pevnost Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Rethymno

ŘeckoKrétaTipy na výlety

ŘeckoKrétaTipy na výlety

Rethymno: Třetí největší město na Krétě překvapí pláží i památkami

  •  23. června 2020

Budete-li trávit letní dovolenou na řeckém ostrově Kréta, neváhejte navštívit přístavní město Rethymno (neboli Rethymnon). Kromě kavárniček, taveren a kamenných obchůdků zde narazíte na spoustu památek, tradiční benátské domy s krytými dřevěnými balkony a starobylé uličky, v nichž na vás dýchne dávná historie. Dnešní město se totiž rozprostírá na území starověkého Rithymna, které tu existovalo již kolem 5. století před naším letopočtem.

Číst více

Marseille

Zajímavosti

Zajímavosti

Marseille: Francouzské město okouzlí přístavem, bazilikou i paláci

  •  26. února 2020

Marseille je – hned po Paříži – druhým největším městem Francie a zároveň nejvýznamnějším francouzským obchodním přístavem. Rozprostírá se v regionu Provence-Alpes-Côte d’Azur v jihovýchodní části země, na pobřeží Středozemního moře, ve Lvím zálivu. Kromě nejrůznějších lodí všech možných typů a velikostí zde můžete obdivovat řadu atraktivních památek i několik moderních staveb. Zklamaní rozhodně nebudou ani ti, kteří milují noční život.

Číst více