Středozemní moře Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Playa de Muro na ostrově Mallorca

MallorcaŠpanělsko

MallorcaŠpanělsko

Playa de Muro: Nejdelší písčitá pláž na ostrově Mallorca

  •  22. dubna 2024

Oceněním Modrá vlajka se pyšní nejdelší písčitá pláž na ostrově Mallorca – Playa de Muro (katalánsky Platja de Muro). Rozprostírá se na severovýchodě, měří přibližně šest kilometrů. Táhne se od jižního konce pláže Platja d’Alcúdia až k ulici Carrer Mar v letovisku Can Picafort. Její povrch tvoří jemný světlý písek. Vstup do Středozemního moře je velmi pozvolný, což ocení zejména rodiny s dětmi, senioři a neplavci. V severní části narazíte na dlouhé molo.

Číst více

Antalya

Turecká riviéraTureckoTipy na výlety

Turecká riviéraTureckoTipy na výlety

Antalya: Město na Turecké riviéře zaujme přístavem i vodopády

  •  19. dubna 2024

Turecká riviéra, na níž lze prožít parádní letní dovolenou, začíná v letovisku Tekirova, odkud se táhne až za malebné město Alanya. Centrem této cca 200 km dlouhé pobřežní oblasti je Antalya, jedná se totiž o největší město na Turecké riviéře. V něm stojí spousta hotelů, některé z nich jsou součástí nabídky CK Blue Style. Rezervovali jste si ubytovací zařízení v jiné části Turecké riviéry? Do Antalye můžete vyrazit alespoň na výlet spojený s nákupy a obdivováním památek, přístavu či vodopádů.

Číst více

Cagliari

SardinieItálieTipy na výlety

SardinieItálieTipy na výlety

Cagliari: Hlavní město ostrova Sardinie láká nejen na kostely

  •  17. dubna 2024

Už víte, kde se bude odehrávat vaše letní dovolená? Jednou z nevšedních destinací je italský ostrov Sardinie. Bez ohledu na to, ve kterém letovisku budete pobývat, můžete vyrazit na výlet do hlavního města Cagliari. Tam lze posedět v restauraci nebo kavárně, nakoupit cokoliv od koření přes oblečení, obuv a kosmetiku až po šperky. Ve svém živlu budou i ti, co rádi obdivují architekturu a památky včetně antických. A samozřejmě nechybí ani pobřežní promenáda, přístav a pláž. Ta nese název Spiaggia del Poetto.

Číst více

Okruh ostrovem aneb Celodenní výlet po španělském ostrově Mallorca

MallorcaTipy na výletyŠpanělsko

MallorcaTipy na výletyŠpanělsko

Okruh ostrovem: Celodenní výlet po ostrově Mallorca

  •  8. března 2024

Španělský ostrov Mallorca je ideálním místem pro letní dovolenou u moře. Přivítají vás tu prostorné písčité pláže, výborná gastronomie, skvostná příroda, udržované cyklostezky a pestrá nabídka výletů. Jedním z nich je Okruh ostrovem, určený především těm, co milují malebné scenérie. Tento celodenní výlet jsme absolvovali a pořídili následující fotografie. Nikoliv však během letních prázdnin, ale na konci května, kdy už je na Mallorce nádherně a turisté i místní se tam běžně koupou a opalují.

Číst více

Nissi Beach v letovisku Ayia Napa, Jižní Kypr

KyprJižní Kypr

KyprJižní Kypr

Ayia Napa: Věhlasné letovisko na Kypru se zavděčí každému

  •  18. dubna 2023

Ostrov Kypr se pyšní jednou z nejdelších letních sezón v Evropě a navíc pravidelně figuruje na předních příčkách žebříčku Nejčistší voda ke koupání na území Evropské unie. Vzhledem k tomu, že severní část ostrova tvoří de facto stát Severní Kypr uznávaný pouze Tureckem, pod stoprocentní záštitou EU je v současnosti pouze jižní Kypr, respektive Kyperská republika. Jestliže se v této destinaci rozhodnete strávit dovolenou, můžete si vybrat z několika letovisek. K těm nejznámějším a nejoblíbenějším jednoznačně patří Ayia Napa (neboli Agia Napa) na východě.

Číst více

Kyrenijský hrad ve městě Kyrenia neboli Girne

KyprSeverní KyprDestinaceTipy na výlety

KyprSeverní KyprDestinaceTipy na výlety

Kyrenia: Severokyperské město, které zaujme hradem a přístavem

  •  6. ledna 2023

Severní Kypr je ideální destinací pro všechny, kteří si chtějí užít pohodovou dovolenou v komfortním hotelu v těsné blízkosti náramně čistého moře. A stejně tak sem míří jedinci toužící poznávat atraktivní památky a malebnou přírodu. Hodláte během pobytu vyrazit na výlet někam, kde lze navíc relativně dobře nakoupit? Vydejte se do přístavního města Kyrenia neboli Girne, ležícího 25 km od hlavního města Severní Nikósie neboli Severní Lefkósie a 80 km od letoviska Bafra.

Číst více

dovolená v Severním Kypru

KyprSeverní KyprDestinaceRady na cestu

KyprSeverní KyprDestinaceRady na cestu

Dovolená v Severním Kypru: Rady, tipy a důležité informace

  •  2. listopadu 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Severokyperské turecké republiky, zkráceně Severního Kypru? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Potřebuji vízum? Co si vzít s sebou? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude dovolená v Severním Kypru premiérou.

Číst více

dovolená na Mallorce

DestinaceMallorcaRady na cestuŠpanělsko

DestinaceMallorcaRady na cestuŠpanělsko

Dovolená na Mallorce: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  8. září 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Španělska, konkrétně na ostrov Mallorca? Pokud ano, nejspíš se v duchu ptáte sami sebe: Co si mám vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude letošní dovolená na Mallorce premiérou.

Číst více

tuniské letovisko Hammamet

DestinaceTunisko pevninaTunisko

DestinaceTunisko pevninaTunisko

Hammamet: Tuniské letovisko zaujme hotely, plážemi i medinou

  •  29. srpna 2022

Nejstarší přímořské letovisko na tuniské pevnině nese název Hammamet a rozprostírá se na východním pobřeží, 13 km od města Nabeul a 65 km od hlavního města Tunis. Už jste v něm trávili dovolenou? Pokud ne, pojďme se nyní společně podívat, jak to v něm vypadá. Jeho hlavní devízou jsou široké písčité pláže, hotelové komplexy s režimem all inclusive a zajímavá architektura v historickém centru z 15. století. Nechybí ani malý rybářský přístav.

Číst více

Faliraki

DestinaceŘeckoRhodos

DestinaceŘeckoRhodos

Fotoreportáž: Letovisko Faliraki na řeckém ostrově Rhodos

  •  1. listopadu 2021

Řecký ostrov Rhodos si už stihla oblíbit spousta českých turistů. A není divu – je tam nádherně od května až do půlky listopadu! Přitom je vzdálen pouhé tři hodiny letu. Navíc je součástí Evropy, tudíž nepotřebujete cestovní pas ani vízum, stačí platný občanský průkaz. Nejživější letovisko se jmenuje Faliraki a nachází se na severovýchodě, jen 18 km od letiště. Čeká vás zde velmi dlouhá písčitá pláž s pozvolným vstupem do moře, hodně obchodů, restaurací a barů a bujarý noční život!

Číst více