rethymno

KrétaŘeckoTipy na výlety

KrétaŘeckoTipy na výlety

Rethymno: Třetí největší město na Krétě překvapí pláží i památkami

  •  23. června 2020

Budete-li trávit letní dovolenou na řeckém ostrově Kréta, neváhejte navštívit přístavní město Rethymno (neboli Rethymnon). Kromě kavárniček, taveren a kamenných obchůdků zde narazíte na spoustu památek, tradiční benátské domy s krytými dřevěnými balkony a starobylé uličky, v nichž na vás dýchne dávná historie. Dnešní město se totiž rozprostírá na území starověkého Rithymna, které tu existovalo již kolem 5. století před naším letopočtem.

Číst více

Mellieha

Zajímavosti

Zajímavosti

Mellieha: Městečko, jež je opomíjeným skvostem ostrova Malta

  •  11. října 2018

Malta je ideální podzimní destinací. Nejen, že se tu teplota vzduchu pohybuje průměrně kolem 24 stupňů, ale stejně tolik má i moře, které už bývá v tuto dobu leckde chladnější. Naši turisté sem jezdí často a rádi – nejen v tuto dobu. A mnozí se i domnívají, že mají skoro celé území projeté. Nicméně o městečku Mellieha asi slyšel jen málokdo z nich. Také se nachází až na úplně nejsevernějším výběžku ostrova.

Číst více

Skopelos

Zajímavosti

Zajímavosti

Skopelos: Řecký ostrov, který proslavil filmový trhák Mamma Mia!

  •  14. srpna 2018

Nebýt kultovního filmu Mamma Mia!, který se letos dočkal pokračování, asi by Skopelos, nádherný ostrov v souostroví Severní Sporady, nikdo neznal. I když to, že právě zde byl natočený, pomohlo zvednout návštěvnost, stále zůstává v mnoha ohledech nedotčený.

Číst více

Rimini

Zajímavosti

Zajímavosti

Rimini: Slavné italské letovisko s velmi dlouhou historií

  •  12. září 2017

Rimini je jednou z nejstarších rekreačních, ale i lázeňských lokalit v Evropě, funguje od roku 1843. Převážná část dění se navíc odehrávala na plážích, což přitáhlo davy turistů. Za první republiky sem jezdila pražská smetánka. Díky tomu Rimini získalo pověst luxusní destinace, která se s ním táhne dost nezaslouženě až do dnešních časů.

Číst více