Benitses: Letovisko na ostrově Korfu leží poblíž zámku Achilleion

ŘeckoKorfu

Pouhé dva kilometry od zámečku Achilleion, kde trávila volné chvíle rakouská císařovna Alžběta Bavorská řečená Sisi, se rozprostírá klidné a příjemné letovisko Benitses. Je součástí východního pobřeží řeckého ostrova Korfu, ležícího v Jónském moři. Při dobré viditelnosti lze odsud dohlédnout až do Albánie. Kromě hotelů vás tady čeká dlouhá písčito-oblázková pláž, útulné kavárny a taverny, obchody, malý přístav pro jachty a čluny a také autobusové zastávky, odkud se snadno dostanete do ostatních obcí této oblíbené letní destinace.

Dovolenou v letovisku Benitses a jeho okolí vám kompletně zajistí CK Blue Style. Můžete si vybrat z několika hotelů různých velikostí a kategorií. A také záleží na tom, zda chcete pouze snídani či polopenzi, nebo rovnou all inclusive.

letovisko Benitses na řeckém ostrově Korfu

Všude kolem je příroda

Původně se jednalo o rybářskou vesnici, která se v průběhu let změnila na středně velké turistické středisko. Obklopuje ho zelená kopcovitá krajina, jako stvořená pro nenáročné procházky s nádherným výhledem na moře a okolí. V centru nechybí ani banka, lékárna či menší zdravotnické středisko.

Místní pláž není moc široká, ale zato je hodně dlouhá. Najdete tu úseky plné lehátek a slunečníků, které si můžete pronajmout na celý den (pokud vám je ovšem hotel nezajistí zdarma). Jiné části pláže jsou zcela bez servisu, tudíž si tam roztáhnete ručník nebo osušku přímo na zemi. Mimochodem – za svoji čistotu byla pláž v letovisku Benitses v minulosti oceněná Modrou vlajkou.

z letoviska Benitses dohlédnete až do Albánie

Benitses ukrývá římské lázně

Hned u pláže, přibližně ve středu letoviska, se nachází muzeum mořských ryb, plžů a dalších vodních živočichů. Kdo má rád památky, jistě ocení informaci, že nedaleko pobřeží archeologové odkryli pozůstatky římských lázní. Největším lákadlem, co se historie a architektury týče, je již zmíněný Achilleion. Vypravit se tam můžete na vlastní pěst nebo v rámci organizovaného výletu, což je komfortnější varianta. A pozor – jen 13 km od letoviska Benitses se rozkládá hlavní město Kerkyra!

středisko na východě ostrova Korfu

chorta neboli horta

Chorta: Řecký salát s olivovým olejem a citrónem prospívá zdraví

Myzithres: Skály na ostrově Zakynthos fascinují fotografy

Myzithres

Mohlo by vás zajímat

Rimini

Rimini: Slavné italské letovisko s velmi dlouhou historií

Rimini je jednou z nejstarších rekreačních, ale i lázeňských lokalit v Evropě, funguje od roku 1843. Převážná část dění se navíc odehrávala na plážích, což přitáhlo davy turistů. Za první republiky sem jezdila pražská smetánka. Díky tomu Rimini získalo pověst luxusní destinace, která se s ním táhne dost nezaslouženě až do dnešních časů. Share Tweet […]

Číst více

Playa de Muro na ostrově Mallorca

Playa de Muro: Nejdelší písčitá pláž na ostrově Mallorca

Oceněním Modrá vlajka se pyšní nejdelší písčitá pláž na ostrově Mallorca – Playa de Muro (katalánsky Platja de Muro). Rozprostírá se na severovýchodě, měří přibližně šest kilometrů. Táhne se od jižního konce pláže Platja d’Alcúdia až k ulici Carrer Mar v letovisku Can Picafort. Její povrch tvoří jemný světlý písek. Vstup do Středozemního moře je […]

Číst více

thajská polévka Tom Yum Goong neboli Tom Yam Goong

Thajská polévka Tom Yum Goong vás uchvátí ostrokyselou chutí

Už jste byli v Thajsku nebo alespoň v pravé thajské restauraci? Pak vás zřejmě zaujala vyhlášená thajská polévka Tom Yum Goong (nebo také Tom Yam Goong, Tom Yam Kung či Tom Yum Kung). Je ostrokyselá a přesto, že recept na její přípravu není striktní, měla by rozhodně obsahovat vývar, chilli, limetku, galangal, rybí omáčku a krevety. Zpravidla […]

Číst více